نصرتالله مسلمیان معتقد است، عملکرد مدیران فرهنگی و موزه هنرهای معاصر همواره تحت تاثیر فضای سیاسی حاکم بوده و آنها کمتر مستقل عمل کردهاند.
این هنرمند در گفتوگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره وضعیت موزه هنرهای معاصر اظهار کرد: تغییر رویکردهای مدیریتی در موزه هنرهای معاصر متأثر از تغییرات سیاسی در دورههای مختلف است. در حقیقت سیاستگذاریهای فرهنگی در هر دورهای با تغییر دولت همسو میشوند و پیش میروند که این حد از وابستگی اصلا پسندیده نیست. برنامهریزیهای فرهنگی باید مستقلتر باشند و مدیران فرهنگی گرایشهای سیاسی خود را در کار دخالت ندهند.
او افزود: در هشت سال گذشته بخش فرهنگ بیشترین بیتوجهی را به خود دید. موزه هنرهای معاصر هم به عنوان بخشی از زیرمجموعه فرهنگ عملا تعطیل بود. در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی هم با توجه به فضایی که به وجود آمد مدیر موزه توانست کارهای مفیدی انجام دهد. در سالهای پس از انقلاب شاخصترین و مثبتترین تصمیمهای بخش فرهنگ و هنر که موزه هم بخشی از آن است در دوره خاتمی گرفته شد. البته جدا از فضای سیاسی حاکم، سهم مدیریت را هم نمیتوان نادیده گرفت.
مسلمیان در ادامه درباره تصدی مجید ملانوروزی بر مدیریت دفتر هنرهای تجسمی و موزه هنرهای معاصر اظهار کرد: به نظر من اتفاق خوبی نیست که مسؤولانی در این رده، مشاغل متعدد داشته باشند. با این حال هنوز برای نظر دادن درباره عملکرد موزه در دولت جدید زود است و باید فرصت داد.
این هنرمند خاطر نشان کرد: موزه باید به نقش اصلی خود یعنی حفظ و خرید آثار هنری بازگردد. برنامهیزی درست میتواند موزه معتبری چون موزه هنرهای معاصر تهران را در جهت ارتباطات فرهنگی بینالمللی قویتر کند و از فضا به درستی بهره بگیرد. مدیریت مناسب میتواند موزه را به بخش فعال هنری جامعه و محلی کارآمد برای تبادل آثار هنری بزرگ دنیا تبدیل کند.
انتهای پیام
نظرات