• چهارشنبه / ۳ مهر ۱۳۹۸ / ۰۸:۴۷
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 98070301925
  • خبرنگار : 50147

چرا برخی کودکان از مدرسه می‌ترسند؟

چرا برخی کودکان از مدرسه می‌ترسند؟

ایسنا/بوشهر روانشناس بالینی کودک و نوجوان می گوید: همه ی ما وقتی وارد محیط جدیدی می شویم میزان متفاوتی از استرس را تجربه می کنیم که این مورد می تواند برای کودکان و به ویژه آنان که اضطراب جدایی دارند بیشتر باشد...

فاطمه سادات موسوی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم شدت اضطراب را در کودک کاهش دهیم باید ابتدا منشأ و دلیل آن را بیابیم که می تواند ناشی از اضطراب جدایی، ترس از کمال طلبی والدین، ترس از محیط مدرسه، معلمان و قوانین حاکم بر مدرسه و ترس از ناتوان بودن در پیدا کردن دوست باشد.

وی بیان کرد: اضطراب جدایی به ترس از دست دادن والدین به ویژه مادر اطلاق می شود، نگرانی درباره ی اینکه ممکن است دیگر مادرم را نبینم و یا مرا رها کرده و به دنبالم نیاید، در این مواقع باید کودک را مطمئن کنید که در کنارش هستید و تا زمانی که او نخواهد رهایش نخواهید کرد و بعد از مدرسه نیز منتظر دیدنش هستید بنابراین بهتر است تا یک هفته ی اول همراه با فرزندتان در مدرسه حضور یابید و به تدریج فاصله ی خود را از او بیشتر کنید.  

این روانشناس افزود: همه ی ما وقتی وارد محیط جدیدی می شویم میزان متفاوتی از استرس را تجربه می کنیم که این مورد می تواند برای کودکان و به ویژه آنان که اضطراب جدایی دارند بیشتر باشد و مدرسه نیز مکان و اجتماع جدیدی است که در هر یک از دانش آموزان استرس با شدت های متفاوت به وجود می آورد.

موسوی با اشاره به مصادیق ترس از کمال طلبی والدین تصریح کرد: گاهی نیز بچه ها از اینکه مبادا نتوانند انتظارات والدینشان را در نمره ی خوب آوردن برآورده کنند دچار اضطراب می شوند که این موضوع در مورد پدر و مادرهای کمال طلبی که مدام به فرزندشان می گویند: «تو باید بهترین نمره رو بیاری، من میدونم که تو همیشه بهترین نمره رو میاری، اگه درس نخونی دوستت ندارم و...» بیشتر دیده می‌شود، طبیعتاً در این مورد سطح توقع والدین باید کاهش یابد و به جای اینکه محیط مدرسه را صرفاً محیطی برای درس خواندن جلوه دهند، به کودکشان کمک کنند تا از در مدرسه بودن،‌ کنار دوستان و معلمانش بودن و حتی درس خواندن لذت ببرد پس باید کودک را مطمئن کنید که نمره ی ۲۰ یا عالی آوردن آنقدرها هم مهم نیست و لذت بردن از شرایط و محیط اهمیت بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه استرس های مختلف کودکان قابل پیشگیری و کنترل هستند، گفت: در مورد ترس از محیط مدرسه، معلمان و قوانین حاکم بر مدرسه نیز همراه بودن با فرزندتان در روزهای آغازین مدرسه، توضیح قوانین در قالب داستان و یا نمایش با عروسک انگشتی، همچنین ارتباط دوستانه و مهربان معلم، مدیر و... با کودک می تواند کارساز باشد. برای کاهش این احساس می توانید در روزهای تعطیل یک ساعتی را با فرزندتان به مدرسه اش بروید و در آنجا با هم بازی کنید و یا غذا بخورید.

روانشناس بالینی کودک و نوجوان با اشاره به ترس از ناتوان بودن در پیدا کردن دوست اظهار کرد: برای اینکه به فرزندتان دوست یابی را بیاموزید با او در مورد مسائلی که می تواند با آن ها سر صحبت را با دوستش باز کند، مانند "چه بازی دوست داری، بیا با هم بازی کنیم، خونتون کجاست، چه غذایی دوست داری و...‌"، صحبت کنید. یا دوستانش را به خانه دعوت کنید و اسباب بازی در اختیارشان قرار دهید و از اتاق خارج شوید.(ترجیحا درب اتاق باز باشد)

فاطمه سادات موسوی در پایان با بیان یک توصیه ی مهم به ایسنا گفت: باید به خواب کافی و همچنین تغذیه ی مناسب فرزندتان در این دوره توجه ویژه داشته باشید، برای ساعت خواب قانون گذاشته و همه ی خانواده از آن پیروی کنند تا برای کودک نیز نهادینه شود و به شرایط و قوانین جدید عادت کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha