به گزارش ایسنا،«خرمشهر در جنگ طولانی» عنوان کتابی است که توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به چاپ رسیده است. در بخشهایی از این کتاب درباره روزهای پایانی مهر ماه ۱۳۵۹ میخوانیم: از روز بیست و هشتم مهرماه تا پایان اولین روز آبان تعدادی دیگر از برادران سپاه خرمشهر و دیگر رزمندگان با شهادت یا جراحت از صحنه نبرد خارج میشوند.
هرچه از شمار مدافعان کاسته میشود نفوذ مهاجمان بیشتر افزایش مییابد. گزارشهای ارسالی سپاه و ارتش نیز حاکی از تشدید درگیریها، افزایش حجم آتش دشمن، پیشروی مهاجمان و تشدید فشار بر مدافعان خونین شهر است. در گزارش های واحد اطلاعات سپاه خوزستان در روزهای ۲۹ و ۳۰ مهر و اول آبان آمده است که تانکهای دشمن پشت پادگان دژ، اطراف راه آهن و پشت گمرک خرمشهر استقرار یافته و از آنجا روی نقاط اشغال نشده شهر آتش میریزند.
دشمن مواضع خود را دور تا دور شهر احداث کرده و آتش شدیدی به خصوص در شب ها روی شهر اجرا می کند. بسیاری از نقاط شهر از جمله بازار در آتش میسوزد. نیروهایی از دشمن که لباس شخصی یا لباس سپاه برتن کردهاند و اسلحه «ژ۳ » در دست دارند به مسجد جامع نزدیک میشوند. نیروهای عراقی در خیابان چهل متری پیشروی کرده و به اطراف مسجد امام صادق(ع) رسیدهاند.
جنگ خانه به خانه ادامه دارد. مدافعان باقیمانده خرمشهر فقط عدهای از نیروهای مردمی پاسدار و تکاوران نیروی دریایی ارتش هستند و دو دستگاه تانک «چیفتن» در آن سوی پل یعنی شرق کارون مستقر است. عدهای از نیروهای دشمن کشته یا زخمی شده و تعدادی از رزمندگان نیز شهید یا مجروح شدهاند.
همچنین در گزارش ستاد عملیات خوزستان در روز سی ام مهر ماه ۵۹ آمده است: «شهر آبادان و خرمشهر کماکان در محاصره اند. در خرمشهر جنگ تن به تن به شدت ادامه دارد. قسمت اشغال نشده خرمشهر زیر آتش شدید توپخانه و خمپاره اندازهای دشمن قرار دارد که بر اثر آن ۱۱ تن شهید، ۱۰۴ تن مجروح، و ۶ تن مفقود شدهاند. نیروی هوایی ارتش توپخانه و انبار مهمات دشمن را در جزیره «ام الرصاص» و انبار مهمات و سوخت دشمن را در گمرک خرمشهر بمباران کرده است.»
انتهای پیام
نظرات