• پنجشنبه / ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۰:۱۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97051106008
  • منبع : دانشگاه شهید بهشتی

با حمایت ستاد علوم شناختی انجام شد؛

راه‌اندازی آزمایشگاه "ردیاب چشمی" در دانشگاه شهید بهشتی

راه‌اندازی آزمایشگاه "ردیاب چشمی" در دانشگاه شهید بهشتی

با هدف دستیابی به پیشرفته ترین شیوه های علمی و تخصصی برای بررسی عملکرد سیستم بینایی، با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی، آزمایشگاه"ردیاب چشمی" در پژوهشکده علوم شناختی و مغز دانشگاه شهید بهشتی ایجاد و راه اندازی شد.

به گزارش ایسنا، دکتر "نگار سماک نژاد" گفت: به منظور استفاده از ردیاب چشمی در تشخیص و بازتوانی شناختی، این آزمایشگاه  ایجاد  و راه­اندازی شد و در حال حاضر سه دانشجوی دوره دکتری و پنج دانشجوی دوره کارشناسی ارشد در این مرکز تخصصی مشغول فعالیت و تحقیق هستند.

مدیر آزمایشگاه "ردیاب چشمی " در دانشگاه شهید بهشتی افزود: با تلاش و همت محققان و متخصصان، طرح های تحقیقاتی امکان­سنجی ارتقای توجه بینایی در افراد سالم و افراد مبتلا به اختلالات عصب-تحولی، انجام آزمایشات جهت مطالعه سیستم های توجه بینایی، توسعه ابزار، تصمیم گیری و مدل سازی سیستم ادراک و توجه و نیز توجه بینایی در بازاریابی عصبی در این آزمایشگاه در حال اجرا است.

وی یادآور شد: "ردیاب چشمی" یک ابزار اصلی بررسی عملکرد سیستم بینایی و به طور خاص توجه بینایی به شمار می آید و رهیابی حرکات چشم، پژوهشگران را قادر می سازد تا رفتار نواحی مختلف درگیر در فرایند بینایی در مغز را تجزیه و تحلیل کنند.

دکتر سماک نژاد تاکید کرد: این ابزار به عنوان یک رابط مغز و رایانه کاربردهای گسترده ای در حوزه های مختلف علوم شناختی دارد.

مدیر آزمایشگاه "ردیاب چشمی " در دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: سیستم بینایی مجرای اصلی درک و جمع آوری اطلاعات انسان از محیط پیرامون است و با توجه به محدودیت محاسباتی مغز در پردازش اطلاعات حجیم بینایی، فرآیند توجه بینایی، اطلاعات سودمند محیط را انتخاب و برای پردازش دقیق تر مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.

به گفته این محقق حوزه علوم شناختی، دستگاه "ردیاب چشمی" برای سنجش میزان توجه بصری افراد مورد استفاده قرار می گیرد به طوری که محرک بر روی صفحه مانیتور ارائه شده و دریافت کننده امواج مادون قرمز، حرکات چشم را هنگام مشاهده صفحه با سرعت بسیار بالا نمونه برداری و ثبت می کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید بهشتی، دکتر سماک نژاد با اشاره به اینکه دستگاه "ردیاب چشمی " مورد استفاده در این آزمایشگاه از سه نرم افزار طراحی آزمون و ارائه محرک ها، تحلیل مقدماتی و نمایش و استخراج داده های ثبت شده تشکیل شده است، گفت: ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی علاوم بر حمایت گسترده از ایجاد و راه اندازی این آزمایشگاه در امر پیشبرد فعالیت های تحقیقاتی این مرکز از جمله اجرای طرح "تاثیر تغییر برجستگی های دیداری چهره در بهبود برقراری تماس چشمی در کودکان اتیستیک" نقش قابل توجهی ایفا کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha