• چهارشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۸:۳۱
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402120201511
  • خبرنگار : 50022

کمالشهر، متراکم‌ترین شهر ایران در محاصره مشکلات!

کمالشهر، متراکم‌ترین شهر ایران در محاصره مشکلات!

ایسنا/البرز به جرأت می‌توان گفت کمالشهر متراکم‌ترین نقطه جمعیتی در ایران است و روند ایجاد زیرساخت‌ها و امکانات به گرد نرخ رشد جمعیت عمدتاً مهاجر این شهر اقماری کرج هم نمی‌رسد. در این شهر آنقدر جمعیت زیاد و امکانات کم است که کلاس‌های مدارس با جمعیت بالا و حتی تا ۵۰ نفر تشکیل می‌شود.

به گزارش ایسنا، کمالشهر در محاصره مشکلات قرار گرفته است. مهاجرت و نرخ رشد بسیار بالای جمعیت، بار آرامستان کرج، فاضلاب و آلودگی شهرک صنعتی بهارستان، قطع همیشگی آب و برق، ترافیک شدید خیابان‌های اصلی و بافت فرسوده و حاشیه‌نشینی از عمده مشکلاتی است که کمالشهر با آن روبروست.

از همین رو مدیریت شهری کمالشهر نشستی را ترتیب داد تا خبرنگاران بیشتر با مشکلات این شهر آشنا شوند.

مردم کمالشهر در انتظار شهرستان شدن

رمضان شهبازی رئیس شورای شهر کمالشهر با بیان اینکه مدیریت شهری به خبرنگاران برای اطلاع‌رسانی اقدامات صورت گرفته نیاز دارد؛ گفت: مدیریت شهری کمالشهر در راستای شفافیت پارلمان شهری تصمیم داشت سایتی را ایجاد کند تا تمامی مصوبه‌های شورا برای اطلاع عموم بر روی آن قرار گیرد که این موضوع به دلیل مخالفت فرمانداری انجام نشد.

وی تصریح با بیان اینکه مردم کمالشهر منتظر ابلاغ شهرستان شدن این منطقه هستند؛ کرد: کمالشهر مشکلات زیادی دارد؛ این شهر مظلوم واقع شده است. از یک طرف ترافیک سرسام‌آور بهشت سکینه را تحمل می‌کند و از یک طرف بار شهرک صنعتی بهارستان را بر دوش دارد ولی عواید صنعت به اندازه واقعی به کمالشهر اختصاص پیدا نمی‌کند.

کمالشهر نیازمند تقویت زیرساخت‌های امنیت‌ساز

در ادامه حسن زارع رفیع دیگر عضو شورای شهر کمالشهر با اشاره به بودجه این شهر، گفت: بودجه سال ۱۴۰۲ کمالشهر حدود ۴۲۰ میلیارد تومان بود که در متمم بودجه این رقم به ۶۱۰ میلیارد تومان رسید که ۵۵ درصد آن صرف امور عمرانی و ۴۵ درصد هم صرف امور جاری شد.

وی افزود: بودجه سال ۱۴۰۳ کمالشهر هم حدود ۹۰۰ میلیارد تومان بسته شده است. امیدواریم سال آینده اقدامات عمرانی خوبی با این بودجه صورت بگیرد و به اطلاع مردم برسد.

وی با بیان اینکه کمالشهر از شهرهای اقماری اطراف کرج است که در دهه ۷۰ تأسیس شد؛ گفت: با وجود گذشت چندین سال از تأسیس کمالشهر اما هنوز مدیریت شهری برای یک سری امور مانند اتوبوسرانی با موانعی مواجه است. طرح تفصیلی کمالشهر هم منطبق با فضای موجود نیست.

وی تصریح کرد: کمالشهر شدیداً به تقویت کلانتری‌ها برای بهبود امنیت به خصوص کاهش سرقت نیازمند است.

برخی کلاس‌های کمالشهر۵۰ نفره است

سیدموسی حسینی دیگر عضو شورای شهر کمالشهر به مشکلاتی که در بخش زیرساخت‌های آموزشی این شهر وجود دارد اشاره و اعلام کرد: کمالشهر بعد از عسلویه استان بوشهر، رتبه دوم تراکم دانش آموزی را در کشور دارد. تعداد دانش‌آموزان در برخی کلاس‌های کمالشهر به بیش از ۵۰ نفر می‌رسد و متأسفانه سازمان نوسازی مدارس وظایف خود را به درستی در این شهر انجام نمی‌دهد.

وی افزود: با این وجود مدیریت شهری با یک میلیارد تومان بودجه شهرداری و یک میلیارد تومان کمک خیرین، شاداب سازی در تمامی ۲۶ مدرسه کمالشهر  را انجام داد.

سکوی زباله بین دو مدرسه با ۵ هزار دانش‌آموز!

سعید بهرامی نائب رئیس شورای شهر کمالشهر هم در این جلسه گفت: خرمدشت یکی از مناطق محروم کمالشهر است که نزدیک به ۸۰ هزار نفر جمعیت دارد و با مشکلات زیادی مواجه است. این منطقه در بحث سرانه‌های آموزشی و ورزشی مشکلات عدیده‌ای دارد و فقط یک بانک در آن فعال است.

وی افزود: منطقه پیشاهنگی هم حدود ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد که فاقد حتی یک کلانتری است.

بهرامی ادامه داد: در یک نقطه خرمدشت سکوی زباله‌ای وجود دارد که میان دو مدرسه ابتدایی با حدود پنج هزار دانش‌آموز ایجاد شده که قرار است مسقف و مکانیزه شود.

وی با بیان اینکه کمالشهر مشکلات زیادی دارد؛ خاطرنشان کرد: شهرک صنعتی که در حریم کمالشهر قرار گرفته به جز فاضلاب، آلودگی و ترافیک چیزی برای کمالشهر ندارد. همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم دهند تا وضعیت کمالشهر بهتر شود.

بهرامی گفت: یکی از مشکلات کمالشهر بحث جابجایی تیرهای برق در معابری است که نیاز به تعریض دارند. تعریض برخی معابر به دلیل خودداری اداره برق از جابجایی تیرها معطل مانده است. بین ۲۰ تا ۳۰ تیر در معابر کمالشهر باید جابجا شود اما اداره برق اعلام کرده که پولی برای انجام این کار ندارد.

نهضت آسفالت کمالشهر با ۲۰ هزار تن آسفالت با مساعد شدن هوا آغاز می‌شود

در ادامه صالح گلزار زیرک سخنگوی شورای شهر کمالشهر هم به اقداماتی که برای بهبود وضعیت معابر این شهر صورت گرفته است اشاره کرد و گفت: سال گذشته نزدیک به ۲۸ میلیارد تومان صرف آسفالت مکانیزه  و ۱۵ میلیارد تومان هم صرف آسفالت دستی سطح شهر شد. برای ادامه کار موضوع نهضت آسفالت هم با ۲۰ هزار تن آسفالت برنامه‌ریزی شده تا به محض مساعد شدن دمای هوا، کار آغاز شود که با اجرای آن بخش عمده‌ای از مشکل معابر کمالشهر حل خواهد شد.

وی افزود: یکی از مشکلات کمالشهر این است که کرج به ما اجازه داشتن اتوبوسرانی مستقل را نمی‌دهد و اتوبوس‌های ما به صورت اجاره‌ای از کرج است. البته ما مطالعات BRT را آغاز کرده‌ایم تا ادامه اتوبوس تندرو کرج تا رضوانی ادامه پیدا کند.

شهرک صنعتی بهارستان یکی از دلایل مهاجرت به کمالشهر

محمد اسدی شهردار کمالشهر با تأکید بر اهمیت ثبات مدیریتی برای پیشبرد بهتر امور در کمالشهر، گفت: زمانی که مدیریت شهری با ثبات باشد سرمایه‌گذاران هم با خیال راحت‌تری اقدام به سرمایه‌گذاری خواهند کرد.

اسدی یکی از مشکلات کمالشهر را شهرک صنعتی بهارستان عنوان کرد و افزود: با وجود اینکه شهرک صنعتی بهارستان در حریم کمالشهر قرار گرفته ولی ریالی برای کمالشهر درآمد ندارد. عوارض این شهرک یا درصد بالایی از این عوارض باید به کمالشهر تعلق بگیرد چون یکی از دلایل افزایش جمعیت کمالشهر شهرک صنعتی بهارستان است.

شهردار کمالشهر افزود: کمالشهر مهاجرپذیرترین نقطه کشور است و هر روز به جمعیت آن اضافه می‌شود. این وضعیت ما را با مشکلاتی در زیرساخت‌ها، کمبود آب و ... مواجه کرده است.

خبرنگاران مشکلات کمالشهر را اطلاع‌رسانی کنند

حجت‌الاسلام نورپور امام جمعه کمالشهر هم در این جلسه گفت: کمالشهر دریایی از مشکلات و معضلات است و از خبرنگاران می‌خواهیم این مشکلات را به اطلاع مسئولان استان و کشور برسانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha