• سه‌شنبه / ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۸:۰۲
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94112012818
  • خبرنگار : 71461

کفیل:

داشتن وصیت‌نامه ارتباط بازماندگان را مستحکم‌تر می‌کند

داشتن وصیت‌نامه ارتباط بازماندگان را مستحکم‌تر می‌کند

یک کارشناس مسائل مهدویت گفت: نوشتن وصیت نامه سبب می‌شود که ارتباط عاطفی و اخلاقی در بین بازماندگان مستحکم‌تر و ماندگارتر شود و وصیت نامه یک هسته‌ای برای رشد و تغییر در زندگی انسان‌هاست.

یک کارشناس مسائل مهدویت گفت: نوشتن وصیت نامه سبب می‌شود که ارتباط عاطفی و اخلاقی در بین بازماندگان مستحکم‌تر و ماندگارتر شود و وصیت نامه یک هسته‌ای برای رشد و تغییر در زندگی انسان‌هاست.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق کفیل در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اهمیت نوشتن وصیت نامه قبل از مرگ با با بیان این‌که « براساس روایات اسلامی، مرگ بدون وصیت مرگ جاهلی است» اظهار کرد: امام صادق (ع) در حدیثی می‌فرمایند نوشتن وصیت‌ حق و وظیفه هر مسلمان است.

وی در ادامه تاکید کرد: وصیت نامه، شامل وصیت نامه اخلاقی نیز می‌شود یعنی در نوشتن وصیت نامه، انسان‌ می‌تواند محورهای اخلاقی را نیز مدنظر قرار بدهد. چه بسا وقتی بزرگ یا فردی، بازماندگان را در ارتباط با عملی وصیت کند تاثیر بیشتری خواهد گذاشت. پس یک محور اساسی وصیت نامه، اخلاق است که در آن باید به آن چه که در نظام دینی آمده است بازماندگان را سفارش کرد.

کفیل تصری کرد: تمام وصیت نامه‌های حضرت علی (ع) اخلاقی است. حضرت علی (ع) در نامه 47 نهج البلاغه خود، وصایای ارزشمندی برای جهانیان به یادگار گذاشته است. یا اینکه در روایات آمده است که امام صادق (ع) در واپسین لحظات زندگی تمامی اطرافیان را جمع کرده و به آن‌ها سفارش و وصیت می‌کند که اهمیت ویژه‌ای به نماز بدهند.

وی ادامه داد: انسان در وصیت نامه به چیزی می‌پردازد که اهمیت بیشتری برایش داشته باشد. ما شهدا را از روی وصیت نامه آن‌ها می‌شناسیم و به نوعی وصیت نامه آن‌ها پل ارتباطی بین آن‌ها و ما محسوب می‌شود.

این کارشناس مباحث مهدویت تاکید کرد: بخشی از وصیت نامه نیز مربوط به بعد مالی انسان‌ها می‌شود که فرد پس از خود سفارش می‌کند بازماندگان با اموال او چه کاری انجام دهند و طبق قوانین ارث و وصیت فرد فقط می‌تواند در ثلث مال خود وصیت داشته باشد.

کفیل با بیان اینکه «خداوند در آیه 106 سوره مائده به بندگان سفارش می‌کند که در نوشتن وصیت نامه دو نفر شاهد داشته باشند» گفت: در وصیت نامه فقط یک موضوع را می‌شود تغییر داد و آن این است که وقتی فردی سفارش به حرام کرده باشد می‌توان وصیت نامه او را تغییر داد.

کفیل در ادامه تاکید کرد:‌ برخی به دلیل تاثیراتی که دنیای غرب بر روی آن‌ها داشته است از نوشتن وصیت نامه امتناع می‌کنند چرا که غرب تفکر انسان‌ها را تغییر داده است و به آن‌ها می‌گوید که بهشت و جهنم در همین دنیاست در حالیکه ما در روایات اسلامی داریم انسان‌ها با یاد مرگ می‌توانند بهتر زندگی کنند. به نوعی یاد مرگ بهشت دنیا را از بین می‌برد.

وی گفت: زیرک‌ترین انسان‌ها کسانی هستند که در روز 20 بار به یاد مرگ باشند و وصیت نامه خود را همواره تنظیم کرده باشند. در روایات اسلامی وارد شده در دنیا به گونه‌ای قدم بردارید که گویا قدم آخر شماست اگر کسی این نگاه را به دنیا داشته باشد همواره وصیت نامه خود را تنظیم می‌کند و طبق روایات عامیانه آن را زیر سر خود می‌گذارد. لازم است که تمام افراد مکلف وصیت نامه داشته باشند. اگر این گونه نباشد آن‌ها از حیث مالی و اخلاقی به خود ضربه زده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha