• شنبه / ۲۳ دی ۱۳۹۱ / ۰۷:۴۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91102313019
  • خبرنگار : 71461

با افراط و تفریط در زندگی سقوط می‌کنیم

با افراط و تفریط در زندگی سقوط می‌کنیم

یک استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که «انسان باید حد اعتدال را در زندگی خود رقم بزند» گفت: انسان معتدل آفریده شده است و اگر از کنترل خارج شود آن کارآمدی را ندارد و این امر به زیان انسان است.

یک استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که «انسان باید حد اعتدال را در زندگی خود رقم بزند» گفت: انسان معتدل آفریده شده است و اگر از کنترل خارج شود آن کارآمدی را ندارد و این امر به زیان انسان است.

احمدعلی افتخاری در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به این‌که «خداوند مسلمانان را به صورت امت میانه و اخلاق معتدل آفریده تا گواه سایر امت‌ها قرار گیرند» اظهار کرد: مسلمانان در مقابل اقوامی که دچار افراط و تفریط هستند مطرح شده‌اند و این امر در تمام مسائل زندگی اقتصادی،‌ اجتماعی، سیاسی تا ساده‌ترین مسائل مهم است.

وی در ادامه با اشاره به این‌که «حتی باید در انفاق کردن اعتدال داشته باشیم» افزود: بندگان واقعی کسانی هستند که اسراف نمی‌کنند و در عین حال بخل نمی‌ورزند. افراط و تفریط در هیچ امری از نگاه اسلام مورد پذیرش نیست حتی در مورد عبادت کردن.

این استاد دانشگاه و حوزه ادامه داد: ما در آیات و روایات داریم که هرگاه در مسائل عبادی احساس سستی و کسالت کردیم فقط واجبات را انجام دهیم و وقتی به نشاط درونی رسیدیم به مستحبات نیز بپردازیم، زیرا دل‌های مردم گاهی با نشاط و گاهی خسته است و این نشان می‌دهد که اعتدال چقدر در اسلام ارزشمند است.

افتخاری با اشاره به سخن حضرت علی (ع) و این‌که با میانه‌روی انسان توانگر می‌شود و هیچگاه زیر سوال نمی‌رود، افزود: مومن شیوه‌اش میانه‌روی و روشش پیمودن راه رشد و اعتدال است.

این استاد دانشگاه و حوزه با اشاره به سخنی از پیامبر اکرم(ص) ادامه داد: با اعتدال هرگز به هلاکت دچار نمی‌شویم و هزینه‌های زندگی برای فرد آسان می‌شود، ما حتی در صحبت کردن،‌ راه رفتن و ساده‌ترین مسائل باید اعتدال را رعایت کنیم. چرا که اعتدال و راه میانه، راه خداوند است.

وی با اشاره به این‌که «با افراط و تفریط است که افراد سقوط می‌کنند» ادامه داد: اگر صراط مستقیم را می‌خواهیم باید راه اعتدال را پیدا کنیم و برای رسیدن به کامیابی باید از افراط و تفریط به دور باشیم.

افتخاری با بیان این‌که «انسان موجود پیچیده‌ای است و هیچ چیزی را از منظر بالا و پایین آن نمی‌پذیرد» تصریح کرد: انسان نه در سیری زیاد و نه در گرسنگی بیش از حد نمی‌تواند طاقت بیاورد و با این امر می‌توان فهمید که نیاز انسان برای رسیدن به کامیابی این است که هر چیزی را در حد اعتدال آن داشته باشد.

این استاد دانشگاه و حوزه گفت: در زندگی مادی انسان باید اندازه نگه بدارد که اندازه نکو است، مگر در مسائل عبادی و روحانی که انسان سیری‌ناپذیر است و آن به دلیل نیروی عشق و محبتی است که در روح انسان‌ها وجود دارد.

وی در پایان گفت: ما با رسیدن به اعتدال می‌توانیم الگوی مناسبی برای کل جوامع باشیم حتی در مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و باورمندی و گرایشات اخلاقی.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha