تاپ سه علم
-
دانشآموزان و دانشجویان با رهبر انقلاب دیدار میکنند
امروز؛ دانشآموزان و دانشجویان با رهبر انقلاب در حسینیه امامخمینی(ره) دیدار میکنند.
-
بررسی رخدادهای لرزهای در هفته گذشته
بندرعباس با زلزلهای به بزرگای ۳.۳ لرزید/ثبت ۶ زمینلرزه در استان هرمزگان
در استان هرمزگان ۶ زمینلرزه با بزرگای بین ۲.۷ تا ۳.۳ رخ داد، ضمن آنکه بندرعباس استان هرمزگان با زلزلهای به بزرگای ۳.۳ و ماسال استان گیلان با زلزلهای به بزرگای ۳.۷ لرزیدند.
-
بسته اخبار علم و فناوری
از «کاوش چرخه آب در ماه» تا «سامانهای در زمین برای کاهش مصرف آب در کشاورزی»
دنیای علم و فناوری امروز جمعه یازدهم آبان ۱۴۰۳ حاوی اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر میگذرانیم.
-
ویدیو/ ریزرباتهایی که دارو به بدن تزریق میکنند
دانشمندان سنگاپوری رباتهای نرم مینیاتوری را توسعه دادهاند که با کنترل آنها توسط میدان مغناطیسی، حمل این داروها به نقاطی معین، امکانپذیر میشود. این رباتها احتمالا اولین نمونه پژوهشی هستند که در آن «رباتهای ریز» میتوانند تا چهار نوع دارو را به نقاط مختلف حمل و با دوزهای قابلبرنامهریزی در نقاط مشخص شده رها کنند
-
وقوع زمین لرزهای به بزرگی ۳.۴ در پایین هولار مازندران
زلزلهای به بزرگی ۳.۴ ریشتر در ساعت ۱۶: ۲۸ :۱۰ جمعه ۱۱ آبان در شهر پائین هولار-مازندران به مختصات جغرافیایی به طول، ۵۳.۲۶ و عرض، ۳۶.۳۶ در ۹ کیلومتری عمق زمین اتفاق افتاده است.
-
تلفنهای هوشمند به حفظ عملکرد شناختی در افراد مسن کمک میکنند
بازیهای فکری و مکملهای حافظه را فراموش کنید، زیرا کلید حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن ممکن است به سادگی تنظیم یک یادآور روی تلفن همراه شما باشد. این یافته قابل توجه از یک مطالعه جدید به دست آمده است که باور متعارف در مورد پیری و حافظه را به چالش میکشد و نشان میدهد که کمکهای خارجی به حافظه میتوانند برخی از تفاوتهای ایجاد شده در حافظه با افزایش سن را به طور کامل حذف کنند.
-
زلزلهای به بزرگی ۳.۷ ریشتر رودبار را لرزاند
ساعت ۱۰ صبح امروز ۱۱ آبان زلزلهای به بزرگی ۳.۷ ریشتر رودبار را لرزاند، تاکنون خسارتی از این زلزله گزارش نشده است.
-
دانشمند سنگاپوری در راس گروه علوم پایه جایزه مصطفی(ص) قرار گرفت
پروفسور جکی ای- رو یینگ از چهرههای سرشناس جهان در زمینه نانوفناوری و دانشمند سنگاپوری است که رسما به عنوان رئیس گروه «علوم پایه و مهندسی» جایزه مصطفی(ص) انتخاب شد.
-
ارائه آخرین تحولات حوزه سایکوفیزیک در پژوهشگاه دانشهای بنیادی
با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی سومین دوره آموزشی سایکوفیزیک برگزار میشود.
-
بسته خبری علم و فناوری
بیشتر شدن تعداد رباتها از انسانها تا سال ۲۰۴۰/ ساخت ربات خودران با قلب تپنده ایرانی
دنیای علم و فناوری امروز پنجشنبه دهم آبان ۱۴۰۳ حاوی اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر میگذرانیم.
-
نقشههای ۳ بعدی دقیق اسرار رشد تومورهای سرطانی را فاش کردند
دانشمندان میگویند، نقشههای سه بعدی بسیار دقیق از سلولهای سرطانی، اسرار چگونگی رشد تومورها را آشکار میکنند و ترسیم تکامل سرطان با وضوح سلولی میتواند راههایی را برای تشخیص و درمان زودهنگام سرطان باز کند.
-
تأثیر رودخانههای جوی بر دورههای خشک و مرطوب ایران
طرح پسادکتری ندا اسفندیاری با عنوان «تأثیر رودخانههای جوی بر دورههای خشک و مرطوب ایران»، با راهنمایی علیرضا شکیبا و حمایت بنیاد ملی علم ایران، به پایان رسیده است.
-
بسته اخبار علم و فناوری
خانهای روی آب/شیب لغزنده مریخ در عکس مریخنورد «استقامت»
دنیای علم و فناوری امروز ۹ آبان شاهد رخدادهای جالبی بود که این خبر به اختصار به آنها پرداخته است.
-
ویدیو/ رقابت گوگل با ChatGPT برای باقیماندن در دنیای هوش مصنوعی
گوگل قصد دارد با قدرت وارد رقابت با ChatGPT شود و موقعیت خود را در دنیای هوش مصنوعی تقویت کند. پس از موفقیت خیرهکننده ChatGPT، گوگل با معرفی فناوریهای جدید و بهبود قابلیتهای خود، تلاش میکند در این رقابت باقی بماند. این شرکت با معرفی چتبات هوش مصنوعی خود به نام Bard، به صورت مستقیم به ChatGPT پاسخ داده است، هرچند Bard در ابتدا با نقدهایی همراه بود، ولی گوگل تلاش کرده تا این فناوری را بهبود دهد.
-
بهبود سلامت چشمها در ۶ هفته
پژوهشی که به تازگی انجام شده نشان میدهد که لوتئین موجود در پسته نقشی حیاتی در حفظ سلامت چشمها دارد. از اینرو، مصرف روزانه ۵۷ گرم پسته میتواند طی ۶ هفته سلامت چشمها را بهبود بخشد.
-
برنامه معاونت علمی ریاستجمهوری برای ارتقای مهارتهای کارآفرینی در حوزه شناختی
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی با برگزاری دورههای توانمندسازی از ارتقای مهارتها و توانمندیهای افراد در زمینه کارآفرین حمایت میکند.
-
تفاوت همجوشی و شکافت هستهای از زبان یک فیزیکدان
در این گزارش به بررسی تفاوتهای ظریف میان آنچه در ستارگان عالم رخ میدهد و آنچه در نیروگاههای هستهای اتفاق میافتد، میپردازیم و یک فیزیکدان از دانشگاه ملی استرالیا تفاوت همجوشی و شکافت هستهای را به زبان ساده توضیح میدهد.
-
بسته اخبار علم و فناوری
از اولین تانک هیدروژنی رادارگریز کرهایها تا گسترش قابلیتهای ایستگاه فضایی چینیها
دنیای علم و فناوری امروز سهشنبه، هشتم آبان ۱۴۰۳ حاوی اخبار مختلفی بود که در این بسته خبری به طور خلاصه آنها را از نظر میگذرانیم.
-
سیاهچالهها؛ نیروهای نهان و تاثیرگذار در تکامل کهکشانها
سیاهچالهها با تمام جذابیت و رازآلودگیشان برخلاف تصور رایج نمیتوانند کهکشان میزبان خود را نابود کنند، اما تاثیرات آنها بر محیط اطراف و فرایند ستارهزایی میتواند با گذشت زمان تغییراتی را در ساختار کهکشانها ایجاد کند.
-
مخاطرات طبیعی کشور زیر ذرهبین سازمان زمینشناسی و سازمان پدافند غیرعامل
امروز ۸ آبان به عنوان «روز ملی پدافند غیرعامل» در تقویم کشورمان ثبت شده است که به منظور تامین امنیت منابع انسانی و زیرساختهای حیاتی در مواقع بحران نظیر مخاطرات طبیعی، کشور زیر ذرهبین سازمان زمینشناسی و سازمان پدافند غیرعامل قرار گرفته است.