• سه‌شنبه / ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۰:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400121713025
  • خبرنگار : 50492

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد خبر داد

اجرای برنامه‌های نظارتی بسیار شدید در مشهد/پلمب واحدهای صنفی‌ در صورت عدم رعایت پروتکل‌ها

اجرای برنامه‌های نظارتی بسیار شدید در مشهد/پلمب واحدهای صنفی‌ در صورت عدم رعایت پروتکل‌ها

ایسنا/خراسان رضوی مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد با اشاره به طرح نظارتی ویژه‌ برای نوروز در سه فاز پیشگیری، مجاوران و زائران گفت: با توجه به حضور زائران در مشهد برنامه‌های نظارتی بسیار شدید و قوی خواهد شد.

امیر دلداری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اقدامات نظارتی بر فعالیت اصناف برای ایام نوروز و ماه رمضان در مشهد اظهار کرد: برنامه نظارتی بر اصناف بر پایه سه موضوع نظارت‌های کرونایی، نظارت تنظیم بازار و نظارت‌های مخصوص سال نو تنظیم شده است. در حال حاضر در خصوص فعالیت اصناف ممنوعیت و محدودیت خاصی وجود ندارد و تنها محدودیت این است که سالن‌های پذیرایی، رستوران‌ها، فست‌فودی‌ها، آبمیوه و بستی‌فروشی و کافی‌شاپ‌ها باید با ۳۰ درصد ظرفیت خود فعالیت کنند.

وی افزود: در طرح هوشمند مدیریت کرونا که از اواسط آذر ماه ابلاغ شده، مواردی همچون رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تزریق دو دوز واکسن و... برای فعالیت صنوف در دستور کار قرار گرفت. پس از ورود به پیک ششم و قرمز شدن مشهد تزریق دوز سوم نیز برای اصناف تقریبا اجباری شده است.  

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد در رابطه با اقداماتی که اتاق اصناف مشهد در راستای مبارزه با کرونا انجام داده، بیان کرد: در این خصوص اتوبوس‌های سیار واکسیناسیون با هماهنگی مراکز بهداشت در مراکز خرید مستقر شد. در حال حاضر نیز با مراکز بهداشت هماهنگی‌هایی صورت گرفته تا اعضای آن در مجتمع‌های تجاری حضور پیدا کرده و دوز سوم را تزریق کنند. همچنین با اصنافی که دوز اول و دوم واکسن کرونا را تزریق نکرده‌اند، برخورد می‌شود. البته تزریق دوز سوم را نیز اجباری کرده‌ایم اما در این خصوص فرصتی ارائه می‌شود و برخوردها تنها به‌ صورت تذکری و ارشادی است.  

دلداری بیان کرد: واحدهای صنفی باید به سامانه «ایران من» مراجعه و اطلاعات درخواست شده را ثبت کرده و کد QR دریافتی را در واحدهای خود نصب کنند. البته در این زمینه اصناف ضعیف عمل کرده‌اند و برای دریافت این کد فرصت ۷۲ ساعته‌ به اصناف داده شده است.  

رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط ۷۰ درصد واحدهای صنفی در مشهد

وی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۰ با واحدهای صنفی‌ که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکرده‌اند، برخورد کرده‌ایم اما رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه باید دو طرفه باشد و شهروندان نیز باید این پروتکل‌ها را رعایت کنند. هم‌اکنون ۷۰ درصد واحدهای صنفی در مشهد پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند.  

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد با اشاره به پیش‌بینی سفر ۱۰ میلیون زائر به مشهد بیان کرد: اقتصاد شهر مشهد به زائر وابسته بوده و تاکنون دو نوروز را به دلیل بیماری کرونا از دست دادیم که ضرر اقتصادی زیادی برای واحدهای صنفی به همراه داشته است. امیدواریم امسال این مساله جبران شده و بتوانیم پذیرای زائرین باشیم اما باید اقداماتی برای زائران و مجاوران در این خصوص صورت گیرد. بر همین اساس طرح نظارتی ویژه‌ای برای نوروز ۱۴۰۱ در سه فاز پیشگیری، مجاوران و زائران در نظر گرفته‌ایم که عملا از ۱۵ دی ماه آغاز شده است.  

دلداری ادامه داد: در فاز پیشگیری درج قیمت و صدور صورت‌حساب برای تمام واحدهای صنفی الزامی شده است. حدود یک ماه است که این اقدامات پیشگیرانه در منطقه ثامن و اطراف حرم مطهر رضوی در حال انجام است و نتایج خوبی خصوصا در منطقه ثامن به دست آورده‌ایم.  

وی اضافه کرد: از ۲۰ بهمن ماه وارد فاز مجاوران و طرح نوروزی در مشهد شده‌ایم. در این زمینه تشدید نظارت‌ها بر فروش کالاهای اساسی و همچنین بازار پوشاک، کیف و کفش،  فرش، خشکشویی و قالیشویی انجام شده و حتی به بخش لوازم خانگی ورود کرده‌ایم. برگزاری نمایشگاهی به وسعت ایران و افتتاح شش بازارچه عرضه مستقیم کالا از جمله اقداماتی است که در این خصوص انجام و تا ۲۵ اسفند ماه روی این موضوع کار خواهیم کرد. ساعت کاری و تیم‌های نظارتی را نیز افزایش داده‌ایم.   

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد تصریح کرد: با توجه به حضور زائران در مشهد برنامه‌های نظارتی بسیار قوی اجرا خواهد شد. در این راستا فاز زائران از ۲۵ اسفند آغاز می‌شود که براساس آن چند پایگاه بازرسی ویژه در اطراف حرم ایجاد خواهیم کرد.  یکی از این پایگاه‌های نظارتی در اطراف حرم در تمام طول سال فعال است. برنامه‌ریزی شده تا سه پایگاه موقت نظارتی نیز در اطراف حرم راه‌اندازی شود. این پایگاه‌ها در فلکه آب، طبرسی جنوبی، چهارراه شهدا و محدوده نواب واقع خواهد شد. این فاز تا ۱۵ فروردین ادامه داشته و بلافاصله پس از پایان تعطیلات نوروز طرح ضیافت برای ماه مبارک رمضان و نظارت بر کالاهای مصرفی ماه رمضان را در دستور کار داریم.

دلداری با اشاره به اینکه خوشبختانه در حال حاضر در خصوص هیچ کالایی کمبودی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: احتمال دارد که فعالیت بازارچه‌های عرضه مستقیم کالا در ماه رمضان نیز ادامه پیدا کند.

صدور بیش از ۲۰۰۰ اخطار کتبی برای واحدهای صنفی در مشهد

وی در خصوص وضعیت نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط اصناف گفت: با توجه به اینکه وضعیت کرونا شکننده است، احتمال دارد وارد پیک دیگری شویم. بنابراین نظارت‌های بهداشتی را تشدید خواهیم کرد. با واحدهای صنفی‌ که خود و یا مراجعه‌کنندگان‌شان پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، برخورد شده و حتی‌الامکان این واحدها پلمب خواهد شد. از ۱۵ دی ماه تاکنون ۹۵ گشت مشترک صورت گرفته که این گشت‌ها منجر به صدور ۶۵۰۰ تذکر شفاهی و ۲۱۴۰ اخطار کتبی برای واحدهای صنفی در مشهد شده است.

تشکیل ۱۶۴۰ پرونده عدم درج قیمت برای اصناف در مشهد

مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد گفت: از ۲۰ دی ماه تا کنون ۱۶۴۰ پرونده عدم درج قیمت و ۲۵۵ پرونده عدم صدور صورت حساب برای واحدهای صنفی در مشهد تنظیم شده است.

وی افزود: ارزش ریالی هر پرونده عدم درج قیمت دو میلیون و ۶۰۰ هزار ریال و هر پرونده عدم صدور صورت حساب دو میلیون ریال است. در روند بازرسی‌ها ۱۸۰ گزارش بازرسی به‌ دلیل عدم رعایت قوانین نظام صنفی تنظیم شده و هفت واحد نیز از ۱۵ دی ماه تا کنون به این دلیل پلمپ شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha