• دوشنبه / ۲۸ آذر ۱۴۰۱ / ۰۹:۲۹
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401092818697
  • خبرنگار : 50210

یک مسئول:

منطقه مودر اراک، صاحب پارک آبخیز می‌شود/تخریبی در کار نیست

منطقه مودر اراک، صاحب پارک آبخیز می‌شود/تخریبی در کار نیست

ایسنا/مرکزی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی از اجرای پارک آبخیز در دره مودر اراک خبر داد.

محمدی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تعیین مشاور برای اجرای پروژه پارک آبخیز در منطقه مودر اراک، اظهار کرد: از اوایل امسال با تعیین مشاور، کار مطالعاتی اجرای پروژه پارک آبخیز در مساحتی به وسعت ۳۶۵ هکتار مدنظر قرار گرفت و پس از عقد قرارداد با مشاور، کار آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۷۵ درصد کار مطالعاتی این پروژه انجام شده است، گفت: در گام نخست، اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی از محل اعتبارات تملک استان پیش بینی شده است و با توجه به نقشه پیشنهادی مشاور، اولین اقدام، احداث جاده دسترسی به پارک بود که پیمانکار انتخاب شد و ضمن عقد قرارداد، کار کلید خورد.

محمدی تصریح کرد: طول تقریبی جاده دسترسی به پارک یک کیلومتر و عرض تقریبی آن ۲.۵ تا ۳ متر است که جهت انتقال وسایل اولیه از جمله، نهال ها، سیستم آبیاری قطره ای و ... احداث می شود. این جاده در پایان پروژه به عنوان جاده دسترسی شهروندان، کوهنوردان و گردشگران صرفا برای پیاده روی باقی خواهد ماند.

وی با بیان اینکه این جاده، در پایان پروژه نهالکاری می شود و با ایجاد مانع، وسایل نقلیه امکان ورود به منطقه را نخواهند داشت، گفت: با توجه به پتانسیل بند خاکی موجود در منطقه مودر، پروژه های متعددی از جمله بندهای گابیونی جهت کنترل سیلاب و رسوب، آلاچیق، بسترهای استراحت کوهنوردان، احیای چشمه ها و ایجاد آبشار مصنوعی عملیات خشکه چین، اسکله، ماهیگیری، کمپ اقامت شبانه، سرویس بهداشتی و نمازخانه، ساختمان نگهبانی، عملیات نهال کاری و توسعه فضای سبز در راستای اجرای طرح پارک آبخیز اجرایی می شود.

محمدی با بیان اینکه امسال فعلا جاده دسترسی اجرایی می شود، گفت: اعتبار مورد نیاز برای اجرای کامل پروژه ۵۰ میلیارد تومان پیش بینی شده است، اما با توجه به افزایش قیمت ها احتمال افزایش اعتبارات مورد نیاز وجود دارد و با توجه به اینکه پروژه ملی است می توانیم اعتبارات خوبی را جذب کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: زمانبندی اجرای پروژه ۵ سال است اما تلاش خواهیم کرد که ظرف سه سال آینده کار را به انجام برسانیم.

وی اضافه کرد: پروژه در داخل مسیر آبراهه های منطقه انجام می شود و تنها نیاز به تامین آب برای نهالکاری است و با اولین بارش، منابع مخزن ذخیره آب تامین می شود.

محمدی در خصوص برخی نگرانی ها، مبنی بر تخریب منطقه، تاکید کرد: هیچ تخریبی در منطقه صورت نمی گیرد، مسیر دسترسی کاملا سنگی است و لازم است که جاده دسترسی ایجاد شود و پیمانکار نیز طبق تعهد خود با ظرافت خاصی کار را پیش می برد که هیچ تخریبی بر جای نماند و البته منابع طبیعی استان نیز اجازه هیچ تخریبی را نخواهد داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha