حمیدرضا محمودی در گفتوگو با ایسنا خاطرنشان کرد: آمارهایی که بعضاً از تعداد ورود گردشگران داده میشود اشتباه است، آمارهایی که تا حدودی میشود به آنها توجه داشت آمارهای تردد شمارها هستند که ورود و خروجی شهرستان را اعلام میکند.
وی با اشاره به اینکه البته همان هم مشخص نمیشود چه تعداد گردشگر و مسافر و چه تعداد ساکنین خود شهرستان هستند، بیان کرد: آمارهای دقیق آمارهای سامانه جامع هستند که در آن ثبت میشود و مربوط به بلیتفروشی است، به جز این هر کسی در ایران بگوید این تعداد ورودی و خروجی گردشگر داشتهایم درست نیست.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان گناباد گفت: تا وقتی سنجش، معیار و سیستمی برای ورود و خروج گردشگر و مسافر نداشته باشیم نمیتوان فهمید چه تعداد گردشگر واقعی وارد شهرستان شده است.
وی افزود: البته میتوان به رضایت نسبی در مشاغل شهرستان هم به واسطه فروششان توجه داشت که بفهمیم بهتر یا بدتر شده که آنها هم هیچگاه واقعیت را نمیگویند، همچنین تعداد اقامتهای ثبت شده و بلیتفروشی از دیگر معیارها برای آمار گردشگران هستند که به آنها استناد کرد که در همین رابطه نوروز پارسال نسبت به مشابه قبل یک درصد افزایش تردد در محورهای مواصلاتی و ۴۷ درصد کاهش اقامت را شهرستان گناباد داشتیم.
محمودی با اشاره به اینکه این آمار ثبت شده و دقیق است، افزود: با همه اینها ولی اینکه بگوییم در طول سال این تعداد گردشگر داشتهایم هیچ رئیسی در هیچ ادارهای در کشور نمیتواند آمار دقیق ارائه دهد و هر آنچه اعلام میشود قابل سنجش نیست.
وی در خصوص وضعیت حضور گردشگران در شهرستان گفت: هرچند فقط از سیستم بلیتفروشی میتوان به آمار گردشگران در شهرستان دست یافت که همان هم فقط موزه مردمشناسی قابلیت بلیتفروشی دارد و برای سایر نقاط چون امکان بررسی دقیق نیست نمیتوان افزایش یا کاهش گردشگر و مسافر را اعلام نمود.
براکوه، نگین گردشگری شهرستان
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گناباد با اشاره به اینکه بسیاری از مناطق شهرستان، مقصد گردشگری گردشگران از استان و نقاط مختلف کشور است، افزود: اگر بخواهیم تقسیمبندی کلی از جاذبهها و دیدنیهای گناباد انجام دهیم شامل بخش جنوب و شمال شهرستان میشود، جنوب شهرستان منطقه براکوه واقع شده که نگین گردشگری شهرستان و یکی از مقاصد مهم گردشگری خراسان رضوی محسوب میشود.
وی تصریح کرد: در براکوه روستاهای بسیار جذاب و دیدنی با معماری روستایی کوهستانی و همچنین باغات کشاورزی داریم، این منطقه با توجه به آب و هوای بسیار معتدل و داشتن تابستان خنک، مقصد گردشگران است.
محمودی در ادامه بیان کرد: وجود چندین بقعه متبرکه و امامزاده در شهرستان و منطقه براکوه نقش مهمی در توسعه گردشگری مذهبی شهرستان و استان دارد. وجود امامزاده محمد عابد کاخک (ع) خیل عظیمی از زائران داخلی و بعضاً پاکستانی را به سمت خود سوق میدهد.
وی با بیان اینکه حضور گردشگران در شهرستانهایی مانند گناباد متأثر از سیاستهای کلی کشور است، افزود: آنچه بر افزایش یا کاهش گردشگران در کشور بر اساس سیاستهای دولت تأثیر داشته باشد را در شهرستان هم میبینیم. چنانچه سیاستگذاریها در راستای توسعه گردشگری باشد در شهرستان افزایش در غیر این صورت کاهش را به صورت قابل ملاحظهای مشاهده میکنیم.
ثبت ۱۰ رویداد در تقویم گردشگری کشور
محمودی در ادامه از برگزاری رویدادهای متعددی طی سال گذشته در شهرستان خبر داد و گفت: تاکنون ۱۰ رویداد گردشگری شهرستان در تقویم گردشگری کشور به ثبت رسیده که رویداد چهل کرسی، رویداد گل پرکنی، رویداد کف زنی و رویداد زعفران از آن جمله است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان گناباد با بیان اینکه این رویدادها در اقصی نقاط روستاهای شهرستان برگزار میشود، افزود: روستایی مانند باغ آسیا پیشرو در برگزاری و ثبت رویدادهای گردشگری شهرستان بوده است، تمامی این رویدادها در معرفی شهرستان و برگزاری تورهای هدفمند برای ورود به شهرستان بسیار تأثیرگذار بودهاند.
مهمترین مشکلات شهرستان در حوزه گردشگری
وی در ادامه به مهمترین مشکلات شهرستان در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: گرچه قبلاً فقط برای معرفی قنات قصبه تابلوهای جادهای نصب شده بود اما امسال این مشکل برطرف شده است.
محمودی نصب تابلوهای معرفی جاذبههای گردشگری را در جذب گردشگر بسیار تأثیرگذار دانست و افزود: عدم ساماندهی سرویسهای بهداشتی جادهای از دیگر مشکلات موجود است.
وی تصریح کرد: سال گذشته دو تا سه سرویس بهداشتی بازپیرایی کامل شدند که رضایتمندی برای گردشگران ایجاد شد و جذب و ماندگاری را بسیار بالا برد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان گناباد با اشاره به اینکه دو تا سه سرویس بهداشتی جادهای دیگر در محورهای مواصلاتی به شهرستان امسال در دستور کار قرار دارد که مشکلشان برطرف خواهد شد، اظهار کرد: از دیگر مشکلات مربوط به حدفاصل شهر بیدخت تا پلیسراه گناباد است.
وی بیان کرد: حاشیه جاده در این مسیر منظر بسیار بدی دارد و عملاً این وضعیت تأثیر بسیار منفی بر ذهن مخاطب و گردشگر و برای کسانی که بخواهند وارد شهر گناباد شوند میگذارد.
محمودی با بیان اینکه هرچند تاکنون چندین بار در این خصوص جلسات مختلفی برگزار و موضوع مطرح شده ولی هنوز تعیین تکلیف نشده است، گفت: برای رفع این مشکل باید راهداری و شهرداری به تفاهم برسند.
مشکلات تاثیرگذار بر گردشگری شهرستان
وی افزود: گرچه باید حاشیه و جاده تحویل شهرداری شود اما عملاً هنوز نهاد مرتبطی برای اینکه با ساخت و سازهای حاشیه اطراف جاده برخورد کند و از ریختن زباله و ضایعات در حاشیه جاده جلوگیری به عمل آورد مشخص نشده و این آسیبی جدی به منظر گناباد زده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان گناباد ناخوانا بودن تابلوی ورودی شهر را از دیگر مشکلات دانست و اظهار کرد: مسافرانی که از جاده سنتو عبور میکنند نمیدانند از کجا باید وارد شهر شوند، ورودی خوانا و مشخصی نداریم.
وی موضوعات داخلی خود تأسیسات گردشگری و نوع مهمانداری و خدماتی که ارائه میشود را در جذب گردشگر بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: در این خصوص تاکنون تذکر و مشاورههایی دادیم.
محمودی با بیان اینکه همه آنچه به عنوان مشکل مطرح شد بر گردشگری شهرستان تأثیر گذاشتهاند، افزود: تلاش خود را بر رفع مشکلات و جذب بیشتر گردشگر با تأمین زیرساختهای لازم به کار گرفتهایم.
وی افزود: در حال حاضر ۳۰ تأسیسات گردشگری در شهرستان تحت پوشش داریم که شامل هتل، مهمانسرا، خانه مسافر، بوم گردی، مجتمعهای بینراهی، رستورانهای سنتی و... میشود.
انتهای پیام
نظرات