به گزارش ایسنا به نقل از اداره ارتباطات و امور بینالملل عباسآباد، حجتالاسلام احمد خزایی، رئیس موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی در مراسم رونمایی «رضانام تا رضا خان» که همزمان با صدمین سالگرد کودتای رضاخان بیستم بهمنماه در خانه شعر و ادبیات برگزار شد، گفت: «متاسفانه بسیاری از حقایق تاریخی ما زیر غبار فضای مجازی و تبلیغات سوء دشمنان پنهان مانده است. برهمین اساس و با توجه به اینکه وظیفه ما پرداختن به تاریخ است، به این نتیجه رسیدیم که باید کار تحقیقاتی در مورد رضاخان را در دستور کار قرار بدهیم.»
او افزود: «به این نتیجه رسیدیم که باید کاری در مورد رضاخان نوشته شود و این کار باید به آقای بهبودی سپرده شود. در حقیقت ایشان پس از نوشتن دو کتاب ماندگار «الف لام خمینی» و «شرح اسم» درباره امام خمینی و مقام معظم رهبری باید سراغ آدم بدها هم میرفتند و در مورد آنان مینوشتند. باید اشاره کنم که ایشان به همراه تیم پژوهشی که در اختیار داشتند نزدیک به دو سال و نیم زحمت کشیدند تا منابع لازم برای این کتاب بیرون کشیده شود.»
خزایی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای هدایتالله بهبودی سندپژوهی دقیق و فهم آن است ادامه داد: «او استاد کار کردن با سند و جمعآوری و تبدیل آن به کتاب است و در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است. البته باید بگویم که فهم آقای بهبودی نیز کار بسیار دشواری است.»
حسین صفارهرندی نیز در بخش دیگری از این مراسم درباره هدایتالله بهبودی گفت: «رسم است که در دهه فجر از دستاوردهای انقلاب اسلامی رونمایی میکنند، اگر عقلمان برسد، از بزرگترین دستاوردها همین کتاب است. باید بگویم که وقتی کتابهای او و به ویژه دو اثر «الف لام خمینی» و« شرح اسم» را میخوانم، خود را مدیون آقای بهبودی میدانم. به همه میگویم که اگر میخواهید اعجاز یک تحقیق تاثیرگذار را بخوانید، حتما آثار او را بخوانید.»
او در ادامه درباره کتاب «رضانام تا رضاخان» افزود: «در مورد رضاخان در سالیان اخیر حرافیهای زیادی شده است. خیانت جریان روشنفکرنمایی که از مبهومات ارتزاق میکند همین بس که جریان جعلی را به ماجرای حقیقی تبدیل کردند و به نوعی سر بچههای ما کلاه گذاشتند. این موضوع در حالی است که فردی مثل رضاخان اصلا قابل مقایسه با امام خمینی و مقام معظم رهبری نیست.»
صفارهرندی در بخش دیگری از صحبتهای خود افزود: «هنر آقای بهبودی را در این میدانم که محققانه و بیطرف ویژگیهای مربوط به رفتار و منش رضاخان را بیرون کشیده و در اختیار عموم گذاشته است.»
سیدمحمدحسین حجازی نیز در سخنرانی خود به این نکته اشاره کرد که اراضی عباسآباد یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است و گفت: «از چنین دستاوردهایی نباید به سادگی عبور کرد و آن را از دست داد. این انقلاب و نظام خونبهای بسیاری داده است تا این کشور بتواند در این عرصه قدمهای بزرگی بردارد.»
او بیان اینکه مقام معظم رهبری ناجی اراضی عباسآباد هستند و لازم است از ظرفیتهای این مجموعه بیشتر از گذشته بهره برده شود گفت: «با توجه به اهمیت عرصه فرهنگی از نگاه مقام معظم رهبری، لازم است مجموعههای بزرگی که در حوزه انقلاب کار میکنند یا در عرصه انقلاب و این کشور قلم میزنند و نویسندههایی که در این زمینه نقش مهمی دارند، گامهای موثرتری بردارند که البته خوشبختانه تا کنون نیز آثار خوبی به جا گذاشته شده و میتواند همچنان ادامه داشته باشد.»
محسن مومنی شریف، رئیس سابق حوزه هنری دیگر سخنران این جلسه بود. او گفت: «آقای بهبودی امروز در حوزه روایت تاریخ معاصر به جایگاه ممتاز و ویژهای رسیده است. یکی از ویژگیهای مهم او نثر اوست. نثری که موجز است و برآمده از ادبیات فارسی و شعر کهن ماست. در شرایطی که خیلیها بد مینویسند، نثر آقای بهبودی فاخر است.»
مومنی شریف اضافه کرد: «ویژگی دیگر او ارزشی است که او نسبت به وقت خود و وقت دیگران قائل است. او خلوتهایی دارد که فکر نمیکنم با چیزی عوضش کند. اولویتبندی ویژگی مهم دیگر اوست. از آنجا که او و آقای سرهنگی از دنیای رسانه و روزنامه وارد نوشتن شدند، به خوبی اولویتبندی را بلدند. البته آقای بهبودی از جایی به بعد ترجیح داد که در حوزه تاریخ معاصر و مبتنی بر اسناد کار کند.»
انتهای پیام
نظرات