• سه‌شنبه / ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ / ۱۶:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98121310678

ثبت اختراع پژوهشگران دانشگاه فردوسی مشهد در دفتر ثبت اختراعات آمریکا (USPTO)

ثبت اختراع پژوهشگران دانشگاه فردوسی مشهد در دفتر ثبت اختراعات آمریکا (USPTO)

ایسنا/خراسان رضوی روشی برای خوشه‌بندی توزیع‌شده در شبکه‌های حسگر بی‌سیم در دفتر ثبت اختراعات آمریکا (USPTO)، توسط پژوهشگران دانشگاه فردوسی مشهد ثبت شد.

روشی برای خوشه‌بندی توزیع‌شده در شبکه‌های حسگر بی‌سیم با عنوان لاتین Method  for Decentralized Clustering in Wireless Sensor Networks   توسط دکتر نعمت‌اللهی و همکاری دکتر محمود نقیب زاده و دکتر سعید ابریشمی اختراع و در دفتر ثبت اختراعات آمریکا (USPTO) ثبت نهایی شد و در اختیار عموم قرار گرفت.

این اختراع دومین پتنت آمریکایی دانشگاه فردوسی مشهد است و هزینه های آن توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور) پرداخت شده ضمن اینکه دانشگاه فردوسی مشهد به‌عنوان یکی از مخترعان است.

امروزه شبکه‌های بی‌سیم در کاربردهای گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند و در آینده، توسعه بیشتری خواهند یافت. اختراع حاضر با شبکه‌های بی‌سیم شامل تعدادی گره و به‌طور ویژه، با خوشه‌بندی گره‌ها در این شبکه‌ها مرتبط است. قابل توجه است که این اختراع در انواع مختلف شبکه‌های بی‌سیم، به‌عنوان نمونه اینترنت اشیاء (از جمله شهر هوشمند)، شبکه‌های حسگر بی‌سیم و شبکه‌های تلفن همراه می‌تواند مورد استفاده باشد و باعث کاهش مصرف انرژی گره‌ها و افزایش طول عمر شبکه شود.

بر اساس پایگاه خبری فردوسی مشهد، روش ارائه شده در اختراع فوق گره‌های شبکه را به‌گونه‌ای خوشه‌بندی می‌کند که هر گرهی دقیقاً در یکی از خوشه‌ها قرار گیرد و در هر همسایگی گرهی را به‌عنوان سرخوشه انتخاب می‌کند که بیشترین امتیاز را در آن همسایگی دارد به شرط آن که قبلاً عضو سرخوشه دیگری با امتیاز بیشتر نشده باشد.

بنابراین، امتیاز هر گره سرخوشه (در زمان انتخابش) از سایر گره‌های عضو خوشه بزرگ‌تر یا مساوی است. همچنین، سرخوشه‌های انتخاب شده در برد خوشه یکدیگر قرار ندارند و به خوبی در محیط توزیع شده‌اند. حداکثر زمان فرآیند خوشه‌بندی ارائه شده در اختراع حاضر متناهی و ثابت است و به تعداد گره‌ها و یا ابعاد شبکه بستگی ندارد. به علاوه، روش ارائه شده نیاز به تبادل پیام کمی برای خوشه‌بندی دارد. این اختراع از نوع نرم‌افزای است و در نتیجه دستگاه سخت‌افزاری برای آن ساخته نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha