نصرالله افجهای معتقد است، موزه هنرهای معاصر تهران از دهه 70 به بعد، معنا و تعریف واقعی خود را از دست داده است.
این هنرمند در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره وضعیت موزه هنرهای معاصر تهران اظهار کرد: موزه هنرهای معاصر تهران یکی از بهترین موزههای دنیا از نظر گنجینه و معماری است. آخرین سالهای فعال بودن موزه به معنای واقعی، سالهای اول دهه 70 و همچنین زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی بود.
در آن سالها من برای شرکت در یک جشنواره نقاشی به موزه رفت و آمد داشتم و میدیدم که هنرمندان با چه شوقی به موزه میآیند و در نشستها و جشنوارهها شرکت میکنند. در واقع آن روزها خون هنر در رگهای موزه جریان داشت.
او افزود: الان حدود 20 سال است که موزه هنرهای معاصر فقیر مانده و فعالیت آنچنانی نداشته است. بهترین کارهای هنرمندان غرب در آرشیو موزه نگهداری میشوند که باید حفظ شوند. البته یک دورهای بود که برخی از این آثار برای باز پس گیری شاهنامه شاه تهماسب معاوضه شدند که به اعتقاد من این اتفاق هم نباید میافتاد و گنجینه به دلیل بینالمللی بودن موزه باید حفظ شود.
افجهای همچنین عنوان کرد: موزه تعریف و معنای خود را از دست داده است. حتی هزینه حقوق پرسنل موزه هم روی دست دولت سنگینی میکند. نه تنها موزه، بلکه فرهنگسراهای دیگر ما هم مکانی برای فعالیتهای فرهنگی و هنری واقعی نیستند. هنرمندان وقتی میخواهند کتابی از آثارشان را رونمایی کنند، با وجود موزه هنرهای معاصر و این همه فرهنگسرا جای مناسبی را پیدا نمیکنند.
او ادامه داد: یک دورهای آمفیتئاتر موزه هنرهای معاصر خیلی فعال بود و وقتی هم نمایشگاه یا جشنوارهای برگزار میشد فقط اینطور نبود که مردم و علاقهمندان برای دیدن آثار بیایند، بلکه 10-15 روز نشست و نقد و سخنرانی هم در کنارش بود.
افجهای خاطر نشان کرد: هنرمندان تجسمی امیدوارند در زمان دولت آقای روحانی، همانطور که خانه سینما باز و از هنرمندانی مثل آقای عزتالله انتظامی دلجویی شد، موزه هنرهای معاصر هم از مهجوریت خارج شود و مراکز هنری ما فعال شوند.
انتهای پیام
نظرات