• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403110805534
  • خبرنگار : 71516

مخالفت پارلمان عربی، اتحادیه عرب و اخوان‌المسلمین با کوچاندن ملت فلسطین از غزه

مخالفت پارلمان عربی، اتحادیه عرب و اخوان‌المسلمین با کوچاندن ملت فلسطین از غزه

پارلمان عربی، اتحادیه عرب و اخوان المسلمین مخالفت خود را با کوچاندن ملت فلسطین از نوار غزه اعلام کردند.

به گزارش ایسنا، «محمد بن احمد الیماحی» رئیس پارلمان عربی با تأکید بر رد و محکومیت قاطع هرگونه حرکت یا تلاش برای کوچاندن مردم فلسطین از نوار غزه، گفت که هدف این اقدام نابودی آرمان فلسطین و نقض آشکار قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی و حقوق مشروع مردم فلسطین است.

طبق گزارش روسیا الیوم، وی در بیانیه‌ای با اشاره به اینکه «آوارگی اجباری بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه یک جنایت است»، از جامعه بین‌المللی خواست تا به وضوح و صریح چنین ابتکاراتی را رد کند و مواضعی اتخاذ کند که صلح عادلانه و همه‌جانبه را برای آرمان فلسطین ایجاد کند؛ صلحی که برپایه متوقف کردن همه اشکال اشغالگری و پایان دادن به جنگ‌های نسل‌کشی در نوار غزه و کرانه باختری و تلاش برای برقراری صلح و امنیت در منطقه باشد.

الیماحی بر حمایت کامل پارلمان عربی از مردم فلسطین در پایبندی به سرزمینشان و حمایت از آنها برای دستیابی به همه حقوق مسلم خود، از جمله حق بازگشت، تعیین سرنوشت و ایجاد کشور مستقل به پایتختی شهر قدس تاکید کرد.

وی از مجالس بین‌المللی و منطقه‌ای خواست کشورهای خود را به حمایت از این حقوق و حمایت از پایداری مردم فلسطین در مقابله با طرح‌ها و ابتکاراتی که هدف آن نابودی آرمان فلسطین است، تشویق کنند.

اتحادیه عرب نیز تأکید کرد: تلاش‌ها برای بیرون راندن مردم فلسطین از سرزمین‌شان، از طریق کوچاندن، الحاق یا گسترش شهرک‌سازی، در گذشته ثابت شده که شکست خورده و غیرقابل قبول و مغایر با قوانین بین‌المللی است. کوچاندن مردم چیزی جز پاکسازی نژادی نیست.

اتحادیه عرب تاکید کرد: دور زدن این اصول ثابت تنها درگیری را طولانی‌تر و صلح را دست نیافتنی‌تر می‌کند. مسئله عادلانه فلسطین مسئله سرزمین و مردم است و تلاش‌ها برای بیرون کردن مردم فلسطین از سرزمین خود، از طریق کوچاندن، الحاق یا گسترش شهرک‌سازی، در گذشته شکست خورده است.

این اتحادیه گفت: مرحله کنونی مستلزم تلاش مستمر همگان برای تثبیت آتش‌بس و تضمین تداوم آن، آماده‌سازی برای شروع فوری بازسازی غزه و التیام زخم‌های مردمی است که در معرض ۱۵ ماه جنگ وحشیانه مستمر قرار گرفته‌اند.

اتحادیه عرب از همه کشورهای جهان که به راه‌حل ۲ دولتی به عنوان راهی به سوی صلح اعتقاد دارند، خواست تا با جدیت و فوری تلاش کنند تا مسیری جدی را برای رسیدن به این راه حل آغاز کنند و آن را به صورت عملی اجرا کنند با توجه به اینکه این راه‌حل تضمین‌کننده امنیت و صلح برای فلسطینی‌ها، اسرائیلی‌ها و مردم منطقه و کل جهان است.

گروه اخوان‌المسلمین نیز اظهارات دونالد ترامپ برای انتقال مردم فلسطین از نوار غزه به مصر و اردن را محکوم و خاطرنشان کرد که موافقت با این آوارگی مشارکت در جنایات پاکسازی نژادی و نسل‌کشی است.

«اسامه سلیمان» سخنگوی رسمی این گروه گفت: ما اظهارات دونالد ترامپ در مورد کوچاندن مردم غزه به مصر و اردن را محکوم می‌کنیم. موافقت با این آوارگی مشارکت در جنایات پاکسازی نژادی و نسل‌کشی است که توسط اشغالگران علیه نوار غزه انجام شده است.

وی در بیانیه‌ای افزود: آوارگی چرخه تکمیلی تخریب، کشتار، گرسنگی و تخریب تأسیسات و زیرساخت‌ها برای وادار کردن مردم اصلی یک سرزمین به ترک آن است. هرگونه مهاجرت (آوارگی) پس از از دست دادن وسایل زندگی، یک مهاجرت اجباری است، حتی اگر داوطلبانه به نظر برسد.

اخوان‌المسلمین با تاکید بر لزوم تثبیت و تأیید موضع مصر و اردن درباره مخالفت با کوچاندن مردم غزه، از مردم خواست تا در این جنایت شرکت نکنند.

این گروه تاکید کرد: اظهارات ترامپ مداخله در امور کشورهای مستقل تلقی می‌شود. مردم فلسطین و همه گروه‌های ملی فلسطین کوچاندن را به هر قیمتی رد می‌کنند. وظیفه کنونی این است که برای بازسازی غزه تلاش کنیم.

سخنگوی این گروه گفت: باید آمریکا نتیجه مشارکت و حمایت گسترده خود از نیروهای ارتش نازی علیه نوار غزه را برعهده بگیرد. جامعه بین‌المللی به ویژه کشورهای عربی و در رأس آن مصر، اردن، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و کشورهای اسلامی باید پروژه‌های بازسازی در غزه را تسریع ببخشند.

دونالد ترامپ شنبه گفت با «عبدالله دوم» پادشاه اردن درباره انتقال فلسطینی‌ها از نوار غزه به کشورهای همسایه صحبت کرده است و با رئیس جمهور مصر نیز در این مورد صحبت خواهد کرد.

ترامپ گفت: امروز با ملک عبدالله در مورد انتقال مردم از غزه به کشورهای همسایه صحبت کردم. این شامل ساخت مسکن در مکان‌های مختلف می‌شود تا آنها بتوانند در آرامش زندگی کنند و این می‌تواند موقت یا طولانی مدت باشد. من همچنین با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر صحبت خواهم کرد.

اخیرا معامله آتش‌بس و تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی اجرایی شد.

مقاومت فلسطین شنبه چهار سرباز زن اسرائیلی را در چارچوب مرحله دوم معامله تبادل اسرا به رژیم صهیونیستی تحویل داد. قبل از شروع تحویل این اسرا شهر غزه شاهد استقرار گسترده نیروهای مقاومت به ویژه گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس بود.

در مقابل رژیم صهیونیستی ۲۰۰ اسیر فلسطینی را آزاد کرد که ۱۱۴ تن از آنها به شهر رام‌الله در کرانه باختری، ۱۶ تن به نوار غزه و ۷۰ نفر دیگر نیز به مصر منتقل شدند. طی مرحله اول توافق تبادل اسرا سه اسیر زن غیرنظامی اسرائیلی در ازای ۹۰ اسیر زن و کودک فلسطینی آزاد شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha