• یکشنبه / ۳۰ آذر ۱۳۹۹ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 99093023396
  • خبرنگار : 50040

یک متخصص طب سنتی:

امیدواری مهمترین پیام شب یلداست/ لزوم توجه به فرهنگ غذایی این شب

امیدواری مهمترین پیام شب یلداست/ لزوم توجه به فرهنگ غذایی این شب

ایسنا/گیلان یک متخصص طب سنتی، امیدواری را مهمترین پیام شب یلدا دانست و متذکر شد: یلدا نمودی از طولانی ترین تاریکی شب سال است و لذا ایرانیان در تاریکی به دنبال روشنایی بودند و گذر از این مرحله را آسانتر می نمودند.

دکتر محمدرضا مسرورچهر، متخصص طب سنتی در گفت وگو با ایسنا، شب یلدا را آخرین شب پاییز دانست و اظهار کرد: شب یلدا بلندترین شب سال است و بعد از آن کم کم شب کوتاه و روز بلند می شود.

وی با بیان اینکه در طب سنتی شب یلدا مصادف با انقلاب زمستانی است، افزود: در شب یلدا تاریکی به بیشترین میزان خود می رسد و با در کنار یکدیگر بودن و تبدیل آن به مراسم جشن شب یلدا گذر از آن شادتر و دلپذیرتر خواهد شد لذا فلسفه دورهمی های شب یلدا همین است.

این متخصص طب سنتی، شب یلدا را جشنی برای فرارسیدن نور و روشنایی دانست و تصریح کرد: طبق آداب و سنن گذشته مردم در شب یلدا حول محور بزرگترها دور هم جمع می شدند و با تازه کردن دیدارها بر شادی این شب می افزودند.

دکتر مسرورچهر، یلدا را به معنی تولد و زایش دانست که ایرانیان از آن تعبیر به مهر و خورشید دارند و عنوان کرد: در فرهنگ ایران زمین کهنسالان جایگاه ویژه ای دارند و نماد خرد و تجربه هستند لذا شب یلدا فرصتی برای توجه به داشته های فرهنگی و قدردانی از سالمندان خردمند خانواده است.

وی شاهنامه خوانی و حافظ  خوانی و نقل افسانه های کهن توسط کهنسالان را برای افزایش دانش و تجربه جوان ترها دانست و گفت: شب یلدا فرصت خوبی برای انتقال فرهنگ به وسیله بیان داستان های حکمت آموز بود.

این متخصص طب سنتی، امیدواری را مهمترین پیام شب یلدا دانست و متذکر شد: یلدا نمودی از طولانی ترین تاریکی شب سال است و لذا ایرانیان در تاریکی به دنبال روشنایی بودند و گذر از این مرحله را آسانتر می نمودند.

وی سفره شب یلدا را گویای فرهنگ غذاهایی هر منطقه و میوه های فصل و محلی دانست و اضافه کرد: هر منطقه جغرافیایی بنا به فرهنگ خودش سفره خاص یلدا داشته و بانوی خانه با هنر و سلیقه خود اقدام به تهیه خورشت ها و شیرینی های شب یلدا می کرد.

دکتر مسرورچهر، با بیان اینکه سفره شب یلدا سرشار از خوراکی های مفید و رنگارنگ است که موجب شادی روح و سلامت جسم اعضای خانواده می شود، گفت: انواع خورشت ها و آش ها و حلواها و میوه ها مانند انار و هندوانه و کدو در سفره یلدا جای دارد.

این متخصص طب سنتی، مصرف میوه های دانه دار مانند انار و هندوانه را نشانه باروری و برکت شب یلدا دانست و اضافه کرد: آجیل و خشک بار شب یلدا پیام آور شادی و نشاط است، زیرا آجیل مخلوطی از انواع مغزهاست و مغزها یکی از مقوی ترین خوراکی های دارای حجم کم و انرژی زیاد است. گردو، فندق، پسته، نخود، کشمش، برگه زردآلو، توت خشک و انجیر خشک و برنج برشته نیز در سفره های شب یلدای مردم گیلان دیده می شود که نشات گرفته از فرهنگ غذایی منطقه ماست.

وی سیب و پرتقال و ازگیل و خرمالو و انگور را از دیگر میوه های فصل دانست که زینت بخش سفره یلداست و عنوان کرد: شیرینی های شب یلدا اغلب با چاشنی های گرم مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا هوا در حال سرد شدن است و با مزاج گرم ادویه جات موجود در حلواها و شیرینی جات و دوشاب های محلی می توانیم بر این سرما غلبه کنیم.

دکتر مسرورچهر، خیساندن ازگیل خام در آب نمک را یکی دیگر از تنقلات ویژه شب یلدا در گیلان دانست و یادآور شد: مزاج سرد و خشک ازگیل مقوی معده در فصل زمستان است، زیرا با توجه به افزایش غذاهای مقوی در فصل زمستان، معده نیاز به تقویت دارد.

این متخصص طب سنتی، نارپلو را ترکیبی از برنج و انار و کشمش و خلال پسته و... دانست که به واسطه شادی آور بودن در شب یلدا سر سفره ها قرار می گیرد و تصریح کرد: انار جزو میوه های خورشتی ماست و در انواع غذاها مانند فسنجان و اناربیج و ناردون وجود دارد. خورشت انار و بادمجان نیز در برخی از مناطق به چشم می خورد.

وی بخشی از طب سنتی را وابسته به فرهنگ غذایی مناطق دانست و یادآور شد: شب یلدا فرصت خوبی است تا نسبت به اهمیت انواع غذاها در سلامتی جسم و روح اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

دکتر مسرورچهر، شب یلدای امسال را متفاوت از سال های گذشته دانست و تصریح کرد: ویروس کرونا محدودیت هایی را برای مردم دنیا ایجاد کرده و شرایط ایجاب می کند که در کنار هم نباشیم، اما می توانیم از طریق شبکه های اجتماعی و با استفاده از نرم افزارهای مختلف با یکدیگر ارتباط داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اگرچه همه گیری کرونا دورهمی های شب یلدا را بر هم زده است، اما با درس گرفتن از فلسفه شب یلدا باید به پروتکل های بهداشتی احترام بگذاریم، گفت: باید خودمان را با شرایط بیماری تطبیق دهیم تا با گذر از این برهه تاریک آماده همنشینی های لذت بخش در سال‌های آینده باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha