محمد حسین عماد معتقد است: موزه هنرهای معاصر طی دورههای مختلف و زیر نظر مدیریت افراد گوناگون از رویکرد اصلی خود فاصله گرفته است.
این هنرمند مجسمهساز در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره امضای نامهای توسط عدهای از هنرمندان در رابطه با فاصله گرفتن موزه هنرهای معاصر از رویکرد اصلی خود اظهار کرد: اثاری که موزه در طول سالیان گذشته خریداری کرده در انبارهای موزه خاک میخورند و بدون اینکه مورد استفاده هنرجویان و در معرض تماشای عموم مردم قرار بگیرند، در موزه نگهداری میشوند. الان گالریهای زیادی افتتاح شده است و نمایشگاههای مختلف هنرهای تجسمی در آنها دایر است. این گالریها اگرچه با تعریف درست خود فاصله دارند اما در هر صورت برای نمایش آثار هنرمندان کافی هستند.
او افزود: موزه اصلا نباید با چنین نمایشگاههایی برنامههای خود را پر کند. آنها باید به فکر نمایش آثار مطرح نگهداری شده در موزه باشند و آنها را با سایر آثار مهم در دنیا مبادله کنند.در این صورت است که موزه میتواند به رویکرد اصلی خود بازگردد و به وظیفه خود به عنوان یک مرکز هنری معتبر عمل کند.
عماد همچنین عنوان کرد: آثاری که در موزههای هنرهای معاصر نگهداری می شوند تقریبا در تاریخ به ثبت رسیدهاند. این آثار باید نمایش داده شوند تا تاثیرشان را روی هنرمندان و مردم بگذارند. متاسفانه با اینکه ما صاحب بخش مهمی از آثار هنری هنرمندان بزرگ هستیم از آنها استفاده نمیکنیم بخشی از این رویکرد غلط مربوط به وابسته بودن این نهاد هنری به سیاست و مدیریتهای مختلف در طول دورههای گوناگون است.
او ادامه داد: وقتی یک مدیر سرکار میآید سیاستهای خود را اعمال میکند همین باعث میشود که موزه نتواند در حد خودش بروز پیدا کند و نزول میکند. کسانی که بر سیاستهای موزه تاثیرگذار هستند نه هنرمندان و نه کارشناسان هنری، بلکه کسانی هستند که از طرف دولت معرفی میشوند. موزه زیرنظر وزارت ارشاد است و وزارت ارشاد هم جزوی از دولت است. بنابراین نمیتوان آن را از دولت جدا دانست اما هر موزه در هر نقطهای از دنیا دارای قواعد، قوانین و چارچوبهایی است که باید به آن پایبند باشد.
انتهای پیام
نظرات