• شنبه / ۳۰ تیر ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۸
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1403043018786
  • خبرنگار : 50233

یک مسئول در راهداری استان تشریح کرد

کمبود اعتبار بزرگترین چالش راه‌های روستایی استان سمنان

کمبود اعتبار بزرگترین چالش راه‌های روستایی استان سمنان

ایسنا/سمنان سرپرست اداره نظارت بر راه‌های فرعی و روستایی اداره کل راهداری حمل و نقل جاده‌ای استان سمنان از کمبود اعتبار به عنوان بزرگترین چالش پیش روی راه‌های روستایی در استان سمنان نام برد و گفت: متاسفانه از سال ۱۴۰۰ به این سو به دلیل تغییرات قانونی، راه‌های فرعی و روستایی از منابع ملی بی‌بهره شده و مصوب شد که منابع مورد نیاز این بخش از محل منابع استانی تامین شود.

 حمیدرضا جمال در نشست خبری با رسانه‌های استان اظهار کرد: همین تغییرات قانونی سبب شد که تامین منابع مالی در بحث راه‌های روستایی با مشکلاتی روبرو شود. البته این معضل در استانی مثل سمنان که پهناوری و گستردگی بالا اما جمعیت کمی دارد، نیز بیشتر بوده است.

وی با بیان اینکه تخصیص منابع در بخش راه‌های روستایی به تناسب جمعیت پرداخت می‌شود، ادامه داد: به دلیل گستردگی جغرافیایی بالا، هزینه‌ها در این حوزه به مراتب بیشتر است.

سرپرست اداره نظارت بر راه‌های فرعی و روستایی اداره کل راهداری حمل و نقل جاده‌ای استان سمنان با اشاره به ناچیز بودن بهره مالکانه معادن و درآمد حاصل از معادن در بخش راه‌های فرعی و روستایی این استان اظهار کرد: کل درآمد حاصل از این بخش در راهداری استان سمنان طی یک سال گذشته کمتر از یک میلیارد تومان بوده که این مبلغ با فرض پرداخت ۱۰۰درصدی، هزینه اجرای یک کیلومتر آسفالت هم نمی‌شود.

وی با بیان اینکه طی سال ۱۴۰۲ در مجموع ۸۵۴ میلیون تومان بهره مالکانه معادن در بخش راه‌های روستایی استان سمنان بوده افزود: اگر همه این مبلغ نیز پرداخت شده باشد ، این میزان درآمد از این سرفصل، هزینه روکش آسفالت یک کیلومتر هم نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در برخی راه های روستایی و فرعی استان چندین معدن فعالیت دارند، افزود: معمولا تردد ماشین‌آلات سنگین با تناژ بالا آسیب‌هایی به این راه‌ها می‌زند.

وی با اشاره به گستردگی راه های فرعی و روستایی در این استان گفت: کل اعتبارات یک سال گذشته راه های روستایی در استان حدودا ۳۰ میلیارد تومان بوده که  این میزان جوابگوی راههای روستایی موجود در استان نیست.


سرپرست اداره راه‌های فرعی و روستایی اداره کل راهداری حمل و نقل جاده‌ای استان سمنان یادآوری کرد: طول راه‌های روستایی در استان سمنان بالغ بر یک هزار و ۸۰ کیلومتر و طول راه های فرعی استان نیز افزون بر ۲۸۶ کیلومتر است.

جمال به تراکم پایین جمعیت در مناطق روستایی و خصوصا مناطق حاشیه کویر اشاره و اظهار کرد: با توجه به اهمیت روستاهای حاشیه کویر و لزوم خدمات دهی به هموطنان روستایی باید در این بخش چاره جویی شده و ملاک جمعیت در تخصیص اعتبار به راه‌های روستایی تغییر کند. 

وی از برنامه‌ریزی برای اجرایی شدن چندین پروژه احداث، تعریض، بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: عملیات اجرایی برخی از این پروژه‌ها شروع و هم‌اکنون به صورت پیمانی، مشارکتی و یا امانی در حال اجرا هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha