• پنجشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1403120201087
  • خبرنگار : 50455

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها:

دانشگاه‌ها نهج‌البلاغه را به گفتمان عمومی در کشور تبدیل کنند

دانشگاه‌ها نهج‌البلاغه را به گفتمان عمومی در کشور تبدیل کنند

ایسنا/قم رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: اگر دانشگاه‌ها پای کار نهج‌البلاغه باشند شاهد ترویج نهج‌البلاغه و تبدیل شدن آن به گفتمان عمومی در کشور خواهیم بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در مراسم اختتامیه جشنواره دانشگاهیان سراسر کشور، که صبح امروز، پنجشنبه دوم اسفندماه، در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه، اظهار کرد: فضاهای علمی جایی هستند که هم خودشان به کلام امیرالمومنین(ع) نیاز دارند و دانشگاه نشان داده که می‌تواند مسائل را به گفتمان جامعه تبدیل کند.

وی ادامه داد: بی‌عدالتی، ناآگاهی‌ها، جنایت‌ها و پیمان شکنی‌های امروزه در جهان، قواعد و اصول مدعیان بشر را زیر پا گذاشته و این دردها در لایه‌های درون فردی و در فضای حاکم بر مناسبات اجتماعی و عرصه بین‌الملل رخنه کرده و امروز بشر در دوره‌های مختلف فکری مدعی بوده که به نهایت پاسخ‌ها و آرمان‌های بشری رسیده است و ادعای آرمان‌شهر در هر مقطعی توسط عده‌ای از متفکران و حاکمان مطرح شده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اضافه کرد: واقعیت این است بشر با وجود تبلیغات و سر و صدا برای دستاورد فکری خود، بعد از مدتی به پاسخگو نبودن و گاهی پوچ بودن دستاوردش واقف شده است.

رستمی با اشاره به این‌که بانیان جنگ و پیروزمندان جنگ، سازمان ملل متحد و منشور ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشری را به عنوان دستاورد فاخر بشریت معرفی کردند؛ طراحی نظام لیبرال دموکراسی و ادعایی که پایان تاریخ است مطرح شد اما با تمام این ادعاها امروزه شاهد چنین وضعی در جهان هستیم.

وی تصریح کرد: مدعیان حقوق بشر امروزه اما پرده دیگری از حقوق بشر را رونمایی کردند و هر روز شاهد جنایات مختلف در گوشه‌ای از جهان هستیم و بشر مدعی، از تعبیر جذاب سعادت بشر سوء استفاده کردند، اما ما حقیقتی درخشان داریم که بشر با مراجعه به آن احساس می‌کند که تمام دردهایش در حال التیام و درمان است و آن مکتب حضرت علی(ع) است.

رستمی اظهار کرد: مجموع فرصتی که در اختیار بشریت برای بهره بردن از وجود حضرت علی(ع) قرار گرفت کمتر از ۵ سال بود اما دریچه‌های حکمت الهی در همین فرصت اندک به بشریت رسید و نهج البلاغه آیینه‌ای از حکیم صاحب همه دوره‌ها و تربیت شده خداوند و پیامبر(ص) است.

وی اضافه کرد: ما کوتاهی در حق نهج‌البلاغه کرده‌ایم و اگر با حقایق نهج‌البلاغه که زبان فطرت و حق است، به صورت حقیقی مواجه شویم هیچ‌گاه این انوار را رها نخواهیم کرد.

رستمی با اشاره به وقفه ۱۰ ساله در برگزاری این جشنواره در دانشگاه‌ها، ابراز کرد: از سال گذشته مجددا جشنواره دانشگاهیان آغاز به کار کرد و ۶۰ هزار دانشگاهی در موضوعات مختلف شرکت کردند که مایه افتخار است، اما با ظرفیت عظیم نهج البلاغه و دانشگاه فاصله داریم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: قم مرکز دین و نشر علوم اهل بیت(ع) است و اگر دانشگاه‌ها پای کار نهج‌البلاغه باشند شاهد ترویج نهج‌البلاغه و تبدیل شدن نهج‌البلاغه به گفتمان عمومی در کشور هستیم، دانشگاه نقطه کانونی ادعای مباحث علمی است و ذخیره حفاظت شده توسط حوزه علمیه باید توسط دانشگاه‌ها ترویج و تبلیغ شود.

وی افزود: اگر نظام اسلامی، حوزه علمیه، جریان‌های علمی مجموعه‌های تبلیغی و دانشگاه‌ها باید پای کار نهج البلاغه باشند تا سکوی انتشار معارف میان عموم جامعه باشند؛ امیدواریم به واسطه این جشنواره و تلاش جامعه علمی، نهج‌البلاغه به فرهنگ و گفتمان عمومی تبدیل شود.

رستمی بیان کرد: جشنواره رسا بنا دارد نهج‌البلاغه را در عرصه دانشگاه یادآوری، ترویج و بازخوانی کند و یکی از دریچه‌هایی است که بتوانیم نسل سرگشته و جامعه به نوعی مبهوت در برخی موضوعات را به سرچشمه اصلی آرامش و امنیت برسانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha