• چهارشنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99091209553
  • خبرنگار : 50040

مشاوره ژنتیک از تولد نوزاد معلول پیشگیری می کند؟

مشاوره ژنتیک از تولد نوزاد معلول پیشگیری می کند؟

ایسنا/گیلان مدیرکل بهزیستی گیلان، با بیان اینکه انجام به موقع مشاوره و آزمایش ژنتیک از تولد یک معلول یا تبدیل معلولیت های متوسط به شدید پیشگیری می کند، افزود: جلوگیری از متولد شدن نوزاد معلول بار زیادی از وضعیت اجتماعی و اقتصادی جامعه را کم می کند.

بیماری‌ها، حوادث و سوانح، نواقص ژنتیکی و مادرزادی و بلایای طبیعی که همواره انسان با آنها دست و پنجه نرم می‌کند، عامل بروز معلولیت‌هاست، اما عامل نیمی از معلولیت ھا از جمله نابینایی‌ها، ناشنوایی ها و موارد عقب ماندگی ذھنی شدید به دلیل اختلالات ژنتیک است.

بیشتر معلولیت های ایجاد شده در فرزندان عاملی ژنتیکی دارد و همین امر می تواند اهمیت مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج را بیان کند.

بهترین زمان برای انجام مشاوره ژنتیک قبل از عقد است، اما در مراحل بعدی هم افراد می توانند از مشاوره ژنتیک استفاده کنند، یعنی قبل و حتی در حین بارداری هم می توان اقدام به مشاوره کرد؛ حتی اگر خانواده دارای فرزند باشند، برای فرزند بعدی می تواند مشاوره ژنتیک بگیرد.

حسین نحوی نژاد، مدیرکل بهزیستی استان گیلان در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی از هر ۱۰ کودک متولد شده یک نفر معلول است و یا در آینده دچار معلولیت خواهد شد، اظهار کرد: در حال حاضر ۶۰۰ میلیون معلول در دنیا وجود دارند، اما طبق مطالعات انجام شده در ایران، حدود دو تا دو و نیم درصد از جامعه دارای معلولیت هستند.

وی با اشاره به تشکیل پرونده سازمان بهزیستی برای ۴۳ هزار معلول گیلانی، یادآور شد: معلولیت این ۴۳ هزار نفر متوسط به بالاست، زیرا معلولیت های خفیف در افراد ناتوانی ایجاد نمی کند و تنها از نظر مالی ممکن است به کمک نیاز داشته باشند.

۳۵ درصد معلولیت های گیلان ژنتیکی است

مدیرکل بهزیستی گیلان، ۳۵ درصد معلولان استان را زن و ۶۵ درصد را مرد دانست و عنوان کرد: ۱۰ درصد دارای معلولیت خفیف و مابقی دارای معلولیت متوسط، شدید و خیلی شدید هستند. همچنین ۴۰ درصد معلولان استان را جسمی - حرکتی تشکیل می دهند.

نحوی نژاد، با بیان اینکه ۲۵ درصد معلولان گروه ذهنی(خفیف تا شدید)، ۱۵ درصد کم شنوا و ناشنوا، ۱۰ درصد بینایی و مابقی در گروه روانی مزمن و اختلالات گفتار و سایر معلولیت ها هستند، گفت: اختلالات ژنتیکی و مادرزادی نقش مهمی در معلولیت دارد؛ این در حالی است که معلولیت های ژنتیکی قابل پیشگیری هستند.

وی ۳۵ درصد معلولیت های تحت پوشش بهزیستی را ژنتیکی و مادرزادی دانست که به واسطه عوامل کروموزومی و خصلت های خانوادگی به افراد ارث رسیده و خاطرنشان کرد: برخی از معلولیت ها نیز در دوران بارداری و حین زایمان برای جنین رخ داده و نوزاد با معلولیت به دنیا آمده است لذا مشاوره های ژنتیک و خدمات آزمایشگاهی ضروری دارد.

مدیرکل بهزیستی گیلان، با بیان اینکه انجام به موقع مشاوره و آزمایش ژنتیک از تولد یک معلول یا تبدیل معلولیت های متوسط به شدید پیشگیری می کند، افزود: جلوگیری از متولد شدن نوزاد معلول یا نوزادی که در آینده دچار معلولیت شدید خواهد شد، بار زیادی از وضعیت اجتماعی و اقتصادی جامعه را کم می کند لذا مشاوره های قبل از ازدواج را از سال ۹۴ آغاز کردیم و تا سال ۹۸ به ۱۰ هزار زوج مشاوره رایگان دادیم، اما براساس قانون برنامه ششم این مهم به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شده و سازمان بهزیستی غربالگری را در دستور کار دارد.

نحوی نژاد، از شناسایی ۲۰۰۰ خانوار دارای دو معلول به بالا در گیلان خبر داد و تصریح کرد: در این میزان ۱۷۰۰ خانوار دو معلول هستند و مابقی سه معلول به بالا دارند. سال گذشته علیرغم شیوع کرونا موفق به غربالگری خانواده های سه معلول به بالا شدیم و در سال جاری ۱۷۰۰ خانواده دو معلول را غربالگری خواهیم کرد.

اجرای ۲۰۰۰ مورد مناسب سازی در گیلان طی سال گذشته

وی از تهیه شجره نامه ژنتیکی خانوارهای دارای دو معلول به بالا خبر داد و گفت: این غربالگری برای خانواده های تحت پوشش بهزیستی رایگان است، اما خانواده هایی که تحت پوشش نیستند نیز براساس آزمون وسع، تا ۷۵ درصد هزینه ها توسط بهزیستی پرداخت می شود.

مدیرکل بهزیستی گیلان، با بیان اینکه خدمات بهزیستی رابطه مستقیمی با سلامت جامعه دارد، گفت: ۱۰۰ مرکز فعال خدمات رسانی به معلولان شدید در استان داریم که به صورت روزانه، شبانه روزی و خدمات در منزل به ۵۰۰۰ معلول خدمات رسانی می کنند. همچنین ۳۸ هزار معلول از مستمری بگیران بهزیستی هستند.

نحوی نژاد، از دو برابر شدن حق پرستاری معلولان ضایعه نخاعی طی سال جاری خبر داد و بیان کرد: سالمندان وابسته به تخت و دچار معلولیت نیز از خدمات بهزیستی برخوردار هستند، زیرا با افزایش سن ناتوانی هم افزایش می یابد و ۶۰ درصد سالمندان ۸۰ ساله ناتوانی بینایی و شنوایی دارند لذا طی سال گذشته تا نیمه نخست امسال ۵۰۰۰ وسیله کمک توانبخشی و لوازم بهداشتی شامل ارتزها و پروتزها و دست و پای مصنوعی و کفش های طبی و... برای ناتوانان و کم توانان استان تهیه و توزیع کردیم.

وی با بیان اینکه ۲۵۰۰ دانش آموز و دانشجوی معلول استان از کمک هزینه های تحصیلی بهزیستی برخوردار هستند، خاطرنشان کرد: به زودی کادردرمانی و گفتاردرمانی نیز تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.

مدیرکل بهزیستی گیلان، مناسب سازی محل سکونت، محل کار و خودروی معلولان را جزو اولویت های بهزیستی دانست و اظهار کرد: طی ۹ ماهه امسال ۲۰۰۰ مورد مناسب سازی مسکن، محل کار و خودرو داشتیم. همچنین تا پایان سال ۵۰۰ واحد مسکونی مناسب سازی شده تحویل توانخواهان استان خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha