جشنواره فجر

  • چهارشنبه / ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 93032111096

«موزه‌ هنرهای معاصر یا یک گالری معمولی»

«دوره‌ای که ننگ تاریخ هنر بود»

«دوره‌ای که ننگ تاریخ هنر بود»

آرمان استپانیان معتقد است، موزه هنرهای معاصر در هشت سال گذشته از ضعف مدیریتی رنج برده و از روزهای طلایی خود فاصله گرفته است.

آرمان استپانیان معتقد است، موزه هنرهای معاصر در هشت سال گذشته از ضعف مدیریتی رنج برده و از روزهای طلایی خود فاصله گرفته است.

این هنرمند در گفت‌وگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: من از زمان حضور آقای سمیع‌آذر در دوره وزارت آقای مهاجرانی در موزه هنرهای معاصر، تا همین چند روز پیش که به مناسبت بزرگداشت صادق تیرافکن در آنجا حضور پیدا کردم، به موزه رفت‌وآمد نداشتم. آنچه که در سایت‌ها و از گفته‌های دیگران می‌دیدم و می‌شنیدم این بود که متاسفانه موزه از روزهای اوج خود فاصله گرفته است.

او افزود: من موزه‌های زیادی در دنیا دیده‌ام. موزه هنرهای معاصر در سال‌های گذشته از ضعف مدیریت هنری رنج برده است. در حالی که این نوع از مدیریت به تنهایی یک ژانر محسوب می‌شود. در دوره‌ای که من به موزه می‌رفتم از هنرمندان جوان کار خریده و به گنجینه اضافه می‌شد. در دوره آقای احمدی‌نژاد که واقعا دوره ننگ تاریخ هنر بود کسی بر موزه مدیریت می‌کرد که نتوانست آن رویه را دنبال کند.

این عکاس همچنین عنوان کرد: نه تنها در موزه هنرهای معاصر، بلکه در گالری‌های دیگر تهران هم شاهد برگزاری نمایشگاه‌هایی هستیم که بیشتر آن‌ها کالیوگرافی و خطاطی‌های کج و کوله‌ای هستند که به اسم هنر ایرانی به نمایش گذاشته می‌شوند. من با هنر خوشنویسی مشکلی ندارم، اما مسئله این است که هنر دارد به سمت قهقهرا می‌رود. خیلی‌ها انشاء خط کوفی را از جاهای مختلف برمی‌دارند و روی بوم می‌گذارند. خودم شاهد بودم که یکی از این تابلوها در حراج تهران 60 میلیون تومان فروخته شد.

استپانیان ادامه داد: مدیریت هنری باید در این مملکت تعریف شود. دین یکی از ارکان فرهنگ است، اما رکن اصلی نیست. با این وضعیت آینده خوبی برای هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر نمی‌توان متصور شد. من مدت‌هاست از گنجینه موزه خبر ندارم و نمی‌دانم کار می‌خرند یا نه، اما آن دوره‌ای که من خاطرم هست کارشناسان هنری می‌فرستادند به گالری‌ها تا از هنرمندان جوان کار بخرند.

این هنرمند همچنین با اشاره به ضعف جنبه پژوهشی و تحقیقاتی موزه گفت: کتابخانه موزه هم به هیچ وجه در حد و اندازه نام موزه و گنجینه آن نیست. دانشجوهای هنر وقتی به این کتابخانه مراجعه می‌کنند با صدها کتاب سانسور شده مواجه می‌شوند و نمی‌توانند کار تحقیقاتی درستی انجام بدهند.

استپانیان خاطر نشان کرد: من آقای ملانوروزی، سرپرست جدید موزه را پشت تریبون دیده‌ام و از آگاهی، سواد و معلومات‌شان درباره مدیریت هنر چیز زیادی نمی‌دانم، اما شنیده‌ام که آدم خوبی است و امیدوارم با حضور ایشان شاهد تحول در حوزه مدیریت هنر باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha