به گزارش ایسنا، درباره نویسنده این رمان که در نشر رایبد با ترجمه فاطمه تناسان منتشر شده است، میخوانیم:
«شهان کاروناتیلاکا، نویسنده انگلیسیزبان اهل سریلانکا، متولد ۱۹۷۵ در شهر گالی است، که در نیوزیلند ادبیات انگلیسی خواند و بعد از فارغالتحصیلی، در لندن، سریلانکا، سنگاپور، سیدنی و آمستردام بیشتر در کارهای مربوط به تبلیغات و روزنامهنگاری مشغول شد. در نشریههایی همچون گاردین، نیوزویک، نشنال جئوگرافیک و اکونومیک تایمز مقاله نوشت و با چند گروه موسیقی سریلانکایی همکاری کرد. اولین رمانش، «مرد چینی» سال ۲۰۱۰ میلادی به چاپ رسید و چند جایزه ادبی برای او به ارمغان آورد. سال ۲۰۲۲ میلادی، با رمان دومش «هفت قمر معالی آلمیدا» برنده جایزه بوکر شد. این رمان که همزمان تحسین منتقدان و مخاطبان ادبیات را برانگیخت، از سوی نشریههای واشینگتن پست، تایمز و گاردین بهعنوان بهترین کتاب داستانی سال برگزیده شد.
درباره این رمان نیز عنوان شده است: «هفت قمر معالی آلمیدا» به ژانرهای پادآرمانشهری و طنز سیاه تعلق دارد. شخصیت اصلی رمان، عکاس و قمارباز جسوری به نام معالی آلمیدا است که بهتازگی مرده و در دنیای مردگان متوجه میشود که او را کشتهاند اما نمیداند چه کسی و چرا. او به دیار زندگان برمیگردد و هفت روز فرصت دارد تا معمای مرگ خود را حل کند. رمان، هفت فصل دارد که به نام هفت قمر نامگذاری شدهاند و هرکدام روزی از هفت روز جستوجوی او را روایت میکنند. این ماجرا سال ۱۹۸۰ میلادی و در شهر کلمبو سریلانکا روی میدهد که درگیر جنگ داخلی است و آلمیدا تلاش میکند مجموعه عکسی را که پیش از مرگ پنهان کرده بود، پیدا کند و در اختیار دوستانش بگذارد تا با پخش آنها در فضای مجازی، راز خشونت جنگ داخلی سریلانکا را افشا کنند.»
نویسنده با رئالیسمی جادویی که یادآور آثار مارکز است و همزمان شوخطبعی و سوررئالیسم آثاری چون «روحهای مرده» اثر گوگول و «مرشد و مارگاریتا» اثر بولگاکوف را در خود دارد، از یک سو به حوادث واقعی جنگ سریلانکا میپردازد و از سوی دیگر اسطورهها و قصههای فولکلور این کشور را وارد دنیای واقعی میکند تا فضایی پادآرمانشهری بسازد.
در این زمینه بیشتر بخوانید:
انتهای پیام
نظرات