تاپ سه تجسمی و موسیقی
-
ببینید/ تجربه پرریسک یک ارکستر با خوانندهای کمتر شناختهشده
ارکستر چکاوک شامگاه ۳ دیماه با حضور یک خواننده کمتر شناخته شده روی صحنه رفت و قطعاتی را اجرا کرد که گفته میشود، بعد از انقلاب اسلامی مجوز اجرا نداشتهاند؛ قطعاتی که بسیاری از آنها توسط پیشکسوتان موسیقی ایرانی نواخته، تنظیم و سروده شدهاند.
-
نمایشگاه گروهی «جهانِ معاصر» برپا میشود
نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «جهانِ معاصر» با شرکت ۳۴ هنرمند در رشتههای مختلف هنرهای تجسمی جمعه، هفتم دی ماه در گالری خورشید برگزار خواهد شد.
-
نمایشگاه دهمین سالانه تبادل چاپ دستی افتتاح میشود
نمایشگاه دهمین سالانه تبادل چاپ دستی نگارخانه لاله جمعه، ۷ دی ماه در محل این نگارخانه افتتاح میشود.
-
شب موسیقی و سرود ایثار برگزار میشود
مراسم «شب موسیقی و سرود ایثار» با رونمایی از آثار موسیقی اداره کل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران و تقدیر از چند هنرمند موسیقی یکشنبه ۹ دیماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار میشود.
-
گفتوگوی ایسنا با احسان صدیق:
دریافت مجوز غیر ضروری و توهینآمیز است/ رونمایی «کاسته» از «دیرند»
«کوارتت کاسته» در اواخر سال ۱۳۹۱ توسط احسان صدیق تشکیل شد و ترکیبی از چهار نوازنده است که موسیقی خود را بر پایهی بداههنوازی و خلاقیت فردی و گروهی پایهگذاری کردهاند. موسیقی این گروه شامل عناصری از سبکهای متنوع، از جمله جَز معاصر، موسیقی آوانگارد قرن بیستم، موسیقی فولکلور ایرانی و حتی تاثیراتی از پروگرسیو راک است.
-
«بوی جوی مولیان آید همی / یاد یار مهربان آید همی»
«رودکی»؛ پدر شعر فارسی با وجههای بینالمللی
چهارم دی، «روز بزرگداشت رودکی»، فرصتی است برای پاسداشت مقام «پدر شعر فارسی» که نهتنها در ادبیات فارسی، بلکه در عرصهی جهانی نیز بهعنوان نمادی از فرهنگ و هنر ایرانی شناخته میشود. رودکی، با آثاری جاودان همچون «بوی جوی مولیان» و سبک شعری نوآورانهی خود، نقش مهمی در تثبیت زبان و ادبیات فارسی و ترویج ارزشهای انسانی داشته است.
-
بهنام تشکر، سارا بهرامی در یک رویداد تئاتری
معرفی داوران بخش عکاسی جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش و گزارشی از افتتاحیه این جشنواره در شامگاه گذشته، تازهترین رویدادهای این جشنواره است.
-
مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث فرهنگی مطرح کرد:
سختیهای ثبت جهانی «رباب» و «لنجسازی»
مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی از سختیهای ثبت جهانی «هنر ساختن و نواختن رباب» و چالشهای «لنجسازی» پس از ثبت جهانی آن سخن گفت و اظهار کرد: دلیل عقب ماندگی ما در ثبتهای جهانی این است که یک نگاهی مخالف ثبت بوده است، نزدیک ۲۰ پرونده سالهاست خاک میخورد.
-
رونمایی از سند پیوست فرهنگی مسکن و پنج جلد اسناد پشتیبان آن
در «پیوست فرهنگی مسکن»، تاثیرات اجتماعی و فرهنگی ساخت مسکن توسط دولت مورد بررسی قرار گرفته است. در این مراسم که با حضور کارشناسان و متخصصان معماری و حوزه مسکن برگزار شد، سند پیوست فرهنگی مسکن و پنج جلد اسناد پشتیبان آن رونمایی شد.
-
«عشاق» به صحنه میروند
ارکستر سنتی «عشاق» روز ششم دیماه جاری در فرهنگسرای نیاوران به صحنه میرود.
-
زمستان با کدام کنسرتها همراه است؟
با آغاز سرمای زمستان، گویا حال و هوای برگزاری کنسرتها گرم شده و گروهها و خوانندگان متعددی در هفته پیشرو در سالنهای مختلف تهران روی صحنه میروند.
-
یک نوازنده و پژوهشگر موسیقی سنتی:
دانش، عاملی برای گذرا نبودن اثر موسیقیایی است
یک نوازنده و پژوهشگر موسیقی سنتی ضمن تأکید بر پشتوانۀ آگاهی در خلق آثار موسیقیایی گفت: دانش، عمیق نگریستن و داشتن روش خلاقیت برای آفرینش آثار خلاقانه و ماندگار موسیقی ضروری است.
-
تولید قطعه موسیقی «سه جزیره» در صداوسیمای خلیج فارس
قطعه موسیقی «سه جزیره» در واحد شعر و موسیقی صداوسیمای مرکز خلیج فارس تولید شد.
-
گفتوگوی ایسنا با بهروز وجدانی
درباره این ساز محبوب که ثبت جهانی شده، چه میدانید؟
رباب که اخیرا در میراث فرهنگی ناملموس ثبت شده است، سازی است که در بین بلوچها رواج دارد و به نوعی ساز محبوب این مردم است. حال گفته میشود هر جا که بلوچها باشند، این ساز هم نواخته میشود. تفاوتی هم ندارد که آنجا ایران است، افغانستان، تاجیکستان یا ازبکستان!
-
جزئیات اولین آزمون جامع مهارتی فرهنگ و هنر در سال تحصیلی جاری
مدیرکل دفتر برنامهریزی و آموزشهای هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: اولین آزمون جامع مهارتی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ و چهل و پنجمین آزمون ادواری بخش فرهنگ و هنر در دو بخش عملی به صورت حضوری- کارگاهی و نظری به صورت حضوری - برخط از نهم تا بیست و یکم دی ماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
-
برگزاری آیین نکوداشت و رونمایی سردیس ناصر هوشمند وزیری
آیین نکوداشت و رونمایی از سردیس ناصر هوشمند وزیری در خانه هنرمندان ایران برگزار میشود.
-
معرفی جاذبههای گردشگری ایران در سنگال
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سنگال به منظور معرفی جاذبههای گردشگری و هنرهای سنتی ایران در نمایشگاه این کشور شرکت کرد.
-
تمدید مهلت ارسال آثار به جشنواره «لالهزار»
مهلت ارسال آثار به اولین جشنواره عکس و فیلم تهران؛ «لالهزار» که با هدف معرفی جاذبههای دیدنی و گردشگری تهران است، به مدت سه روز تمدید شد.
-
نمایشگاههای موره هنرهای معاصر تمدید شد
نمایشگاه «چشم در چشم» (پرتره در هنر مدرن و معاصر) و نمایشگاه «مروری بر زندگی و آثار مارکو گریگوریان» (به مناسبت یکصدمین سال تولد این هنرمند) تا پایان روز یکشنبه ـ ۲۳ دیماه ـ در موزه هنرهای معاصر تهران برقرار است.
-
گزارشی از یک کنسرت دهه شصتی
الهه رضایی: کاش زیباییهای دهه شصت هنوز وجود داشت
کنسرت دهه شصتیها با اجرای ارکستر نوای آفتاب به رهبری امین سالمی در برج میلاد برای مخاطبان و علاقهمندان اجرا شد.