به گزارش ایسنا، سید سلمان سید افقهی در «مراسم سالانه تقدیر از دانشجویان سرآمد دانشگاه علم و صنعت» گفت: احیای مجدد رویکرد نخبهپروری، حمایت از نخبگان و تشکیل هیات امنای بنیاد ملی نخبگان پس از ۸ سال از جمله نخستین اقدامات شهید آیت الله رئیسی پس از تشکیل دولت سیزدهم بود.
وی در ادامه ضمن بیان اینکه مصوبات بسیار مهمی در حوزه نخبگان از دوره ریاست جمهوری شهید رئیسی به یادگار ماند، به جذب نخبگان در دستگاههای دولتی اشاره کرد و گفت: پیش از این در کشور هیچ ساز و کار معینی برای به کارگیری مستعدان برتر و نخبگان در دستگاههای اجرایی وجود نداشت و جذب نخبگان در بدنه اجرایی مانند سایر افراد تنها از طریق آزمون استخدامی صورت میگرفت که این مساله، کشور را از بهرهمندی از توان نخبگان در لایههای جدیدی از مدیران در بدنه حاکمیتی و دولتی محروم کرده بود و خسارتی بزرگ بود.
قائم مقام بنیاد ملی با بیان اینکه آییننامه جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی اواخر سال ۱۴۰۰ به تصویب هیات وزیران رسید و فرایند اجراییسازی آن از اوایل ۱۴۰۱ آغاز شد، گفت: در حال حاضر این فرایند برای بیش از ۶ هزار نفر از این افراد در حال اجراست و قریب به ۴۰۰ نفر کار خود را در دستگاهها آغاز کرده و باقی این افراد نیز در مسیر جذب هستند.
دستور رئیس جمهور شهید برای تمرکز بر جذب نخبگان در شرکتهای خصوصی
سید افقهی ادامه داد: شهید بزرگوار آیتالله رئیسی تنها به این موضوع بسنده نکردند و در جلسهای که انتهای سال گذشته برگزار شد، دستور تمرکز بر جذب نخبگان در شرکتهای خصوصی را نیز صادر کردند، از این رو از ابتدای سال جاری تمرکز جدی بر جذب نخبگان در شرکتهای خصوصی کشور شکل گرفت که نخبگان ما بتوانند در بخش خصوصی مشغول به کار شوند، در همین راستا نیز جلساتی با نمایندگان شرکتهای خصوصی، اتاق بازرگانی کشور و برخی شرکتهای دولتی بزرگ تشکیل شد.
وی گفت: برای حرکت واقعی به سمت تحقق اقتصاد دانشبنیان باید بستری فراهم کنیم که قریب به ۱۰ هزار شرکت دانشبنیانی که در این سالها شکل گرفتهاند، به کمک حل مسائل شرکتها و بنگاههای اقتصادی بزرگ بیایند و مجموعههای بزرگ، بازار پایداری برای تولید و عرضه فناوریهای جدید این شرکتها باشند.
جذب ۲۰۰ نفر از نخبگان با معرفی بنیاد ملی نخبگان در هیات علمی دانشگاهها
سید افقهی با اشاره به مکانیزم جذب نخبگان به عنوان عضو هیات علمی دانشگاهها نیز گفت: با پیگیریهای شخص رئیسجمهور شهید و در همکاریهای بین دستگاهی، خط ویژه جذب نخبگان در هیات علمی دانشگاهها خارج از فراخوان دانشگاهها نیز باز شد و از ۶ ماه دوم سال گذشته نزدیک به ۲۰۰ نفر از نخبگان با معرفی بنیاد ملی نخبگان در هیات علمی دانشگاهها جذب شدند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به استمرار جریان حمایت از نخبگان در دولت چهاردهم نیز گفت: همانطور که رهبری معظم انقلاب فرمودند نخبگان سررشتهدار حرکتهای مردمی هستند و نخبگان ما باید در بزنگاههای کلیدی نقش خود را ایفا کنند. همه ما در هر نقشی امروز موظفیم مردم را به مشارکت در انتخابات و انتخاب فرد اصلح دعوت کنیم، چرا که مشارکت مردم در انتخابات نشاندهنده جمهوریت نظام و پشتوانه مردمی رئیسجمهور آینده در ایجاد تحول است که امیدواریم توجه به نظر نخبگان به عنوان یکی شاخصهای کارآمدی مد نظر رئیس جمهور آینده باشد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه حکمرانی دانشبنیان و شایستهسالاری را از مؤلفههای توسعه و پیشرفت کشور برشمرد و گفت: راهاندازی مجموعههای خانه نخبگان و پیگیری استقرار نظام تربیت و گزینش اصلح کارگزاران که از بندهای سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، از دیگر مواردی است که اقدام برای اجراییسازی آن در دولت سیزدهم کلید خورده و هماکنون در دستور کار بنیاد ملی نخبگان است.
کاربست دانش نخبگان و اثرگذاری/ تشکیل هیاتهای عالی اندیشهورزی
وی سپس با اشاره به برگزاری نخستین رویداد ملی گفتاورد نخبگان در حوزههای نیاز کشور، این رویداد را بستری برای کاربست دانش نخبگان و اثرگذاری ایشان در حل مسائل کشور دانست و گفت: گفتاورد ملی نخبگان رویدادی برای مشارکت نخبگان در خلق ایده و جست و جوی راه حل نخبگانی برای بحرانهاست؛ بستری که فراهم کردن آن از وظایف ذاتی بنیاد ملی نخبگان بود که به لطف خداوند با برگزاری این رویداد به تحقق این امر نزدیک هستیم.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همچنین به تشکیل هیاتهای عالی اندیشه ورزی با حضور خبرگان نظام اشاره کرد و گفت: از مسؤولین ادوار کشور در اتاقهای فکر و هیاتهای اندیشهورزی بهره خواهیم گرفت تا تجربه سالها سکانداری خبرگان در اداره کشور به دانشجویان و اساتید دانشگاهها، منتقل و ذیل این نظارت، با همفکری نخبگان برای حل مسال اساسی کشور چارهاندیشی شود.
وی در ادامه با اشاره به احیای باشگاه دانشپژوهان جوان در دوره ریاست شهید ابراهیم رئیسی و اقدام خودجوش و نمادین برگزیدگان المپیادهای علمی در اهدای مدالهای خود به رهبر معظم انقلاب گفت: ارزشگذاری به نخبگان در حاکمیت در دولت سیزدهم نمودی علمی و عملی پیدا کرد و توجه ویژه رئیس جمهور شهید به مدالآورن المپیادهای علمی کشور و برگزاری جلسه سه ساعته صمیمانه رئیسجمهور با مستعدان، انگیزهای جدید در ادامه راه برای مدالآوران المپیادهای علمی ما بود.
خبر خوب برای برگزیدگان مراسم
به نقل از بنیاد ملی نخبگان، سید افقهی همچنین از ایجاد امکان بهرهمندی برگزیدگان «مراسم سالانه تقدیر از دانشجویان سرآمد دانشگاه علم و صنعت» از امتیازات طرح مسیر نخبگی خبر داد و گفت: منتخبان این رویداد که به عنوان رویدادی مورد تائید بنیاد ملی نخبگان شناخته میشود، از امتیازات طرح مسیر نخبگی برخوردار شده و در صورت حفظ پویایی تا آخرین مقاطع تحصیلی و حتی فراتر از آن در بحث عضویت در هیات علمی دانشگاهها مورد حمایتهای پیوسته بنیاد قرار میگیرند.
وی در پایان گفت: امیدوارم نخبگان در تحقق رسالت سنگین خود که همانا پرچمداری شأن تاریخی و تمدن ملت بزرگ ایران است، بیش از پیش موفق باشند و در مسیر اعتلای ایران اسلامی گام بردارند.
انتهای پیام
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد
امتیازات طرح مسیر نخبگی برای برگزیدگان دانشگاه علم و صنعت
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: منتخبان «مراسم سالانه تقدیر از دانشجویان سرآمد دانشگاه علم و صنعت» که به عنوان رویدادی مورد تائید بنیاد ملی نخبگان شناخته میشود از امتیازات طرح مسیر نخبگی بنیاد ملی نخبگان برخوردار میشوند.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات