• سه‌شنبه / ۳۰ آبان ۱۳۹۱ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 91083019773
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

لباس‌های سنتی، بارزترین نماد فرهنگ مردم کرمانشاه

لباس‌های سنتی، بارزترین نماد فرهنگ مردم کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: با شناسایی، معرفی، ترغیب و حضور در نمایشگاه‌های مختلف، صدور مجوز، ارایه تسهیلات به صنعتگران و هنرمندان فعال در زمینه تولید پوشاک سنتی، این حرفه در استان کرمانشاه جان تازه‌ای گرفته است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: با شناسایی، معرفی، ترغیب و حضور در نمایشگاه‌های مختلف، صدور مجوز، ارایه تسهیلات به صنعتگران و هنرمندان فعال در زمینه تولید پوشاک سنتی، این حرفه در استان کرمانشاه جان تازه‌ای گرفته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، نصرت اله سپهر در این زمینه اظهار کرد: لباس‌های سنتی بارزترین نماد فرهنگ مردم منطقه کرمانشاه و مشخص‌ترین نشانه اعتقادی ملی و راحت‌ترین وسیله انتقال فرهنگ است که به آسانی نیز تحت تاثیر فرهنگ‌های دیگر قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: بسیاری از کارشناسان و محققان بر این باور هستند که تهاجم فرهنگی و سلطه‌پذیری در بسیاری از مناطق ابتدا از طریق پوشاک صورت می‌گیرد، زیرا می‌توان با تغییر نوع لباس و پوشاک منطقه، نوع معیشت، تولید و فرهنگ آن را دگرگون کرد و باعث تحولات اجتماعی شد. پایداری و تداوم این فرهنگ یعنی استفاده از لباس‌های سنتی در زندگی روزمره مردم همچنان تداوم دارد.

سپهر افزود: به دلیل این‌که قومیت‌ها و طوایف مختلفی در استان کرمانشاه زندگی می‌کنند هر یک دارای پوشش خاص و تن پوش ویژه‌ای هستند، اما به دلیل مجاورت شباهت‌هایی به هم دارند؛ همانند پیراهن‌های زنان در منطقه قصرشیرین که به پیراهن قصری معروف بوده و نوعی جلیقه خاص بر روی آن استفاده می‌شود و همان پیراهن با طراحی ساده‌تر در منطقه پاوه و اورامانات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معاون اداره کل میراث فرهنگی استان گفت: پوشاک و لباس‌های سنتی در هر منطقه زمینه مناسبی برای تاثیر فرهنگی به حساب می‌آید، چون لباس در هر منطقه نشان دهنده خط مشی فرهنگ و دین و اعتقادات است. به عنوان مثال در اسلام خط مشی و دستورات بر پوشیده بودن لباس بانوان است. لباس‌های سنتی منطقه کرمانشاه نیز همگی پوشیده هستند تا آن حدی که بلندای لباس کردی زنان تا پشت پایشان می‌رسد و از لحاظ رعایت حجاب در حد بالایی است.

وی ادامه داد: در تمام نقش برجسته‌های تاریخی دوران‌های مختف هخامنشیان و ساسانیان از لباس‌های پوشیده استفاده شده است و در تمدن ایران زمین، پوشیدگی و رعایت مسائل اخلاقی اجتماعی جزو لاینفک فرهنگ است؛ تداوم این ارزش اخلاقی و اعتقادی برای پیشرفت جامعه ضروری است.

سپهر خاطرنشان کرد: این خصایص بارز لباس‌های سنتی باعث استفاده مردم از آن به عنوان تن پوشش مناسب شده است و بسیاری از مردم حتی برای لباس‌های جدیدشان از طرح‌های گذشته الهام می‌گیرند. خوشبختانه در همین راستا برای معرفی، حفظ و احیای ارزش‌های میهن خود تلاش می‌کنیم چرا که ضروری است به‌جای استفاده از لباس‌های ناهنجار غربی ارزش‌های خود را توسعه دهیم و برای احیای این هنر اصیل و بومی تلاش کنیم.

وی افزود: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با راه اندازی موزه مردم شناسی در تکیه معاون الملک و چاپ بروشورهایی در همین زمینه، معرفی لباس در نمایشگاه‌های صنایع دستی و مشاوره رایگان به تولید کنندگان و تشویق تولیدکنندگان لباس‌های پوشیده، معرفی ارزش‌های بومی در رسانه‌ها و کوشش برای جایگزینی داشته‌های خوب خود به جای کالاهای بی‌کیفیت خارجی، سعی در ارتقای این هنر داشته است.

سپهر خاطرنشان کرد: همچنین تلاش کرده‌ایم که با بکارگیری راهکارهای عملی مناسب باعث آشنایی هرچه بیشتر و بهتر مردم و تشویق آنان برای استفاده از لباس‌های سنتی و زیبای گذشته خود شویم. امیدواریم که تنوع طلبی عده‌ای آنها را به سمت استفاده و ترویج کالاهای بی‌کیفیت خارجی نبرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha