-
آیتالله «سید محمدعلی قاضی طباطبایی»؛ اولین شهید محراب / امامجمعهای که محبوب و مورد احترام تبریزیها بود
آیتالله «سید محمدعلی قاضی طباطبایی» از دوران نوجوانی قدم در مسیر…
-
«بریکس»؛ شاهکلید دور زدن تحریمهای آمریکا و غرب / عضویت ایران در سازمانی با ۴۵ درصد قدرت اقتصادی جهان
«بریکس»، سازمانی بینالمللی با عضویت کشورهای قدرتمند جهان است که مجموع…
-
«پدافند غیرعامل»؛ سپری برای زیرساختهای حیاتی کشور / تدابیر موفق پیشگیری از انتشار آلودگیهای شیمیایی و هستهای
روز ۸ آبان به عنوان «روز ملی پدافند غیرعامل» در تقویم کشورمان ثبت…
تاپ سه پیشرفت
-
«کوروش»؛ پادشاه تمدنی ایران باستان / استوانه کوروش، نخستین بیانیه حقوق بشر
«کوروش هخامنشی» در ۷ آبان ۵۳۹ پیشاز میلاد بدون جنگ بر امپراطوری بابل فائق آمد و به همین علت این روز به عنوان بزرگداشت «کوروش» در تقویم کشورمان ثبت شده است، به نحوی که حکومت تمدنی کوروش به عنوان «هویت تاریخی ایران باستان» شناخته شده و «منشور کوروش» با اعتبار بینالمللی نشاندهندهی «فرهنگ و تمدن غنی ایرانیان» پیش از سایر تمدنهای جهانی است که پرداختن به آن مایه «افتخار ملی» ما در سطح جهانی محسوب میشود.
-
روایت ایثارگری شهید «آرمان علیوردی»، جوان دههی هشتادی / افشای هویت اغتشاشگران با شهادت آرمان عزیز
شهید «آرمان علیوردی» در ۶ آبان ۱۴۰۱ توسط اغتشاشگران مظلومانه به شهادت رسید، جوان دهه هشتادی که برای تامین امنیت در مقابل دشمنان اسلام و انقلاب ایستادگی کرد تا اثبات کند که «فرهنگ ایثار و شهادت» در نسل دهه هشتادیها هم بروز و ظهور دارد و معاندان برای ضربه به پیکره جمهوری اسلامی از هیچ خشونت و جنایتی دریغ نمیکنند، در همین راستا «شهید آرمان علیوردی» را میتوان الگویی برای تربیت جوانان دهه هشتادی معرفی کرد.
-
روند توسعه و احیای ظرفیتهای استانهای کشور / «مازندران»؛ قطب گردشگری داخلی ایران
مازندران بهعنوان گردشگرپذیرترین استان کشور دارای ظرفیتهای اقتصادی بهویژه در «حوزه دریایی» است، همچنین تولیدات کشاورزی این استان بهخصوص در حوزه «مرکبات» و نیز «ماهیان خاویاری» میتواند درآمدی برای توسعه زیرساختهای اقتصادی مازندران باشد، از طرف دیگر کاهش نرخ بیکاری در این استان نشانه پیشروی آن در تولید و کسب درآمد از گردشگری داخلی و خارجی است که ادامه روند آن به میزان پیشرفت زیرساختها بستگی دارد.
-
پروژههای موفق مهندسی ایران در منطقه / طرحهای سودآور مشترک گازی و برقی ایران و پاکستان
پاکستان، همسایهی شرقی ایران با موقعیت جغرافیایی قابلتوجه، دارای ظرفیتهای فراوان اقتصادی در زمینه صدور خدمات فنی - مهندسی است که بخشی از آن در قالب پروژههای مشترک گازی و برقی احیاء شده است، اما انتظار میرود ضمانت اجرایی آنها در دستگاه دیپلماسی اقتصادی کشور تثبیت شود تا مهندسان ایرانی برای پروژههای دیگر مانند توسعهی ذوبآهن شهر کراچی پاکستان، انگیزهی بیشتری داشته باشند.
-
مزایای عضویت ایران در سازمانهای منطقهای / تجارت ۳۰ میلیارد دلاری ایران با اعضای سازمان شانگهای
عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای منطقهای از جمله «شانگهای» موجب تقویت زیرساختهای بینالمللی اقتصادی و امنیتی کشورمان شده و فرصتهای تجاری سودآوری را برای ما رقم زده است، بهطوری که عضویت دائم ایران در «سازمان همکاری شانگهای» موجب تجارت ۳۰ میلیارد دلاری با اعضای این سازمان شده و حضور ایران در کریدورهای مهم منطقهای را برقرار کرده است.
-
شهید «سیدمصطفی خمینی» یار امام راحل در تبعید و زندان/ شهادت غریبانه و مرموزانه آیتالله در عراق
آیتالله «سیدمصطفی خمینی(ره)» اول آبان ۱۳۵۶ بهطور مشکوک شهید شد؛ عالم تاثیرگذاری که در کنار امام راحل به مبارزه با استبداد طاغوتی رژیم شاه و عداوت استکبار شرقی و غربی پرداخت و پس از تبعید و زندانهای فراوان در عراق توسط رژیم بعث و با همکاری ساواک به شهادت رسید، آثار علمی ناتمام او در زمینههای مختلف فقهی نشان نبوغ ایشان در مسائل حوزوی بود که الگویی برای آزادگان جهان است.
-
۲۶ مهر تا ۲ آبان، «هفته تربیتبدنی و ورزش»
ورزش؛ رکن اساسی سلامتی و سرگرمی در کشور / رشد ۳۰۰ درصدی مدالآوری المپیک در دوران جمهوری اسلامی
هر ساله در کشورمان از ۲۶ مهر تا ۲ آبان بهعنوان «هفته تربیتبدنی و ورزش» در نظر گرفته میشود. ورزشی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی دچار تحولات مثبت متعددی شد و جوانان کشورمان توانستهاند به مدالهای رنگارنگی در رویدادهای بینالمللی دست یابند؛ همچنین زیرساختهای ورزشی کشور از طریق تاسیس نهادهای مرتبط با تربیتبدنی و تخصیص بودجههای قابلتوجه به آنها، توسعه یافت که ادامه حصول دستاوردهای مثبت نیازمند ارتقاء سطح مدیریت ورزشکاران و تامین نیازهای آنان است.
-
صادرات حداکثری، راهبرد اقتصاد قوی / ۷ کشور مقصد ۸۲ درصد از کالاهای ایرانی
۲۹ مهر به عنوان «روز ملی صادرات» در تقویم جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است، که علت آن اهمیت صادرات در بهبود شاخصهای اقتصادی و تامین نیازهای کشور است، در همین راستا شاهد افزایش قابلتوجه صادرات نفتی و رشد صادرات غیرنفتی هستیم که نتیجه دیپلماسی منطقهای در خارج و «جهش تولید» در داخل کشور است.
-
ستارخان؛ نماد مقاومت و استقلال ملی / انقلاب مشروطه مدیون «سردار ملی» ایرانیان
ستارخان، ملقّب به «سردار ملی» ۲۸ مهر ۱۲۴۵ شمسی به دنیا آمد و در دوران مشروطه به مقاومت در مقابل استکبار خارجی و استبداد داخلی پرداخت و طی محاصرهی ۱۱ ماههی تبریز، مجاهدت با سربازان محمدعلی شاه و ارتش شوروی را در پیش گرفت تا اینکه عامل پیروزی «انقلاب مشروطه» شد و از جغرافیای ایران عزیزمان دفاع کرد. این شخصیت به عنوان «الگوی ملی برای مبارزه با معاندین خارجی و منافقین داخلی» شناخته میشود.
-
فقرزدایی؛ چالش جهانی دنیای سرمایهداری
کاهش ۳۷درصدی فقرمطلق در ایران طی سهسال اخیر/افزایش ۱۹سالهی سن اُمید به زندگی پساز انقلاب در ایران
بر اساس تقویم جهانی، ۱۷ اکتبر(۲۶ مهر) به عنوان «روز جهانی مبارزه با فقر» نامگذاری شده است، لازم به ذکر است که جمهوری اسلامی ایران با طرحهای «محرومیتزدایی» خود توانسته است که میزان «فقر مطلق» را به کمتر از نیم درصد رسانده و شاخصهای «رفاه عمومی» و «توسعهی اقتصادی» را بهبود ببخشد، البته با تعریف مفهوم فقر باید شاخص دقیقی را برای معیار خطوط فقر در نظر بگیریم که در این گزارش به آنها اشاره شده است.
-
۱۶ اکتبر، ۲۵ مهر؛ «روز جهانی غذا»
اهمیت حیاتی امنیت غذایی در جهان / ایران ۸۵ درصد امنیت غذایی خود را تامین کرده است
امروز، ۱۶ اکتبر، ۲۵ مهر به عنوان «روز جهانی غذا» نامیده شده است، روزی که از سوی سازمان ملل متحد به چارچوبهای «امنیت غذایی» و میزان تامین آن در جوامع مختلف پرداخته میشود. ایران در این زمینه توانسته است حدود ۸۵ درصد امنیت غذایی را تامین کرده و از طریق کشاورزی و با استفاده از ظرفیتهای عشایری به تولید کافی و سالم غذای ملی اقدام کند، که حفظ و توسعه آن به اقدامات زیرساختی کشور بستگی دارد.
-
معلولیّت، محدودیّت نیست / «تیم ملی والیبال نشسته ایران» پرافتخارترین تیم پارالمپیک
مسابقات پارالمپیک به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای ورزشی جهان، فرصت مغتنمی برای بهکارگیری جانبازان و معلولان کشور و بهرهمندی از ظرفیت آنان است، که در این مسیر شاهد موفقیت روزافزون تیم ملی والیبال نشسته آقایان به عنوان پرافتخارترین تیم پارالمپیکی جهان هستیم که امتداد آن حمایت مسئولان امر را میطلبد.
-
مجاهدت شهید نیلفروشان از نوجوانی تا شهادت / فرزند شهید: پدر گفته بود توسط داعش به شهادت نمیرسد
شهید «عباس نیلفروشان» معاون عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران که به همراه شهید «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان، شامگاه جمعه ششم مهر ۱۴۰۳ در لبنان به شهادت رسید، در طول عمر بافضیلت خویش به مجاهدتهای متعددی در دفاع مقدس، مقابله با داعش و گروهکهای تجزیهطلب و رژیم صهیونیستی پرداخته و در این مسیر از سوی ایالات متحده آمریکا تحریم هم شده بود، نشاندهندهی روحیهی مقاومت در این شهید بزرگوار است و شهادت خود را به دست شیطانیترین جنس بشر پیشبینی کرده بود.
-
پروژههای موفق مهندسی ایران در جهان/ قدرتنمایی مهندسان ایرانی در سریلانکا
مهندسان ایرانی با کنار زدن رقبای اروپایی و ساخت شاهکار مهندسی در سریلانکا، بار دیگر به نمایش قدرت اجرایی خود در سطح بینالمللی پرداختند که بستری برای همکاری میان ۲ کشور در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی و گردشگری نیز شده است، همچنین تبادلات تجاری و ترانزیتی از طریق بازگشایی مسیرهای مالی، توسعه یافته و اسناد همکاری متعددی میان ۲ کشور برقرار شده است.
-
روند توسعه و احیای ظرفیتهای استانهای کشور / درآمد ۴۰ میلیون دلاری فارس از گردشگری در بهار ۱۴۰۳
استان فارس به دلیل دارا بودن اماکن تاریخی توانسته است با ارتقای زیرساختی خود و افزایش جذب گردشگر به درآمد قابلتوجهی در حوزه گردشگری برسد، همچنین این استان با احیاء ظرفیتهای مناطق ویژهی خود به دنبال کسب درآمد تجاری نیز بوده و برای افزایش بهرهوری از کشاورزی نیز به اقدامات موثری پرداخته است.
-
حافظ شیرازی؛ نمادی از هویت ایرانی و اسلامی / نخستین فال از دیوان حافظ برای چه گرفته شد؟
۲۰ مهر سالروز بزرگداشت حافظ شیرازی در تقویم کشورمان ثبت شده است، شاعری با هویت ایرانی و اسلامی که به دلیل حفظ چهارده روایت از قرآن به او تخلص «حافظ» دادهاند و بر مبنای استخاره از قرآن از دیوان لسانالغیب برای فال گرفتن استفاده میکنند، که این کار پس از یک اتفاق معنوی مرسوم شد و اکنون دیوان حافظ به عنوان کتابی با هویت ایرانی در مناسبتهای مختلف مانند «عید نوروز» و «شب یلدا» بر سر سفره ایرانیان جای دارد.
-
«محور مقاومت»؛ قطب تمدنی جدید جهان / بزرگترین شکست تاریخی رژیم صهیونیستی پس از «طوفانالأقصی»
همزمان با اولین سالگرد «عملیات طوفانالاقصی» شاهد بزرگترین شکست رژیم غاصب اسرائیل طی یکسال اخیر در تاریخ حیات این رژیم نامشروع بودهایم، به نحوی که «محور مقاومت» با وحدت و شجاعت به مبارزه با جنایتهای این رژیم پرداخته و با وجود حمایت تمامجانبه ایالات متحده آمریکا، خسارات جبرانناپذیری به پیکره آن وارد کرده است. در همین راستا کارشناسان، محور مقاومت را قطب جدید دنیای امروز معرفی کرده و برای این مکتب ابعاد تمدنی قائل شدهاند که دارای آیندهای روشن برای مسلمانان و آزادگان جهان است.
-
همزمان با «هفته جهانی فضا» اعلام شد
ایران؛ چهارمین کشور دارای ماهوارهبر در جهان / انجام ۸ پرتاب فضایی ایران در نیمسال دوم ۱۴۰۳
۴ تا ۱۰ اکتبر هرسال به عنوان «هفته جهانی فضا» نامگذاری شده است، در همین راستا از ۱۳ تا ۱۹ مهر در کشورمان برنامههای متنوعی در نظر گرفته شده است که اکثر آنها به روایت پیشرفت در پرتاب ماهوارههای فضایی و توسعه فناوریهای این حوزه اختصاص دارد، امید است با همکاری نیروهای مسلح، دولتها و شرکتهای دانشبنیان، شاهد توفیقات روزافزون جمهوری اسلامی ایران باشیم.
-
هفته بزرگداشت ولادت سیدالکریم
جایگاه والای شاهعبدالعظیم نزد اهلبیت(ع) / زیارت کربلا در جنوب تهران
هفتهی بزرگداشت «حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)» بهمناسبت سالروز ولادت ایشان از ۱۴ مهر آغاز شده است. حضرت شاه عبدالعظیم دارای جایگاه علمی و عرفانی والایی در نزد اهلبیت(ع) و شیعیان عصر خود بوده و به روایت از ائمه و سخاوتمندی معروف بودند. درهمین راستا پادشاهان مسلمان به ترویج آثار و ترمیم آرامگاه وی پرداختند و بر همین مبنا جمهوری اسلامی ایران با توسعهی حرم ایشان و برپایی برنامههای متعدد فرهنگی، نسبت به بزرگداشت سیدالکریم اهتمام داشته است.
-
۱۵ مهر؛ «روز ملی روستا و عشایر»
نقش موثر عشایر در اقتصاد کشور / دسترسی ۹۸ درصد جمعیت روستایی کشور به اینترنت پرسرعت
۱۵ مهر در تقویم کشورمان به عنوان «سالروز ملی روستا و عشایر» نامگذاری شده است. عشایر نقش قابلتوجهی در تولید کالاهای اساسی در کشور دارند و با توسعهی زیرساختها مانند پوشش سراسری اینترنت در حوزه گردشگری هم به صنعت توریسم کشور کمک شایانی میکنند، در همین راستا فناوریهایی مانند توزیع پنلهای خورشیدی به عشایر صورت گرفته و توسعهی آن در دستور کار مسئولان قرار دارد.
-
تثبیت بازدارندگی ایران با عملیات وعده صادق۲ / تخریب پایگاههای نظامی اسرائیل با موشکهای بالستیک
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در شامگاه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ در پاسخ به ترور فرماندهان محور مقاومت از جمله شهید «اسماعیل هنیه» در خاک کشورمان، شهید «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزبالله لبنان و شهید «عباس نیلفروشان» معاون عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، طی عملیات «وعده صادق ۲» پایگاههای نظامی رژیم صهیونیستی را مورد هدف موشکهای بالستیک قرار دادند، تا به دنیا اثبات کنند که بازدارندگی امنیتی و عزت ملی جمهوری اسلامی ایران، خط قرمز کشورمان در تقابل با دشمنان است و این امر بهخوبی برای اهالی تلاویو تفهیم شد.
-
«پلیس هوشمند، مردم قانونمدار» / گسترهی خدمات فرماندهی انتظامی به مردم از خط صفر مرزی تا متن جامعه
در هفتهی بزرگداشت فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، ضمن اشاره به ارتقاء خدمات پلیس به مردم، بر لزوم حمایت از فراجا در اجرای طرحهای مقابله با آسیبهای اجتماعی تاکید میشود. لازم به ذکر است، استفاده از ابزارهای هوشمند، اعتلای نظارت مردمی، برخورد قاطع با اشرار و افزایش تولیدات رسانهای، فیلمهای تلویزیونی و سینمایی، از جمله موارد توسعهی عملکرد پلیس جمهوری اسلامی ایران پس از تغییرات ساختاری از نیرو به فرماندهی محسوب میشود.
-
پروژههای موفق مهندسی ایران در جهان/ هدف قزاقستان در دسترسی به بنادر جنوب ایران با کریدور شمال-جنوب
جمهوری قزاقستان بهعنوان بزرگترین کشور محصور در خشکی دنیا، دارای ظرفیتهای معدنی و زراعی فراوانی است که مهندسان ایرانی میتوانند در مسیر توسعهی این کشور، به آنها بپردازند. البته بخشی از اولین تونل قزاقستان توسط متخصصان جمهوری اسلامی ایران ساخته شده و پروژههای متعددی در حوزه شهرسازی طی صدور خدمات فنی و مهندسی ایرانی اجرایی شده است، با اینحال ظرفیتهایی مانند کشت فراسرزمینی برای شرکتهای ایرانی در این کشور فراهم است.
-
از سالمندی فعال تا جوانی جمعیت / سن «امید به زندگی» در ایران ۱۹سال افزایش یافته است
بر اساس آمار، طی سالیان پیش رو شاهد افزایش سن جمعیت کشور خواهیم بود، در همین راستا یکی از شعارهای هفته تکریم سالمندان، مختص حمایت آنان از «جوانی جمعیت و افزایش موالید» است، البته قانون این راهبرد به خوبی در حال اجرا بوده و روند بهبود کیفی زندگی ایرانیان موجب شده است تا شاهد ۱۹ سال «افزایش سن امید به زندگی» پس از پیروزی انقلاب اسلامی باشیم، با اینحال موفقیت روزافزون در جوانی جمعیت به توسعه رفاه و سلامت عمومی بستگی دارد.
-
امنیت دریایی، پیشنیاز «توسعه دریامحور»
قدرتنمایی نیروی دریایی ایران در سفر به دور دنیا / ۱۱۴ روز بدون پهلوگیری میان طوفانهای اقیانوس آرام
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، ۹ مهر ۱۴۰۱ وارد ماموریت سفر به دور دنیا شد و پساز حدود ۸ ماه با پشت سر گذاشتن موانع سخت فراوان از میان ۲۹ کشور، با موفقیت به سرزمینمان بازگشت تا، توانمندی دریایی کشورمان را به رخ قدرتهای جهانی بکشد و بستر بهرهوری از «اقتصاد دریامحور» را فراهم کند. در این ماموریت علاوهبر افزایش بازدارندگی نظامی، شاهد ارتقای زمینههای دیپلماسی نیز بودیم که از جمله دستاوردهای مهم این افتخار ملی محسوب میشود.
-
مولانا؛ شاعری ایرانی با جلوههای جهانی / تجلی حیات عرفانی مولانا و شمستبریزی در مثنوی معنوی
هشتم مهر در ایران به عنوان «روز بزرگداشت مولانا»، شاعر برجستهی کشورمان نامگذاری شده است، این شاعر در آثار خود با زبانهای مختلف به ترویج عشق و صلح پرداخته و پس از آشنایی با «شمس تبریزی» به نوشتن «مثنوی معنوی» پرداخت. مولانا برای حفظ زبان مادری خود بر نوشتار زبان پارسی تاکید داشت و اکثر آثار خود را به این زبان نگارش کرد. شخصیت مولوی دارای ظرفیتهای علمی و عرفانی فراوانی است که در کشورهای همسایه بهویژه ترکیه به آن پرداخته شده و تلاش مولویپژوهان و فعالان فرهنگی کشورمان را برای ترویج ارزشهای این شاعر ایرانی بیشاز پیش میطلبد.
-
گردشگری؛ جلوه جهانی هویت ملّی و منبع درآمدهای غیرنفتی / ۸.۷ میلیارد دلار، درآمد گردشگری ایران
روز ۲۷ سپتامبر در تقویم جهانی بهعنوان «روز جهانی و ملی گردشگری» ثبت شده است. جهانگردی به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمد غیرنفتی در جهان شناخته شده و از طرف دیگر جلوهدهندهی فرهنگ و هویت هر کشوری محسوب میشود، در جمهوری اسلامی ایران نیز طی سالهای اخیر شاهد درآمد ۸.۷ میلیارد دلاری از این صنعت بودهایم که تقویت این رویه به ارتقای زیرساختهای گردشگری بستگی دارد.
-
به مناسبت 4 مهر، «روز سرباز»؛
سربازی؛ تهدید یا فرصتی برای اشتغال؟ / افزایش ۱۰ برابری حقوق سربازان در ۱۰ سال اخیر
خدمت مقدس سربازی در راستای اعتلای فردی جوانان و افزایش بهرهوری نیروهای مسلح، با طرحهای اخیر به فرصتی برای کسب اشتغال جوانان ایرانی مبدل شده است، به نحویکه افزایش قابلتوجه حقوق سربازان و همچنین آموزش و بهکارگیری آنان در پروژههای تخصصی نیروهای مسلح، موجب افزایش انگیزهی مشمولان برای حضور در خدمت نظام وظیفه شده است.
-
آغاز توسعه صنایع دفاعی در دوران دفاع مقدس/ تولید تسلیحات نظامی و دفاعی از وابستگی تا خودکفایی
«دفاع مقدس» به عنوان عصر طلایی جمهوری اسلامی ایران، بزرگترین تهدید کشورمان در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی بود که با تلاش متخصصان دفاعی کشورمان به فرصتی بزرگ برای رسیدن به خودکفایی در ساخت تسلیحات نظامی تبدیل شد، به نحویکه اکنون شاهد تولید و صادرات بسیاری از تجهیزات و تکنولوژیهای دفاعی به کشورهای همسایه و قدرتمند منطقه هستیم، که این توفیقات از جهاد رزمندگان دفاع مقدس نشات گرفته است.