• یکشنبه / ۲۰ بهمن ۱۳۹۲ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 92112014071
  • خبرنگار : 71451

جنگ تحمیلی از نگاه مطبوعات جهان

جنگ تحمیلی از نگاه مطبوعات جهان

و جریان نفت به سوی غرب از طریق تنگه هرمز را به خطر اندازد.

هرگونه گسترش درگیری می‌تواند دیگر حوزه‌های نفتی خلیج فارس و جریان نفت به سوی غرب از طریق تنگه هرمز را به خطر اندازد.

مجموعه کتاب‌های «جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتی و بریده‌ جراید خارجی موجود در مرکز ملی اسناد دفاع‌مقدس است که پیشینه جمع‌آوری آن به روزهای آغازین بحران و تشکیل دفتر تبلیغات جبهه و جنگ بازمی‌گردد.

سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نیز با بهر‌ه‌گیری از این منبع تاریخی، گریزی به وقایع قبل از آغاز جنگ تحمیلی و بعد از آن دارد.

انگلیس در آستانه درگیر شدن در جنگ

زبان اصلی:انگلیسی. شماره:000471

منبع:آبزرور/رابرت استفانز/سرویس‌های خارجی

1359/7/13-1980-10-5

مترجم:عمادالدین قاسمی پناه

منبع خبر

انگلیس به سختی از دخالت مستقیم در جنگ خلیج فارس چند روز پس از آغاز آن گریخت.

وایت هال چند روز پس از آغاز جنگ دریافت که تعدادی بالگرد عراقی با سرباز، از طریق امارات متحده به عمان پرواز کرده‌اند تا کنترل سه جزیره عرب در اشغال ایران را به دست گیرند و یا به پایگاه دریایی ایران در بندرعباس حمله کنند. اما این عملیات که با چراغ سبز سلطان قابوس شروع شده بود، به دلیل مشکلات لجستیکی متوقف گردید. این تغییر عقیده عراقی‌ها و سلطان قابوس احتمالا به علت فشار انگلیس صورت گرفته که عمان عملا تحت الحمایه نظامی آن است.

اگر عمان حتی به طور غیرمستقیم درگیر جنگ می‌شد، انگلیس با داشتن صدها افسر و خلبان و مستشار که از فرماندهی کل تا به پایین در عمان خدمت می‌کنند نمی‌توانست از درگیری بپرهیزد.

اگر . . . نیروی هوایی ایران درصدد تلافی علیه اهدافی در عمان برآمده بود، آیا از خلبانان انگلیس انتظار می‌رفت که «جگوار»ها ( نوعی هواپیمای جنگنده) و «هانتر»های ( نوعی هواپیمای جنگنده) خود را علیه «فانتوم»های ایران به پرواز درآورند؟

پاسخ رسمی انگلیس این است که آنها خلبان‌ها فقط موظف هستند تا از عمان در مقابل حملات دفاع کنند و در عملیات تهاجمی نقشی ندارند.

خبر این واقعه و درک مفاهیمش برای لندن از جمله دلایلی بود که لرد کارینگتون، وزیر خارجه انگلیس، سفرش را به خاور دور لغو کرد و ظاهرا در باره مساله عمان بود که او روز پنجشنبه گذشته گفت که وسوسه‌هایی در بعضی‌ها وجود دارد که " کاری احمقانه، هم چون حمله به کشورهای دیگر و کشاندن مردم بیشتری به ورطه جنگ انجام دهند و ما باید از بروز این امر جلوگیری کنیم."

پیشنهاد عراق در مورد آتش بس چهار روزه که توسط ایران رد شده است، پایان مرحله اول جنگ را نشان می‌دهد. با نبود هیچگونه پیشرفت احتمالی در مورد برقراری یک آتش‌بس کامل در آینده، قدرت‌های غربی نگران اطمینان از این امر هستند که یک درگیری طولانی در خلیج فارس نباید به دیگر کشورهای منطقه سرایت کند.

هرگونه گسترش درگیری می‌تواند دیگر حوزه‌های نفتی خلیج فارس و جریان نفت به سوی غرب از طریق تنگه هرمز را به خطر اندازد.

مساله عمان و توزیع هواپیماهای عراقی در عربستان، امارات و کشورهای دیگر عربی، نشانه‌های یک تلاش نامیمون برای گسترده کردن جنگ است،. . . ملک حسین سربازان اردنی را برای کمک به ارتش عراق در زمینه " برخی وظایف امنیت داخلی" به این کشور اعزام کرده و قول داده است که در صورت نیاز، باز هم کمک نظامی مستقیم خواهد کرد.

انگلیس هنوز فکر ایجاد یک نیروی دریایی مشترک غربی را برای باز نگه داشتن تنگه هرمز جدی نمی‌گیرد.

ژنرال ضیاءالحق، رئیس سازمان کنفرانس اسلامی و رییس جمهور پاکستان، در تلاش برای برقراری آتش‌بس، فردا صبح در لندن با خانم تاچر و لرد کارینگتون صحبت خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha