• سه‌شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401011607785

آغاز برداشت گندم در فارس

آغاز برداشت گندم در فارس

ایسنا/فارس برداشت محصول استراتژیک گندم در استان فارس، به عنوان یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات مختلف زراعی و باغی کشور، از شهرستان مُهر، در جنوبی‌ترین نقطه این استان آغاز شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مُهر سه‌شنبه ۱۶ فروردین در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: نخستین مرحله از برداشت محصول گندم از مزارع آبی در استان فارس از بخش مرکزی این شهرستان آغاز شده است.

به گفته یوسف صفری، امسال کشاورزان شهرستان مُهر بیش از هشت هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی خود در بخش‌های مرکزی، وراوی، گله دار و اسیر را به کشت گندم آبی اختصاص داده‌اند.

او ادامه داد: برداشت گندم در حال حاضر با ۲۰ دستگاه کمباین در حال انجام است که در هفته آینده و زمان اوج برداشت گندم در این شهرستان تعداد کمباین‌ها به ۸۰ دستگاه افزایش می‌یابد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال کشاورزان شهرستان مُهر بیش از ۲۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز خود را تحویل مراکز خرید گندم تعاون روستایی وراوی، گله دار، دارالمیزان و بخش خصوصی چهارفصل خواجه مراد و کارخانه آرد لامرد دهند.

به گزارش ایسنا، در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰، سطح زیرکشت محصول گندم اعم از آبی و دیم در فارس حدود ۳۹۰ هزار هکتار و حجم کل گندم برداشت شده نیز حدود ۴۰۰ هزار تن اعلام شده بود.

به واسطه رونق اقتصاد کشاورزی و وسعت مزارع، استان فارس با حدود ۳۵۰۰ دستگاه دارای بیشترین تعداد کمباین در کشور بوده است. این تجهیزات علاوه بر انجام کار برداشت غلات فارس، به کشاورزان سایر استان‌ها نیز در برداشت محصول کمک می‌کنند.

براساس اعلام دستگاه‌های مسئول سال زراعی گذشته به دلیل تداوم خشکسالی و کمبود بارش، شاهد افت ۱۵ درصدی در تولید محصول گندم بودیم و برآوردها حجم خرید گندم تضمینی را حدود ۸۵۰ هزار تن تعیین کرده بود؛ امسال اما هنوز میزان قطعی سطح زیرکشت و پیش بینی محصول تولیدی گندم رسما اعلام نشده است اما با توجه به افزایش قابل توجه قیمت خرید تضمینی، پیش‌بینی می‌شود که حجم گندم خریداری شده از کشاورزان بیشتر از سال گذشته باشد.

به گزارش ایسنا، زمان آغاز برداشت محصول گندم در استان فارس همه سال از نیمه فروردین آغاز می‌شود و تا اواخر مردادماه، ادامه دارد؛ این گستره زمانی به دلیل جغرافیای وسیع و متنوع و چهارفصل این استان است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha