مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد رودهن با بیان اینکه «اعتدال، پرهیز از افراط و تفریط است» گفت: کسی که در تمام مسائل زندگی خود چه در دین، سیاست و غیره افراط و تفریط نکند، فرد معتدلی است.
حجتالاسلام والمسلمین محمدابراهیم سراج در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: افراط و تفریط در هیچ شرایطی از زندگی درست نیست، ما نه باید زندگی را فدای آخرت کنیم و نه آخرت را فدای دنیا کنیم و اگر اعتدال داشته باشیم هیچگاه دچار این مشکل نمیشویم.
وی با بیان اینکه «ما باید ریشه افراط و تفریط را پیدا کنیم» تصریح کرد: عدم شناخت نسبت به مسائل اعتقادی و دینی اعتدال زندگی را بر هم میزند.
سراج ادامه داد: عدم شناخت خود و دیگران باعث پیدا شدن افراط و تفریط میشود و در تمام مسائل چه سیاسی و چه اجتماعی افراط وتفریط آسیب رسان است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: افراط و تفریط ریشه در عدم شناخت در دین و کرامت انسانی خود و دیگران دارد و ما باید مسائل اساسی را ملاک قرار دهیم نه اینکه صرفا جناح سیاسی فرد را در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه «نباید از نظر شخصی به مسائل نگاه کنیم» تصریح کرد: ملاکهای ما در تمام مسائل زندگی باید پیامبر و ائمه (ع) باشند و با هر کسی که با آنها دشمن بود دشمن باشیم نه سلیقه شخصی را ملاک قرار دهیم.
سراج با بیان اینکه «اگر دین را ملاک خود قرار دهیم از حد اعتدال خارج نمیشویم» تصریح کرد: اینگونه هیچ مشکلی برای ما در هیچ مسالهای بوجود نمیآید، عمده مشکلات ما در این است که گاهی دین را فراموش و ملاکهای شخصی را مدنظر قرار میدهیم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر در مسائل اجتماعی کسی از حد دین خارج شد ما حق مخالفت داریم و باید همواره بحث تولی و تبری را در نظر بگیریم.
سراج در پایان گفت: ما برای دوست و دشمن باید ملاک خود را خداوند و دستورات دین قرار دهیم و اگر کسی دشمن خدا و دین بود او را کنار بگذاریم در غیر این صورت از نظر شخصی به مسائل زندگی نگاه نکنیم.
انتهای پیام