• چهارشنبه / ۱۴ تیر ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402041408900
  • خبرنگار : 50124

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد:

تمامی دستگاه‌ها باید در کنار علوم پزشکی برای تحقق جوانی جمعیت نقش‌آفرینی کنند

تمامی دستگاه‌ها باید در کنار علوم پزشکی برای تحقق جوانی جمعیت نقش‌آفرینی کنند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تأکید کرد: مقوله جوانی جمعیت را یک موضوع چندبُعدی دانست که تمامی دستگاه‌ها باید در کنار علوم پزشکی برای پیشبرد آن نقش‌آفرینی کنند.

 ارسلان خالدی‌فر ۱۴ تیرماه در همایش علمی سقط جنین غیرقانونی و پیامدهای جسمی، روحی، روانی و معنوی مرتبط با آن که از سوی بسیج جامعه پزشکی در سالن ابن‌سینا دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار شد با اشاره به اینکه امروز انسان سالم و مولد محور توسعه در دنیا به‌شمار می‌رود، اظهار کرد: اگر جامعه‌ای نیروی سالم جوان و مولد نداشته باشد، هر چقدر هم که از حیث ذخایر و ثروت‌های مادی قوی باشد با شکست روبرو خواهد شد. 
وی در خصوص عوارض پیری جمعیت و سالخوردگی، گفت: شاخص سالخوردگی جمعیت کشور بر طبق تعریف معمول، ناظر بر نسبت جمعیت بالای ۶۵ به جمعیت زیر ۱۵ سال است که باید صعودی باشد و اگر سیر نزولی بگیرد، با پیری جمعیت روبرو خواهیم بود که متأسفانه این وضعیت را در کشور شاهد هستیم. 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد تأکید کرد: ایران یکی از پرشتاب‌ترین کشورها در افزایش نرخ ناباروری است که متأسفانه شعار فرزند کمتر، زندگی بهتر را جدی گرفتیم اما انتظارات در مورد ضرورت فرزندآوری برآورده نشده است.
خالدی‌فر مقوله جوانی جمعیت را یک موضوع چندبُعدی دانست که تمامی دستگاه‌ها باید در کنار علوم پزشکی برای پیشبرد آن نقش‌آفرینی کنند، گفت: امید است تمامی نهادها و به‌ویژه علما و روحانیون دست به دست هم دهند و ابعاد مختلف این موضوع را در جامعه پررنگ کنند. عوارض و عواقب پیری جمعیت از حیث علمی ثابت شده است و لذا مسئله جمعیت برای کشور ما یک عرصه جهاد دیگر باید باشد که با کمک همدیگر و تلاش‌های شبانه‌روزی باید بر این مسئله فایق بیاییم. 
وی با یادآوری تحمیل هزینه‌های زیاد پیری جمعیت بر جامعه، توضیح داد: از کاهش نیروی کار گرفته تا مباحث فرهنگی در این مسئله آسیب می‌بینند و کشور باید شاهد ورود نیروهای خارجی برای تامین نیروی کار باشد که آسیب‌های فراوانی به دنبال دارد. نبود جمعیت جوان باعث آسیب به مقوله‌های امنیتی و نظامی و اقتصادی، افزایش هزینه‌های خانواده‌ها به علت افزایش شاخص تکفل و بسیاری مشکلات دیگر خواهد شد. 
این مدرس دانشگاه علوم پزشکی مصونیت پایین جمعیت سالخورده در برابر بیماری‌ها را نیز یادآور شد و بیان کرد: در قائله کرونا مشاهده کردیم که کشورهای با جمعیت سالخورده‌تر دچار آسیب‌ها و مشکلات فراوان شدند اما کشورهای جوان‌تر این مشکلات را نداشتند. افزایش بار بیماری‌های مزمن نظیر قند خون، بیماری‌های قلبی و مغزی، کلیوی و ... جمعیت سالخورده با مشکلات بسیار بیشتری روبرو می‌شود و هزینه‌های کشور به جای عمران و آبادانی باید صرف درمان مردم شود. 
خالدی‌فر در خصوص اقدامات انجام شده در علوم پزشکی شهرکرد ناظر بر مسئله جمعیت، افزود: قرارگاه جوانی جمعیت و نیز جبهه جمعیت استان تشکیل شده و مشغول فعالیت هستند. همچنین مجوز چند مرکز تحقیقاتی از وزارتخانه اخذ شده است که یک پروژه مربوط به مگاپروژه تحقیقاتی سقط جنین و یکی نیز مربوط به ناباروری است و پیشنهادهای علوم پزشکی شهرکرد در وزارتخانه تصویب شده و به کل کشور تسری یافته است. 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از فعالیت ۹۷ کمیته ذیل جوانی جمعیت خبر داد و افزود: قرارگاه تا کنون ۱۷ جلسه تشکیل داده است و چندین طرح تحقیقاتی در خصوص جوانی جمعیت سقط جنین و ... فعال است که نتایج کاربردی و عملیاتی خواهند داشت. 
خالدی‌فر در خصوص سقط جنین با استناد به آیه ۳۲ از سوره مبارکه مائده، تأکید کرد: خداوند در این سوره می‌فرماید هر کسی که یک نفر را زنده کند، مانند این است که کل بشریت را زنده کرده است که در برخی تفاسیر، مراد در این سوره کل بشر از حضرت آدم تا روز قیامت است. در همین آیه اشاره دارد که هر کسی نفسی را بدون حق و یا بی‌آنکه فساد و فتنه‌ای در زمین کرده، بکشد مثل آن باشد که همه مردم را کشته است.
 وی در خصوص عوارض جسمی سقط جنین، بیان کرد: عوارض جسمی این کار از عفونت و شوک گرفته تا عوارض رحم و حتی احتمال مرگ است،  مطالعات می‌گوید در زنانی که سقط دارند، احتمال سرطان دهانه رحم و سینه بیشتر وجود دارد لذا سقط جنین عوارض جسمی، روحی، عقلی و شرعی دارد که تا پایان عمر پیامدهای سقط با مادر همراه است. 
خالدی‌فر در پایان گفت: در کشور و استان متأسفانه مسئله سقط جنین وجود دارد و آمار چنان بالاست که اگر بتوانیم از این مسئله جلوگیری کنیم، یقین بدانید که مسئله جمعیت نیز به خودی خود تا حدود زیادی حل خواهد شد و چه بسا شاید دیگر نیازی به تبلیغ و کار برای مسئله فرزندآوری نداشته باشیم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha