• دوشنبه / ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۸:۱۱
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94111912020
  • خبرنگار : 71461

نصوری:

وجوب نوشتن وصیت‌نامه شامل «حق‌الله» و «حق‌الناس» می‌شود

وجوب نوشتن وصیت‌نامه شامل «حق‌الله» و «حق‌الناس» می‌شود

معاون مرکز تخصصی مهدویت گفت: انسان با نوشتن وصیت‌نامه به این فرهنگ پی می‌برد که مالش فقط متعلق به خودش نیست بلکه سایرین نیز می‌توانند از آن بهره ببرند.

معاون مرکز تخصصی مهدویت گفت: انسان با نوشتن وصیت‌نامه به این فرهنگ پی می‌برد که مالش فقط متعلق به خودش نیست بلکه سایرین نیز می‌توانند از آن بهره ببرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا نصوری در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که «در کلام معصومین (ع) و قرآن به نوشتن وصیت‌نامه توصیه‌های زیادی شده است» اظهار کرد: یک انسان مکلف باید با گفتار، نوشتار و یا حتی با اشاره باید وصیت نامه خود را بنویسد.

وی در ادامه با بیان این‌که «وجوب نوشتن وصیت‌نامه شامل موارد مختلفی از جمله حق‌الله و حق‌الناس می‌شود» عنوان کرد: گاهی اوقات ممکن است اموری همچون نماز، روزه، خمس، زکات، کفاره و امثال این‌ها بر گردن انسان باشد که شامل حق‌الله است و وصیت می‌کند که پس از مرگش افراد بازمانده اگر می‌توانند این دیون را از گردن فرد بردارند. برخی مواقع دیونی که بر گردن فرد است، حق‌الناس است مثلا حقی را از همسایه، فامیل، دوست و یا اطرافیان خود ضایع کرده است و در وصیت‌نامه برای کسب حلالیت به آن اشاره می‌کند.

معاون مرکز تخصصی مهدویت تاکید کرد: چند نکته مهم در نوشتن وصیت نامه باید رعایت شود. اول اینکه فردی که وصیت‌نامه را می‌نویسد باید عاقل و هوشیار باشد و وصیت‌نامه نباید در حالت اجبار نوشته شود بلکه باید فرد از روی اختیار وصیت‌نامه خود را تنظیم کند. همچنین فرد در حالت ورشکستگی نمی‌تواند وصیت‌نامه بنویسد چرا که این عمل او زحمتی را برای بازماندگان به همراه دارد.

وی ادامه داد: جدای از وصیت‌نامه مالی، انسان‌ها می‌توانند وصیت‌نامه اخلاقی و نصیحتی بنویسند. یعنی بازماندگان را به عهدی مثل رجوع به قرآن و اهل بیت (ع) سفارش کنند. ما اگر به وصیت‌نامه بزرگان بنگریم می‌بینیم که آن‌ها یک وصیت‌نامه خصوصی و یک وصیت‌نامه عبادی دارند. امام (ره) یک وصیت‌نامه برای اعضای خانواده خود نوشته و یک وصیت‌نامه سیاسی و الهی که اکنون در اکثر مواقع کارآمد است، تنظیم کرده است.

نصوری تاکید کرد: اکثر علمای ما اینگونه بوده‌اند که وصیت‌نامه‌ای در رابطه با عهد و نصیحت‌های دینی تنظیم می‌کردند. در احوالات علامه بهجت آمده است که او در وصیت‌نامه خود به فرزندانش می‌گوید که هر روز به درب خانه اهل بیت (ع) بروید. وصیت‌نامه ایشان به نوعی شریعت محور و عقل محور است و در این وصیت نامه به معنویت توجه ویژه‌ای شده است.

معاون مرکز تخصصی مهدویت ادامه داد: فردی که وصیت نامه خود را تنظیم می‌کند نباید نگاهش این باشد که دیگر فردا در دنیا نیست. بلکه باید بداند با نوشتن وصیت نامه خیال خود را راحت‌تر کرده است و هرگاه بخواهد از دنیا برود یک آرامش روحی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha