• دوشنبه / ۳ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402070301516
  • خبرنگار : 50558

یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل:

ایران در دفاع مقدس به کشورهای منطقه درس مقاومت آموخت

ایران در دفاع مقدس به کشورهای منطقه درس مقاومت آموخت

ایسنا/خراسان رضوی یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: مردم و نیروهای نظامی و انتظامی ما در دفاع مقدس آموختند که با ایستادگی و مقاومت می‌توانند مانع اجرای طرح‌های پلید کشورهای استعمارگر شوند؛ ما نه‌ تنها این درس را آموختیم، بلکه به سایر ملت‌های منطقه نیز آموزش دادیم. 

صباح زنگنه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه جنگ‌ها بسیاری از مرزها و رژیم‌ها را تغییر داد ولی صدام نتوانست حتی ذره‌ای مرزهای ژئوپلیتیک کشور را جابه‌جا کند، اظهار کرد: جنگ و تصرف سرزمین دیگران پدیده جدیدی نیست و به قدمت تاریخ بشر سابقه دارد. در مقاطع مختلفی نیروهای خارجی با هدف تغییر حکومت‌ها  و تصرف سرزمین‌های بیشتر به کشورهای مختلف پا گذاشته‌اند. در تاریخ معاصر نیز اروپا، آسیا و آفریقا در معرض جنگ بوده‌اند؛ جنگ‌هایی که ده‌ها سال به طول انجامیده است.

وی با اشاره به سابقه تاریخی کشورهای مختلف در تجاوز به خاک کشورمان، اضافه کرد: همچنین در دوره‌ای عثمانی مورد حمله کشورهای اروپایی قرار گرفت و تجزیه شد از طرف دیگر در بخش‌های دیگری از منطقه، فلسطین توسط صهیونیست‌ها مورد حمله قرار گرفت و اشغال شد، در این جنگ طولانی بخش‌هایی از فلسطین عملاً تجزیه و میلیون‌ها انسان از  سرزمین مادریشان به فرار و پناهنده شدن محکوم شدند.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: چنین حملاتی به صورت متعدد و مکرر در بخش‌های دیگری از دنیا رخ داده، حمله آمریکا به افغانستان، رژیم این کشور را تغییر داد، حمله آمریکا به عراق منجر به سقوط رژیم بعث عراق، برآمدن حکومت جدید و از دست رفتن جان میلیون‌ها انسان شد. حمله صدام به کویت نمونه دیگری از این جنگ‌ها و حملات است که به قصد تغییر رژیم این کشور انجام گرفت.

زنگنه با بیان اینکه حمله صدام به ایران به قصد تصرف بخشی از سرزمینمان و جابه‌جایی مرزهای ژئوپلوتیک کشور صورت گرفته بود، عنوان کرد: در جنگ‌هایی که ایران در طول تاریخ تجربه کرده، متاسفانه بخشی از سرزمین‌های کشور مورد تصرف قرار گرفت. اما در رابطه با حمله عراق به جمهوری اسلامی، وضعیت متفاوت بود. صدام در حمله به ایران تصور می‌کرد در عرض دو هفته می‌تواند حکومت را ساقط و بخش‌هایی از استان‌های کشور را تصرف و تجزیه کند، اما هرگز نتوانست به این هدف خود دست یابد؛ چراکه در این جنگ مقاومت مردم ایران، هدایت حضرت امام و حضور تمام نیروهای مسلح در برابر ارتش صدام باعث حفظ نظام و مرزهای کشور شد.

وی با اشاره به روحیه ایستادگی کشور در ۸ سال دفاع مقدس و حفظ ثبات در ژئوپلیتیک منطقه، گفت: ما در جنگ تحمیلی به دنیا نشان دادیم که مقاومت مردم می‌تواند مانع تجزیه کشور و هرگونه تغییر ژئوپلیتیکی منطقه شود. چنین مقاومتی به عنوان یک درس و عبرت برای تمام کشورها مطرح شد و دیگر هیچ نیرویی جرات حمله به جمهوری اسلامی ایران را پیدا نکرد؛ چراکه هرگز ایرانیان اجازه نخواهند داد تغییرات ژئوپلیتیکی در منطقه رخ دهد.

تغییرناپذیری ژئوپلیتیک منطقه در نتیجه مقاومت و توانمندی نظامی

نماینده پیشین ایران در سازمان همکاری اسلامی با اشاره به تاثیر تجربه تلخ جنگ با عراق بر افزوده شدن به اهمیت فوق‌العاده مرزهای غربی کشور، بیان کرد: زمانی که جنگی به بزرگی جنگ صدام علیه ایران با شکست مواجه شد، مردم و نیروهای نظامی و انتظامی ما آموختند که با ایستادگی و مقاومت می‌توانند مانع اجرای طرح‌های پلید کشورهای استعمارگر شوند. ما نه‌ تنها این درس را آموختیم، بلکه به سایر ملت‌های منطقه نیز آموزش دادیم. 

زنگنه افزود: اگرچه هنوز آثاری از دشمنی‌ها و حضور نیروهای بیگانه در بخش‌هایی از خاک سوریه باقی است و باید آن بخش‌ها را هم آزاد کرد، اما سوریه در برابر حملات متعدد اسرائیل و آمریکا با حمایت جمهوری اسلامی ایران مقاومت کرد و پابرجا ماند، بدون اینکه حکومت و سرزمینش عوض شود و مورد تجزیه قرار گیرد. از سوی دیگر ایستادگی مردم یمن در برابر تهاجم ۷ ساله عربستان باز هم با مقاومت روبرو شد؛ چراکه ما نشان دادیم می‌توان طرح‌های تجاوزگرانه را شکست و مانع چنین حملاتی شد. 

وی در خصوص تاثیر ۸ سال دفاع مقدس بر توانمندی و خودکفایی تسلیحاتی کشور، اظهار کرد: امروز خودکفایی تسلیحاتی و امکانات نظامی یک مسئله جدی است. اگرچه مقوله خودکفایی در هیچ جای دنیا محقق نشده،  اما حداقل باید به مرحله‌ای از تامین نیازمندی‌های نظامی رسید، به خصوص زمانی که باید به تنهایی از موجودیت خود دفاع کرد و دیگران از هر کمکی دریغ می‌کنند. در تجربه دفاع مقدس عدم وصول تسلیحات سفارش‌شده از سوی انگلیس، آمریکا و سایر کشورها، تخریب امکانات به وسیله برخی عملیات‌ها و مواجهه با کمبود سلاح نظامی به شدت بر روند جنگ تاثیرگذار بود. 

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: در دوران جنگ حتی کشورهایی که ادعای دوستی می‌کردند هم تسلیحات مورد نیاز را در اختیارمان نمی‌گذاشتند. لیبی گاهی با تعلل و تحمیل نوعی شرایط سیاسی، موشک‌هایی را به سمت کشور روانه می‌کرد. کره شمالی هم به همین ترتیب به دنبال تامین منافع مالی و انرژی خود بود. علاوه بر این معلوم نبود این تسلیحات و تجهیزات بتواند جوابگوی نیازهای روزمره عملیات دفاعی ایران باشد یا خیر.

زنگنه اضافه کرد: به همین جهت نیروهای مخلص، متخصص باانگیزه و مومن کشورمان به دنبال تامین برخی از این نیازمندی‌ها حرکت کرده و تا جایی ترقی کردند که به توانمندی‌های ارزشمندی دست یافتند؛ توانی که تامین تجهیزات دفاعی برای دفاع از سراسر کشور و حتی قابلیت صادرات و فروش به سایر کشورها را نیز دارد.

وی گفت: تجربه ۸ سال دفاع مقدس انواع نیازمندی‌هایمان را مشخص کرد و برای تامین نیازمندی‌ها گام‌های قدرتمندی برداشته شد. با این حال نمی‌توان انتظار داشت صد در صد نیازمندی‌های نظامی را خودمان تامین کنیم، لذا باید هوشیار بود که در صورت خرید برخی تسلیحات از خارج، چیزی بر اراده سیاسی ملت ایران تحمیل نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha