• یکشنبه / ۱۴ فروردین ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401011406091
  • خبرنگار : 50026

افطار با یک فنجان دمنوش گیاهی

افطار  با یک فنجان دمنوش گیاهی

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر مجتمع تحیقیات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: دمنوش‌های گیاهی بهتر از نوشیدنی‌های گازدار و قندی مضر هستند و می‌توان این دمنوش‌ها را در وعده افطار و سحر، جایگزین چای یا نوشیدنی‌های دیگر کرد.

محسن پویان، در گفت و گو با ایسنا گفت: دمنوش یک نوشیدنی است که عصاره گیاه یا مواد موثره گیاه به وسیله آب جدا می شود و ما آن را مصرف می‌کنیم.

وی با اشاره به شروع ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: برای رفع عطش و تشنگی می‌توان تخم شربتی و خاکشیر را به نسبت مساوی مخلوط کرده و دو ساعت مانده به افطار در آب گرم خیسانده و مقداری آبلیموی طبیعی و گلاب به آن اضافه کرده و می توان آن را با عسل شیرین کرد البته این امر برای افرادی که قند خون ندارند توصیه می‌‍شود، ولی افرادی که قند خون دارند این نوشیدنی را بدون شیرین کردن باید مصرف کنند.

پژوهشگر گیاهان دارویی در خصوص مصرف دمنوش‌های گیاهی در ماه مبارک رمضان، گفت: روزه‌داران می‌توانند از مخلوط ختمی خبازی و گل بنفشه برای خشکی دهان و از اسطخودوس، بابونه شیرازی، گل گاو زبان و سنبل الطیب برای رفع سردرد در ماه مبارک رمضان استفاده کنند.

مدیر مجتمع تحیقیات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: شاهتره‌ نیز در رفع عطش و تشنگی در ماه مبارک رمضان بسیار مفید است و استفاده از دمنوش آن برای جلوگیری از احساس خشکی در دهان و گلو مصرف آن در بازه افطار تا سحر توصیه می‌شود.

افطار  با یک فنجان دمنوش گیاهی

پویان ادامه داد: بهتر است در تهیه دمنوش‌ها موارد زیر مورد توجه قرار گیرد، گل و برگ به صورت دم کرده و یا دمنوش مانند چای، پوست گیاه و اندام هایی که نسبتا سفت هستند 3 تا 5 دقیقه جوشانده شود و بعد از 20 دقیقه صاف شود .

وی ادامه داد: ساقه و ریشه گیاهان را 15 تا 20 دقیقه می جوشانیم و بعد از 20 دقیقه آن را صاف کرده و مصرف می‌کنیم.

پویان تصریح کرد:  دمنوش گیاه ریحان دارای خواص بی‌شماری است که پیشنهاد می‌شود افراد روزه‌دار این دمنوش را جایگزین چای سیاه در سحرهای ماه رمضان کنند.

وی بیان کرد: این دمنوش مفرح و آرامش بخش، برطرف‌کننده گلو درد، ضد دل پیچه و مناسب برای نوسانات قند خون است.

مدیر مجتمع تحیقیات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی یادآور شد: برای رفع کم آبی و غلظت خون دانه خارمریم، دانه اسفرزه، مقداری گشنیز و تباشیر قلم را با هم مخلوط کرده و به صورت چای یا دمنوش تهیه کرده و بعد از خوردن سحری مصرف شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha