• پنجشنبه / ۲۵ دی ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99102518923
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

با شکار این پرندگان، آنفلوآنزا می‌گیرید

با شکار این پرندگان، آنفلوآنزا می‌گیرید

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از ممنوع بودن شکار هرگونه پرنده مهاجر آبزی، کنار آبزی و وحشی در سطح استان خراسان جنوبی خبر داد.

حسن اکبری، امروز پنج شنبه ۲۵ دی به خبرنگاران گفت: با توجه به شروع فصل سرما و برف و متاسفانه بدلیل مشاهده بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان شکار هرگونه از پرندگان مهاجر و وحشی در استان ممنوع است.

به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: متاسفانه به دلیل گزارش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان و احتمال شیوع این بیماری از طریق پرندگان مهاجر و وحشی، هرگونه شکار پرنده ممنوع و با متخلفان برخورد خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از عموم مردم نیز خواست در صورت مشاهده پرندگان مهاجر و وحشی تلف شده از تماس با این پرندگان به جد خودداری کرده و بلافاصله مراتب را به صورت حضوری یا تلفنی به نزدیکترین واحد محیط زیست و یا دامپزشکی اطلاع دهند تا اقدامات لازم انجام شود.

اکبری با اشاره به مشکلات ناشی از این بیماری در استان بیان کرد: حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بر مناطق تحت مدیریت و زیستگاه‌های پرندگان کنترل و نظارت دقیق دارد و انتظار دارد شکارچیان به هشدارهای داده شده در خصوص توجه جدی کنند.

وی افزود: با توجه به مهاجرت پرندگان وحشی به زیستگاه‌های آبی استان از جمله تالاب کجی نمکزار نهبندان، نیزار خور ، سدها و حاشیه رودخانه‌ها، احتمال آلودگی و خطرات ناشی از بیماری آنفلوانزا و جود دارد که بی تفاوتی شکارچیان به این موضوع ممکن است عواقب ناخوشایندی را در پی داشته باشد.

اکبری تصریح کرد: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، تمامی پرندگان حتی مرغ و خروس‌های محلی را نیز مورد تهدید قرار می‌دهد و لازم است صاحبان مرغداری‌ها و اماکن دام و طیور نسبت به رعایت موارد بهداشتی محل نگهداری به منظور جلوگیری از ابتلا به این بیماری توجه بهتر و بیشتری داشته و به هیچ وجه لاشه یا زائدات مرغ را در فضای باز رهاسازی نکنند چراکه این امر موجب جلب پرندگان شکاری یا دانه خوار شده و احتمال انتقال آلودگی به اطراف واحد را افزایش می‌دهد.

وی گفت: آنفلوانزای فوق حاد طیور، بیماری ویروسی پرندگان است و پرندگان وحشی آبزی و کنارآبزی می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا شوند ویروس را با خود جابجا کنند و مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شترمرغ، حساس به این بیماری هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: با توجه به اینکه استان خراسان جنوبی با داشتن رودخانه، سد، تالاب و پهنه‌های آبی و... هر سال به صورت موقت میزبان تعدادی از پرندگان مهاجر است بنابراین تمام سدها و آبگیرهایی که احتمال وجود پرندگان مهاجر در آنها می‌رود مورد پایش مداوم قرار می‌گیرد که در صورت مشاهده پرندگان تلف شده نیز بلافاصله موضوع به اداره دامپزشکی جهت انجام اقدامات لازم، گزارش می‌شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha