بر اساس روایات و احادیث ارزش هر انسانی به مقداری است که در برابر گناه مقاومت میکند.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در آیه 32 سوره «نجم» در این زمینه آمده است که:
«الَّذِینَ یَجْتَنِبُونَ کَبَائِرَ الْإِثْمِ وَالْفَوَاحِشَ إِلَّا اللَّمَمَ ۚ إِنَّ رَبَّکَ وَاسِعُ الْمَغْفِرَةِ ۚ هُوَ أَعْلَمُ بِکُمْ إِذْ أَنْشَأَکُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَإِذْ أَنْتُمْ أَجِنَّةٌ فِی بُطُونِ أُمَّهَاتِکُمْ ۖ فَلَا تُزَکُّوا أَنْفُسَکُمْ ۖ هُوَ أَعْلَمُ بِمَنِ اتَّقَیٰ»
"کسانی که از گناهان بزرگ و زشت کاریها جز لغزشهای کوچک دوری میکنند (مورد آمرزشاند) یقیناً آمرزش پروردگارت گسترده و وسیع است. او به شما از هنگامی که شما را از زمین به وجود آورد و از هنگامی که در شکم مادرانتان جنین بودید، داناتر است؛ پس خودستایی نکنید. او به کسی که پرهیزکاری پیشه کرده است، آگاهتر است"
همچنین امام علی(ع) در این رابطه فرمودند:
"به خدا سوگند اگر کره زمین را به من دهند تا برای گرفتن پوست جوی از دهان مورچهای مرتکب گناه شوم این کار را نخواهم کرد"(نهجالبلاغه خطبه224)
امام علی(ع) فرمودند:
"بدترین گناه، گناهی است که انسان آن را سبک یا کوچک بشمارد.(نهج البلاغه حکمت477)
در روایات میخوانیم:
"همانا دوست پیامبر کسی است که مطیع خدا باشد گرچه نسبتی با حضرت نداشته باشد و دشمن پیامبر کسی است که نافرمانی خدا کند گرچه از نزدیکان حضرت باشد.(وسائل، ج15، ص238)
بعضی عوامل، گناهان صغیره را به کبیره تبدیل میکند، از جمله:
اصرار بر گناهان صغیره، سبک شمردن گناه، شادی هنگام گناه، گناه از روی طغیان، مغرور شدن به مهلتهای الهی، آشکارا گناه کردن، گناه بزرگان و افراد برجسته.
آثار گناه
قساوت دل، سلب نعمت، رد دعا، تغییر رزق، محروم شدن از بعضی عبادات نظیر نماز شب، بلای ناگهانی، قطع باران، ویرانی خانه، رسوایی و خواری، کوتاهی عمر، زلزله، فقر و ناداری، اندوه و بیماری، تسلط اشرار که برای هر یک از این آثار، آیات و روایاتی وارد شده است.
راههای جبران گناه
نماز، استغفار، انفاق، حل مشکلات مردم، کار نیک، دوری از گناهان کبیره، ایمان و عمل صالح، شرکت در جنگ و جهاد، سلام کردن، طعام دادن و نماز شب.
منبع:
azadshahr.womenhc.com
کتاب دقایقی با قرآن، تالیف: حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی.
انتهای پیام
نظرات