حجتالاسلام والمسلمین مسعود عالی، استاد حوزه علمیه در مراسم اختتامیه جشنواره دانشگاهیان سراسر کشور، که صبح امروز دوم اسفندماه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، اظهار کرد: کمالات خداوند متعال و اسما و صفات پروردگار عالم بی نهایت است و فیض و عنایت الهی نیز حدی ندارد، اما سهم ما از بینهایت خداوند به اندازه ظرفیت ماست که این ظرف به دست خود ما رقم میخورد.
وی با بیان اینکه اگر جایی محروم هستیم به دلیل محدودیت و حد ناقص ماست، ادامه داد: یکی از مواردی که سعه و ظرف وجودی انسان را بزرگ میکند انس و معاشرت با اولیای خدا و علمای ربانی است.
عالی با اشاره به روایت از حضرت علی(ع) که میفرماید: «ما للّه ِ عزّ و جلّ آیةٌ هِی أکبرُ مِنّی، و لا للّه ِ مِن نبأٍ أعْظَمُ مِنّی؛ خداوند عزوجل را آیتی بزرگتر از من و نبأی عظیمتر از من نیست»، افزود: معاشرت با انس با امام علی ما را به ظرف وجودی وسیع میرساند.
حضرت علی(ع) در روایتی میفرماید: حرف بزنید شناخته میشوید انسان زیر زبانش پنهان است؛ کلام هر کسی تراوش شخصیت اوست و مرتبه وجودی او را نشان میدهد؛ تمام اسماء خداوند در قرآن تجلی یافته است و اگر کسی با قرآن انس بگیرید دریچههای دیگری غیر از علوم ظاهری قرآن به رویش گشوده میشود.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه جرج جرداق مسیحی ۲۰۰ مرتبه نهجالبلاغه را خوانده و ما حداقل امروزه به عنوان یک فرد شیعی یک بار نهج البلاغه را بخوانیم، گفت: سازمان ملل اعلام کرد دستور حکومتی و عهدنامه امام علی(ع) خطاب به مالک اشتر بالاترین منشور حکومتی در طول تاریخ است و ما امروزه به عنوان شیعه در کجای فهم از این کلام نورانی قرار داریم.
عالی تصریح کرد: نهجالبلاغه را با ترجمه مناسب مانتد قرآن ختم کنیم به نگاه فراتر از مباحث علمی نهجالبلاغه به حقایق و نورانیت شخصیت امام علی(ع) میرسیم و این ما را همنشین و معاشر ایشان میکند.
انتهای پیام
نظرات