مسئول نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه آزاد رودهن گفت: حتما لازم نیست که وصیت نامههایی که اشخاص برای پس از مرگ خود مینویسند، در مورد مسائل مالی باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محمدابراهیم سراج در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه «نوشتن وصیت نامه یک امر مستحب است» اظهار کرد: زمانی که دیونی مثل حقالله و یا حقالناس بر گردن فرد است باید حتما وصیت نامهای برای بعد از مرگش تنظیم کرده باشد.
وی ادامه داد: در احادیث اسلامی وارد شده است که خود را همواره برای مرگ آماده کنید، قبل از اینکه مرگ به سراغ شما بیاید. دلیل اینکه بر نوشتن وصیتنامه قبل از مرگ تاکید شده است این است که به این وسیله، انسان همواره خود را برای مرگ آماده میکند.
مسئول نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه آزاد رودهن تاکید کرد: حتما لازم نیست که وصیت نامهای که تنظیم میشود برای مال و اموال باشد گاهی هم میتوان در مورد مسائل اخلاقی و معنوی توصیههایی را برای بازماندگان داشت.
سراج ادامه داد: اکنون در جامعه ما بیشتر به وصیتنامه مالی توجه میشود در حالی که میتوان به وصیت نامههای اخلاقی هم روی آورد و در وصیت نامههای اخلاقی برای بازماندگان از اخلاق و توجه به اهل بیت (ع) سخن گفت و این امر میتواند تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
وی یادآور شد: در نوشتن وصیت نامه همواره باید جانب عدالت را رعایت کرد و فرد هرگز حق ندارد فرزندی را از ارث محروم کند و سهم هر فرد باید طبق موزاین اسلامی داده شود. فرد زمانی میتواند فرزند خود را از ارث محروم کند که طبق موازین اسلامی فرزند او از دین اسلام خارج شده و به دین دیگری روی آورده باشد که تمام این حد و مرزها را اسلام مشخص کرده است.
مسئول نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه آزاد رودهن افزود: یکی دیگر از مواردی که در نوشتن وصیت نامه باید به آن توجه شود، این است که فرد در زمان نوشتن وصیت نامه حتما باید شاهد داشته باشد تا بعد از مرگش مشکلی پیش نیایید و خدای ناکرده کسی نتواند ادعا کند که فلانی وصیت نامه نداشته و یا اینکه فردی بتواند آن را به راحتی تغییر بدهد از این رو بهتر است که در نوشتن وصیت نامه شاهدی حضور داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات