یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از شرایط نوشتن وصیت نامه این است که فرد موصی باید عاقل و بالغ باشد و بداند که دارد چه چیزی را وصیت میکند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا اکرمی در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه «نوشتن وصیت یک امر مقبول و شایسته است» اظهار کرد: فردی که بدهی یا طلبی دارد یا اینکه اموال یا امانتی بر گردنش است حتما باید وصیت نامه خود را قبل از مرگ تنظیم کند که پس از او بازماندگان بدانند که او چه اموالی دارد یا چه حق و حقوقی بر گردنش بوده است تا بتوانند برای آن فرد اقداماتی انجام بدهند.
به گفته وی گاهی برای برخی از افراد نوشتن وصیت نامه مستحب است.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: اگر فرد در مورد مال و اموال خود وصیت میکند فقط میتواند در مورد یک سوم از مالش وصیت کند. مثلا نمیتواند بگوید که بعد از من تمام اموالم به فلان خیریه یا فلان مکان برسد. فقط در زمانی که زنده است میتواند از این گونه اقدامات داشته باشد.
اکرمی ادامه داد: فرد برای نوشتن وصیت نامه ابتدا باید از ماترک خود دِینَش را پرداخت کند و اگر این امر را انجام ندهد حق ندارد در وصیت نامه خود بگوید که فلان فرزندم چقدر سهم بگیرد. بهتر است افراد برای تنظیم وصیت نامه کتابی را که مرتبط با آن است و اعمالی که در آن ذکر شده است مطالعه کنند.
انتهای پیام
نظرات