• پنجشنبه / ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403061508879
  • خبرنگار : 50604

گلستان مقصد گردشگری

آشنایی با مضرات و خواص شگفت‌انگیز جگر در «پایتخت جگرکی ایران»

آشنایی با مضرات و خواص شگفت‌انگیز جگر در «پایتخت جگرکی ایران»

ایسنا/گلستان «کباب جگر» غذای محبوب و خوشمزه گلستانی‌ها با خواص شگفت انگیز در درمان بسیاری از بیماری‌ها است، این خوراک خوشمزه در صورت طبخ نادرست دارای مضراتی است که حتماً باید آن را بدانید.

در هیج جای ایران مانند مرکز گلستان جگرکی‌ها رونق ندارد. رفتن به جگرکی و خوردن کباب جگر یکی از تفریحات مورد علاقه مردم گلستان است. همه گرگانی ها در طول روز و یا شب صحنه‌هایی از جگرکی‌ها را در خیابان‌های قدیمی شهر مانند خیابان شهدا ، خیابان شهید بهشتی و فلکه کریمی مشاهده می‌کنند و گهگاهی هم برای خوردن جگر به آن مغازه‌ها می‌روند.

استقبال از جگرکی در گرگان خیلی زیاد است و به نوعی گرگان را پایتخت جگرکی کشور می‌دانند و بسیاری از مردم سایر استان‌ها به نوعی از این همه علاقه مردم گرگان به خوردن جگر در شگفت‌اند.

بیشترین جگرکی در گرگان در خیابان شهدا قرار دارد و بعد از آن در خیابان مطهری جنوبی فلکه کریمی از تعداد زیادی جگرکی برخوردار است، تفریح خیلی از زوج‌های جوان در دوران نامزدی رفتن به یکی از جگرکی های گرگان است. 

خوردن جگر در همه ایام سال در گرگان رایج است اما در ایام ماه رمضان رواج بیشتری دارد و جگر فروشی‌ها در این ماه رونق زیادی دارند. مردم بعد از افطار به صورت خانوادگی به جگرکی می روند و دور هم یک شام جانانه می‌زنند، جگرکی‌های گرگان در ماه رمضان تا سحر باز است.

آشنایی با مضرات و خواص شگفت‌انگیز جگر در «پایتخت جگرکی ایران»

نوع جگر و نوع سیخ زدن هم در گرگان با آنچه که در مشهد و یا اهواز مشاهده می‌کنیم، متفاوت است و با توجه به اینکه منطقه گلستان دام و گوسفند فراوان وجود دارد جگر تازه هم به وفور یافت می‌شود. همچنین در سیخ‌های جگرکی‌های گرگان معمولاً ۵ تا ۶ تکه جگر یا دمبه یافت می شود و مردم گرگان بیشتر از جگر خالص، مخلوط، سفید، مرغ، کباب ترکی، کباب یونانی و کوبیده استفاده می‌کنند.

قدمت طولانی مصرف جگر در گلستان

برخی منابع تاریخی به صورت غیر رسمی گفته‌اند در زمان‌های گذشته یک نوع بیماری چشمی در منطقه شایع شده بود و درمان آن مصرف جگر گوسفندی بود. از همان زمان بود که جگرکی های زیادی در استان شروع به کار کردند و یکی از غذاها محبوب مردم استان شد.

اراز محمد قرنجیک متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: جگر سرشار از ویتامین‌های گروه B و آهن و روی است و مصرف آن برای کسانی که دچار کم خونی و ضعف هستند مفید است اما مصرف آن برای کسانی که دارای مشکل فشار خون و کلسترول بالا هستند توصیه نمی‌شود.

آشنایی با مضرات و خواص شگفت‌انگیز جگر در «پایتخت جگرکی ایران»

وی مصرف جگر را برای افرادی که دچار کبد چرب، فشار خون بالا، کسترول بالا و یا  اضافه وزن هستند، مضر دانست و افزود: اگر چنانچه قصد مصرف این ماده غذایی را دارید توصیه می‌شود در درجه اول همراه با پیاز، گوجه و ادویه‌جات و به صورت آب پز و یا با آب و روغن به صورت سرخ شده مصرف کنند.

کارشناس تغذیه ادامه داد: توصیه بر این است که خیلی به سمت پخت به شکل کباب نروند اما اگر تمایل دارید که به صورت کباب مصرف کنید به هیچ عنوان آن را به صورت مخلوط درست نکنند که می‌تواند خیلی برای بدن مضر باشد.

آشنایی با مضرات و خواص شگفت‌انگیز جگر در «پایتخت جگرکی ایران»

هشدار در مورد مصرف جگر مخلوط

قرنجیک تصریح کرد: نکته دیگه اینکه هنگامی که یک ماده غذایی با آب پخته می شود هر چقدر حرارت را بیشتر کنیم دما بیشتر از ۱۰۰ درجه نمی‌شود و هنگامی که با روغن سرخ می شود به ۱۷۰ تا ۱۹۰ درجه می ‌رسد ولی وقتی کباب می شود ممکن است تا حدود ۴۳۰ درجه هم برسد.

وی با تاکید اینکه  مواد پروتئینی در دمای بالا حالت اصلی خود را از دست داده و برای بدن مضر هستند، گفت: وقتی که جگر را به همراه مواد چربی که به اصطلاح به آن جگر مخلوط می‌گویند، کباب می‌کنند، قطره های روغن روی زغال می‌چکد و دود حاصل از آن به جگرها رسیده و سرطان زا می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۵ ۱۵:۰۴

گرگانِ و جگرگی هاش...اونم فقط کبابی 👌🏻👌🏻

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۰۰:۳۳

گرگان هستش وکوبابش اونم کوبابه مخلوط

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۰۱:۱۷

من سالهاست جیگرمی خورم ولی درکباب کردنش زیاد نمی گذارم بپزدکمی بالاترازآتش می گیرم طوری که نه روش می سوزدونه داخلش نپخته می ماندباورکنید اصلیترین است این روش البته باآن پختنش چیز دیگری است سلیقه می خواهد

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۰۰:۳۰

قبلانا هر دوسه روز یه چند سیخ جیگر میخوردیم الان چند سالی ک بس ک گران شده همه چی پولمون به جیگر نمیرسه حسرت همه چی را باید بخوریم

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۰۳:۰۸

مردم برای نان شب مانده اند بعدشما تبلیغ جگر میکنید

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۰۳:۲۵

تهران هم پاتوق‌های خوبی داره برای خوردن جگر .‌‌البته خوش به حال اونایی که میخورند و چاق نمی‌شوند .

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۰۳:۲۶

فقط و فقط دل اونم بره باشه

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۰۵:۱۵

با سماق میتونی جلوی سرطان و بگیری چون پر از آنتی اکسیدانه و قاتل درجه یک سلول های سرطانی پس بخورید و حال کنین و سماق و فراموش نکنین

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۱۲:۴۷

جگر سم خالص و مخصوصاً مصرف بیش از حدش برای مغز کودکان بسیار خطر ناکه

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۷ ۰۰:۳۴

احسنت

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۱۳:۳۶

سالهاست که بخاطر گرانی ها جگر نخوردیم، از جگرکی، فقط بوی جگر سهم ما شد

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۱۶:۱۵

من اهل خوزستان هستم، ولی جگروز خرم آباد بی نظیرترین روش طبخ جگر است الان چند سالی میشه که جگروز رو در شهرهای دیگه با اسامی دیگه طبخ میکنن ولی جکروز لرستانی ها یه چیز دیگه است

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۱۹:۳۹

گزارش خوب بود اما در مورد نحوه عملکرد و دلیل رواج جگرکیهای گرگان‌از نظر طبخ و سرو میشد بیشتر توضیح داد

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۶ ۲۰:۰۲

سلام اگه کرمانشاه آمدین جکرکی هارابا تمام ایران مقایسه کنید ولی بدبختانه پولی نیست که شما هارو دعوت کنم ولی اگه خواستین بیاین سمت کردستان ببینید کدام بهتره تعریفشو واسه ماها بزارید .هم به به نوش جان

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۷ ۱۶:۰۹

متشکر از مقاله خوب شما بسیار مفید بود .

avatar
۱۴۰۳-۰۶-۱۷ ۲۲:۴۶

سالیان طولانی جگر خوردم با پرده با دمبه دل و قلوه . ولی با سن ۴۷ سال مجبور به آنژیوپلاستی شدم . نوش جانتون بخورید ولی در کنارش فعالیت زیاد داشته باشید چون شدیداً کلسترول رو‌بالا میبره