• دوشنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401120805357
  • خبرنگار : 50454

گردشگری زمستانی که در چهارمحال و بختیاری مغفول مانده است

گردشگری زمستانی که در چهارمحال و بختیاری مغفول مانده است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری زمستانی در استان گفت: این استان به دلیل برخورداری از سهم قابل توجه ارتفاعات یکی از نقاط برف‌گیر ایران به شمار می‌آید بنابراین ظرفیت بالایی جهت رونق گردشگری زمستانی دارد.

مرتضی محمدیان در گفت‌وگو با ایسنا درخصوص گردشگری زمستانی و اهمیت آن، اظهار کرد: گردشگری زمستانی، یکی از مهم‌ترین جنبه‌های گردشگری با رویکرد اقلیمی است که در فصل سرد و عمدتا در مناطق شمالی زمین جایگزین فعالیت‌های تابستانی می‌شود.

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری افزود: کشورهای حوزه اسکاندیناوی و کانادا از مهم‌ترین مناطق جهان با گردشگری زمستانی هستند که با تنوع گسترده‌ای از فعالیت‌های متکی به برف نظیر انواع اسکی، سورتمه‌سواری، زندگی در کومه‌های قطبی و... معرفی می‌شوند.

وی ادامه داد: هالستات و سالزبورگ در کشور اتریش، پراگ در جمهوری چک، رووانیمی در فنلاند و زرمات در سویس از مهم‌ترین مقاصد گردشگری زمستانی در اروپا هستند که سالانه و یا حداقل تا قبل از شیوع بیماری کرونا، سهم قابل توجهی از گردشگران با مقصد اروپا را به خود اختصاص داده‌اند؛ هرچند در یک دهه اخیر و با تغییرات آب و هوایی گردشگری زمستانی در این کشورها با چالش‌های متعددی روبرو شده است اما هنوز طیف گسترده‌ای از گردشگران ماجراجو به دنبال جاذبه‌های زمستانی هستند.

محمدیان عنوان کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران، کشور ما از منظر جغرافیای گردشگری در نزد گردشگران جهانی به عنوان یک پایلوت و مقصد گردشگری گرم و کویری محسوب می‌شود، این در حالیست که نقش موثر عامل ارتفاع در فلات گرم ایران در چندین پهنه جغرافیایی نظیر سبلان، دماوند، زردکوه و دنا گستره‌های قابل توجهی از گردشگری زمستانی را فراهم آورده‌اند، این مناطق با محوریت شهرهای پیرامونی مانند تبریز، ارومیه، اردبیل، تهران، دماوند، همدان، شهرکرد، یاسوج و... می‌توانند زمینه‌ساز رونق گردشگری زمستانی در کشور باشند.

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: متاسفانه به نظر می‌رسد توجه و رغبت چندانی در بین برنامه‌ریزان و فعالان گردشگری کشور برای بهره‌مندی از این موهبت الهی خاص در کشور خشک ایران نیست و توجه فعالان این بخش و مناطق برخوردار از برف صرفا به برگزاری جشنواره‌های برفی در مناطقی نظیر همدان، یاسوج وکوهرنگ چهارمحال و بختیاری منحصر شده است و به نظر می‌رسد مردم ایران رابطه خوبی با زمستان ندارند.

وی تصریح کرد: امیدواریم در راستای توسعه محصولات گردشگری خانواده محور و رونق گردشگری داخلی و تقلیل اثرات منفی کرونا بر صنعت گردشگری کشور، گردشگری زمستانی و رونق آن مورد توجه دست اندرکاران صنعت گردشگری قرار بگیرد.

محمدیان با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری زمستانی در چهارمحال و بختیاری، یادآور شد: این استان با وسعت تقریبی ۱۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع در جنوب غربی ایران واقع است و به دلیل برخورداری از سهم قابل توجه ارتفاعات بالای سه هزار متر نظیر زردکوه، شاه شهیدان، کلار، کلونچی، سالداران و... یکی از نقاط برف‌گیر ایران به شمار می‌آید که حاصل ذوب برف این منطقه سه رودخانه عظیم کارون، دز و زاینده‌رود را سیراب می‌کند.

معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: به رغم توجه چندساله اخیر به منابع آبی استان در راستای توسعه گردشگری و گسترش رفتینگ و بانجی جامپینگ در استان، بی شک گردشگری برف و کوهستان می‌تواند منجر به جذب حداکثری گردشگران داخلی و حتی خارجی در این استان شود.

وی توضیح داد: برگزاری جشنواره شهر برفی با حضور دانشجویان رشته‌های هنرهای تجسمی و با رویکرد ساخت تندیس‌های برفی یکی از برنامه‌های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که با تثبیت وضعیت جوی و رها شدن از مشکلات حاصل شده از حجم گسترده بارش‌های اخیر برگزار خواهد شد.

محمدیان خاطرنشان کرد: همچنین اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری استفاده از ظرفیت کوهستان و برف را در قالب توسعه گردشگری ماجراجویانه با طیف وسیعی از فعالیت‌های ورزشی و مهیج در استان به عنوان یک راهبرد عملیاتی و با رویکرد جذب گردشگران بین المللی مدنظر دارد که امیدواریم در آینده این موضوع محقق شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha