• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403110805474
  • خبرنگار : 50184

کاجستان بیستون چگونه از بحران خارج می‌شود؟

کاجستان بیستون چگونه از بحران خارج می‌شود؟

ایسنا/کرمانشاه مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری استان کرمانشاه تنها راه برون رفت کاجستان (پارک جنگلی) بیستون از وضعیت بحرانی کنونی را تقسیم آن به چند بخش و واگذاری هر بخش به یک سرمایه‌گذار عنوان کرد.

سیدمحمد امین حسینی، بااشاره به شرایط نامناسب کاجستان (پارک جنگلی) بیستون در سال‌های گذشته، اظهار کرد: اوایل دهه ۹۰ این محوطه با قراردادی ۱۰ سال از سوی اداره کل منابع طبیعی به شرکت توسعه گردشگری استان واگذار شد که این قرارداد شهریور سال ۱۴۰۱ به پایان رسید. 

وی افزود: طی دو سه سال گذشته جلسات متعددی را با کارشناسان منابع طبیعی به منظور تمدید قرارداد و افزایش مدت زمان آن از ۱۰ به ۲۰ سال برگزار کردیم، اما هنوز قرارداد منعقد نشده است. 

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری استان تصریح کرد: با وجود اینکه طی این مدت قراردادی برای حفظ و نگهداری این محوطه نداشتیم، اما باتوجه به اهمیت کاجستان و نقش آن در تنفس شهر اقداماتی را برای ساماندهی آن انجام دادیم و برای ایستگاه پمپاژ آن نگهبان مستقر کرده و اطرافش را محصور کردیم. 

وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه محوطه کاجستان بیستون مجموعا ۱۸۰ هکتار وسعت دارد، تاکید کرد: در سالهای گذشته در فاز اول برای ۱۱۰ هکتار آن پروژه‌های تفریحی تعریف شد که احداث مجتمع تفریحی زرین بخشی از آن بود و در بخشی دیگر نیز توسط میراث فرهنگی و شرکت توسعه گردشگری احداث کمپینگ، سکوها، مسیر سنگفرش و... اجرایی شد. 

حسینی اضافه کرد: از حدود ۷۰ هکتار باقی مانده حدود ۳۰ هکتار آن به دلیل اتصال به اثر باستانی فرهاد تراش، از سوی میراث فرهنگی کاملا محصور شده است. 

وی با بیان اینکه حدود ۴۰ هکتار دیگر از کاجستان بیستون برای سرمایه‌گذاری و احداث پروژه‌های گردشگری باقی می‌ماند، عنوان کرد: باید با مسئولین میراث فرهنگی و اداره کل منابع طبیعی و سایر دستگاه‌های ذیربط نشستی برگزار و طی آن برای واگذاری طولانی مدت این ۴۰ هکتار به شرکت توسعه گردشگری به توافق برسیم. 

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری استان یادآور شد: این محوطه این ظرفیت را دارد که با احیاء درختان خشک و آفت زده و کاشت درختان مثمر در آن به یک باغ گردشگری برای مردم کرمانشاه و گردشگران تبدیل شود. 

وی تنها راه برون رفت کاجستان بیستون از وضعیت فعلی را اجرای پروژه‌های گردشگری در آن توسط سرمایه گذاران عنوان و اظهار کرد: باتوجه به وسعت این محوطه و اعتبارات بسیار بالایی که می‌خواهد، باید آن را به چند بخش تقسیم کرده و از سرمایه گذاران مختلف بخواهیم که هرکدام در یکی از این بخش‌ها سرمایه گذاری داشته باشند. 

حسینی تاکید کرد: البته وجود برخی موانع مانند قرار گرفتن این محوطه در حریم محوطه ثبت جهانی شده بیستون و مسائل زیست محیطی کار را برای سرمایه گذاری در این محوطه سخت کرده که امیدواریم در این زمینه تسهیل‌گری‌هایی انجام شود. 

وی  یادآور شد: کاجستان بیستون ظرفیتی بسیار خوب برای احداث پروژه‌های گردشگری همچون باغ گردشگری، گلخانه گیاهان دارویی، کمپینگ‌های گردشگری و ... است، اما به مشارکت و همراهی سایر دستگاه‌های ذیربط نیاز دارد. 

هم اکنون کاجستان بیستون به دلیل خشکسالی و شیوع آفت و بیماری میان بخشی از درختان آن وضعیت مناسبی ندارد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۰:۵۶

درخت سرو و کاج از مقاوم ترین گونه های درختان در برابر استرس خشکی و بیماری ها هستند لطفاً پیگیری فرمایید آیا پارک جنگلی بیستون از آبیاری بموقع برخودار است ؟؟؟؟؟؟؟