حجتالاسلاموالمسلمین حبیبرضا ارزانی در گفتوگو با ایسنا درباره ترویج فرهنگ ایثار که در آیات قرآنی به آن اشاره بسیار زیادی شده است و در تمام عرصههای اجتماع میتواند کاربرد داشته و تأثیرگذار باشد، اظهار کرد: ایثار یعنی اینکه انسان دیگری را برخود مقدم میداند و این مقدم بودن میتواند در مراحل و بُعدهای مختلفی از زندگی وجود داشته و بسیار تأثیرگذار باشد.
وی در ادامه با بیان این مطلب که اگر از بُعد معرفتی بخواهیم به بحث ایثار نگاه کنیم میتوانیم بر روی بیانات بزرگان تأکید داشته باشیم، اضافه کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری اگر روحیه ایثار در جامعه باقی بماند بسیاری از مشکلات قطعا در جامعه حل میشود و چنانچه این باور از بین برود قطعا با مشکلات زیادی روبرو خواهیم شد.
رییس ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در ادامه با اشاره به اینکه انسان حتی اگر به خاطر منافع شخصی خود نیز ایثار کند بسیار پسندیده است، خاطرنشان کرد: در جامعه امروز ما ایثار و فداکاری یک موضوع بسیار ارزشمند است. اینکه ما بخواهیم در جامعه حقی را از خود به دیگری ببخشیم شاید به تصور افراد این بخشندگی برای فردی که دریافت کننده است، ارزشمند است در حالی که برای فرد بخشنده ارزشمندتر است.
ارزانی در ادامه با بیان اینکه انسان نیازهای روحی و روانی بسیار زیادی دارد که جز اینکه در کنار هم نوعش میتواند آن را برطرف کند راه دیگری ندارد، اظهار کرد: یکی از راههای تأمین نیازهای روحی انسان ایثار است، در واقع انسان با گذشت در جامعه میتواند از نظر روحی به آرامش برسد. اینکه افراد در جامعه در کوچکترین موارد مثل رانندگی که هر روز با آن سروکار داریم ایثار و فداکاری کنند ابتدا آرامش و آسایش این حرکت به فردی میرسد که این عمل را انجام داده است.
رئیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در ادامه با اشاره به اینکه ما باید در بخش عملیاتی ایثار و فداکاری در جامعه برنامههایی داشته باشیم، یادآور شد: راههای بسیار زیادی برای عملیاتی کردن ایثار و فداکاری در جامعه وجود دارد که یکی از این راهها میتواند بحث حضورافراد در کاروانهای راهیان نور باشد چرا که در این مسیر انسان متوجه میشود که شهدا چگونه با ایثار و فداکاری از جان خود گذشتند تا امنیت و آرامش را به زندگی مردم هدیه بدهند و همین الگوهای ظاهری میتواند بر قوت ایثار و فداکاری در جامعه تأثیر بگذارد.
ارزانی در ادامه با اشاره به اینکه سمبل اصلی ایثار و فداکاری در جامعه و جهان امروز میتواند شهدا باشند که از جان خود گذشتند، گفت: گاهی اوقات انسان در خصوص برخی از مسائل پولی را پرداخت میکند و بهایی را به دست میآورد اما بهایی بالاتر از جان وجود ندارد که شهدا به ما هدیه دادند. براساس آمارهایی که وجود دارد میتوانیم بگوییم که حضور افراد جامعه در این اردوها میتواند در خصوص عملیاتی شدن روحیه ایثار و فداکاری در جامعه بسیار تأثیر بگذارد چرا که افراد از نظر روحی در این مسیر متحول میشوند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در کانونهای فرهنگی و هنری مساجد اقدامات بسیار زیادی را با همکاری نهادها و ارگانهای مختلف در رابطه با بحث ایثار و فداکاری و حضور افراد در این گونه مکانها داشتهایم، یادآور شد: فرهنگ زیارت نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که میتواند سبب ترویج ایثار و فداکاری در جامعه باشد چرا که افراد در آن فضا به معنویت میرسند و فرض بر اینکه حتی فردی به آنها تنهای بزند گذشت میکنند و کار آنها به تنش نمیکشد. ما باید در رابطه با بخش عملیاتی ایثار و فداکاری در جامعه اقدامات بیشتری داشته باشیم. هر چه جامعه ما دینمدارتر و روحیه دینی بیشتری داشته باشد قطعا روحیه ایثار و فداکاری در جامعه به رشد و تعالی بیشتری میرسد.
انتهای پیام
نظرات