• شنبه / ۸ آذر ۱۳۹۹ / ۰۸:۳۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99090805530
  • خبرنگار : 71290

پاک آیین: شکست مذاکرات دوحه با سفر پمپئو بی ارتباط نیست

پاک آیین: شکست مذاکرات دوحه با سفر پمپئو بی ارتباط نیست

رئیس سابق ستاد امور افغانستان وزارت خارجه تاکید کرد: هر جا آمریکا دخالت کرده توانسته مشکلاتی را بر سر استمرار صلح در افغانستان ایجاد کند.

محسن پاک آیین در گفت‌و گو با ایسنا در ارزیابی خود از سخنان اخیر سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان که گزارش‌ها مبنی بر حل اختلافات میان مذاکره کنندگان در دوحه را رد کرده و تاکید کرد که این گفت‌وگوها با بن‌بست مواجه شده است، گفت : این که مذاکرات دوحه بین طالبان و دولت افغانستان فعلا دستاوردی نداشته و گفته می شود با بن بست مواجه شده خبر خوبی نیست چرا که انتظار بود اکنون که مذاکرات بین الافغانی بدون دخالت خارجی در حال برگزاری است، مذاکرات دوحه نتایج خوبی را در بر داشته باشد. 
وی افزود: اما این که طالبان اشکال را در قانون اساسی افغانستان اعلام کرده و همین موضوع را هم سخنگوی دولت افغانستان گفته، به اعتقاد بنده این هم دلیل مناسبی برای شکست این مذاکرات نیست چرا که قانون اساسی افغانستان که در سال 1382و بعد از کنفرانس بن مصوب شد و مورد تایید مردم قرار گرفت بر مبنای اسلامی تاکید دارد علی رغم این که طالبان مدعی است قانون اساسی اسلامی نیست.
این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: بنابراین در قانون اساسی افغانستان، نام دولت به دولت اسلامی افغانستان تغییر کرد، بر اجرای اسلام تاکید دارد و همچنین هیات های ناظری تعیین شدند تا در صورتی که قانونی با اسلام مغایرت داشت نباید این قوانین وضع شود.
رئیس سابق ستاد امور افغانستان وزارت خارجه ادامه داد: در مجموع قانون اساسی که نسبت به قانون قبلی که در سال 43 تصویب شده بود از غنای اسلامی بیشتری برخوردار است و اگر اشکالی هم داشته باشد در مورد همه کشورها چنین مساله ای است و می توان اصلاح کرد، در نتیجه این موضوعی نیست که در نشست دوحه مذاکره شود. 
پاک آیین اظهار کرد : از سوی دیگر این که گفته شد طالبان خواهان تشکیل دولت موقت است یعنی دولت فعلی را به رسمیت نمی شناسد و این مغایر قانون اساسی است در حالی که دولت فعلی، دولت قانونی افغانستان است اگر چه در زمان انتخابات حرف و حدیث هایی بود اما این دولت پذیرفته شده و در حال اداره کشور است بنابراین اگر بخواهیم بحث دولت موقت را مطرح کنیم یعنی دولت فعلی را به رسمیت نمی شناسیم و به آرای مردم احترام نمی گذاریم.
وی همچنین گفت: بحث دیگر حاکم شدن مذهب حنفی در افغانستان است، اما نمی شود که طالبان به عنوان گروه تمامیت خواه به دنبال این باشد که نظرات خود را به مردم تحمیل کند، به نظر می رسد در مذاکره دو طرف نیاز به انعطاف دارند.
این دیپلمات پیشین کشورمان خاطرنشان کرد: این احتمال وجود دارد که شکست مذاکرات دوحه با سفر پمپئو وزیر خارجه در حال تغییر آمریکا به دوحه ارتباط داشته باشد، هر جا آمریکا دخالت کرده مشکلاتی را بر سر استمرار صلح در افغانستان ایجاد کرده است.
پاک آیین با بیان این که اصرار طالبان مبنی بر این که توافق آمریکا و طالبان باید محور مذاکرات باشد، یک انتظار غیر واقعی و دور از دسترس است، ابراز کرد: آمریکا به دنبال منافع خودش در افغانستان است، اگر چه مذاکرات به بن بست رسیده امیدواریم طرفین گفت وگوها را ادامه داده و شاهد استقرار صلح و ثبات در افغانستان باشیم.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha