• یکشنبه / ۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403110704903
  • خبرنگار : 30147

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس مطرح کرد

بازگشایی گذرگاه مرزی کلات، تاثیرگذار در افزایش تبادلات اقتصادی ایران و ترکمنستان

بازگشایی گذرگاه مرزی کلات، تاثیرگذار در افزایش تبادلات اقتصادی ایران و ترکمنستان

ایسنا/خراسان رضوی نماینده مردم شهرستان مشهد و کلات گفت: در صورت بازگشایی گذرگاه مرزی کلات، ضمن رشد اشتغال در افزایش تبادلات اقتصادی ایران و ترکمنستان تاثیر بسیاری خواهد داشت.

احسان عظیمی‌راد در گفت و گو با ایسنا، در خصوص اهمیت گشایش گذرگاه مرزی بین «کلات» و ترکمنستان اظهار کرد: علیرغم اینکه شهرستان کلات از محرومیت‌های بسیاری رنج می‌برد، اما در گذشته نمایندگان به هر دلیلی خیلی نتوانستند توجه جدی را به این شهرستان داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه این عدم توجه موجب شد که شهرستان کلات دچار عقب ماندگی‌های بسیار جدی شود، اظهار کرد: حدود ۱۰ تا ۱۵ سال این شهر از فرایند توسعه طبیعی عقب افتاده است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه کلات شهر مرزی اما محروم بوده و توجه زیادی از سوی مسئولان به این شهرستان نمی‌شده است، خاطرنشان کرد: با تلاش‌هایی که طی این مدت صورت گرفت استعدادها و ظرفیت‌های بسیار خوبی را در زمینه نیروی انسانی و از سویی در بخش‌های کشاورزی، گردشگری، منابع نفت و گاز و... توانستیم در این شهرستان کشف کنیم.

وی با اشاره به اینکه شهرستان کلات در زمینه منابع نفت و گاز ظرفیت‌های بسیار خوبی دارد، گفت: طی ۸ ماه گذشته برای اینکه شهرستان کلات از این عقب ماندگی رهایی یابد ۸ محور کلی در دستور کار قرار گرفت که یکی از آن‌ها محور مرز است.

بازگشایی گذرگاه مرزی کلات، تاثیرگذار در افزایش تبادلات اقتصادی ایران و ترکمنستان

عظیمی‌راد اظهار کرد: معتقدیم اگر مرز کشور ایران و ترکمنستان که بخشی از آن در حوزه شهرستان کلات قرار دارد به صورت پایانه مرزی و گمرک یا بازارچه مرزی بازگشایی شود می‌تواند کمک بسیاری به توسعه شهرستان کند.

کلات یکی از بهترین نقاط برای بازگشایی گذرگاه مرزی

وی با اشاره به ۱۴۳ کیلومتر مرز مشترک شهرستان کلات با کشور ترکمنستان، تصریح کرد: در حال حاضر کشور ایران با ترکمنستان ۴ گذرگاه مرزی دارد که سه گذرگاه در خراسان رضوی است.

این نماینده مجلس، مرز شهرستان کلات را به لحاظ موقعیت جغرافیایی، بُعد فاصله، دسترسی‌های بهتر و ... به عنوان یکی از بهترین نقاط برای بازگشایی گذرگاه دانست و گفت: در جلسه‌ای که با وزیر امور خارجه در این خصوص برگزار شد ضمن تشریح وضعیت شهرستان کلات، یکی از عوامل توسعه اقتصادی و پیشرفت شهرستان را بازگشایی گذرگاه و ایجاد بازارچه مرزی اعلام کردیم.

وی افزود: بازگشایی این گذرگاه ضمن اینکه در اشتغال‌زایی این شهرستان مرزی بسیار تأثیرگذار است، می‌تواند تبادل ترانزیتی بسیار خوب اقتصادی کالا بین جمهوری اسلامی ایران و کشور ترکمنستان باشد.

عظیمی‌راد گفت: همچنین کریدور شرق به غرب که به نوعی مسیر جاده ابریشم و اروپا را به آسیا متصل می‌کند و از آن طرف آمریکا، می‌تواند همین کریدور شرق به غرب باشد که بخشی از این مسیر بگذرد.

بازگشایی گذرگاه کار ساده‌ای نیست

وی با بیان اینکه تمامی این موضوعات در جلسه با وزیر امور خارجه بیان شد، خاطرنشان کرد: پس از این دیدار و در کمترین زمان ممکن معاون کنسولی، مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه با حضور در شهرستان از دو نقطه مرزی در چهچهه و سنگ دیوار بازدید کرد.

نماینده مردم شهرستان مشهد و کلات بیان کرد: این بازدید میدانی برای این بود که از نزدیک در جریان شرایط نقاط مرزی قرار گیرند، در نهایت مقرر شد در نشست تهران موضوع مجدد مورد بررسی قرار گیرد و از سویی استانداری خراسان رضوی هم طرح توجیهی بازگشایی را برای یکی از نقاط چهچهه یا سنگ دیوار تهیه کند تا وزارت کشور و امور خارجه با تائید استانداری نظر مثبت خود را اعلام کند.

وی با اشاره به اینکه امیدواریم بازگشایی گذرگاه مرزی مورد تائید رسمی قرار بگیرد و انجام شود، گفت: این اولین باری بود که از وزارت امور خارجه از مرزهای این شهرستان بازدید داشتند که تأثیر بسیار خوبی در معرفی منطقه داشت.

عظیمی‌راد با بیان اینکه البته مسئولان کشور ترکمنستان هم باید این موضوع را مورد بررسی قرار دهند، تصریح کرد: گرچه بازگشایی گذرگاه کار ساده‌ای نیست اما اقدام بزرگی است، قطعاً این بازگشایی در اشتغال‌زایی و ایجاد ترانزیت و نقل و انتقال کالا برای کشور، استان و شهرستان بسیار رشد آور و تأثیرگذار خواهد بود.

وی گفت: بدون شک وقتی این گذرگاه بازگشایی شود مسائل دیگر شهرستان از جمله جاده نیز مورد توجه بیشتری قرار خواهند گرفت و منشاء رشد و تحول و رفع مشکلات کلات می‌شود.

بازگشایی گذرگاه تأثیرگذار در مراودات اقتصادی و فرهنگی

نماینده مردم شهرستان مشهد و کلات بازگشایی این گذرگاه را همچنین در مراودات اقتصادی و فرهنگی و به خصوص در اشتغال منطقه بسیار تأثیرگذار دانست و افزود: کلات اکنون قطب گردشگری خراسان رضوی است و در حوزه‌های میراث فرهنگی و صنایع دستی محصولات بسیار خوبی را دارد، ضمن اینکه از محصولات بسیار متنوعی در کشاورزی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه کلات آخرین نقطه مرزی خراسان رضوی است، اظهار کرد: با بازگشایی این گذرگاه علاوه بر اینکه می‌توان شهرستان کلات را به لحاظ تبادلات از بن‌بست خارج کرد، بسیاری از محصولات کشاورزی و صنایع دستی را نیز می‌توان مورد تبادل قرار داد که این خود در ایجاد اشتغال بسیار تأثیرگذار است.

بازگشایی گذرگاه مرزی کلات، تاثیرگذار در افزایش تبادلات اقتصادی ایران و ترکمنستان

عظیمی‌راد مهاجرت معکوس و برگرداندن تعداد بسیاری از شهروندان این شهرستان که در حاشیه شهر مشهد زندگی می‌کنند را از دیگر تأثیرات بازگشایی این گذرگاه دانست و افزود: قطعاً شهرستان کلات با حضور مردم، مجدد به اوج پویایی، تحول و نشاط خواهد رسید.

وی گفت: بدون شک با بازگشایی این گذرگاه چون زمینه تبادل و اشتغال و رفت و آمد فراهم می‌شود حتی مردم شهرهای اطراف و مشهد برای سکونت به این منطقه خواهند آمد، ضمن اینکه افزایش تبادلات تجاری بین ایران و ترکمنستان را شاهد خواهیم بود.

شناسایی ۳ میدان گازی

این نماینده مجلس در ادامه با بیان اینکه هنوز بازگشایی گذرگاه نهایی نشده و باید بررسی‌های لازم از سوی مسئولان وزارت کشور و وزارت امور خارجه و همچنین کشور ترکمنستان صورت گیرد، ادامه داد: اکنون به جد پیگیر وضعیت راه‌ها و وضعیت حوزه گردشگری و بهداشت و درمان، مرزبانی و آب شهرستان هستیم. به زودی شاهد اتفاقات خوبی در حوزه گردشگری شهرستان کلات خواهیم بود.

وی از وجود ۵ پاسگاه مرزی در شهرستان کلات خبر داد و افزود: در تلاش برای تأمین زیرساخت‌های مورد نیاز برای محافظت بهتر از مرزهای این استان هستیم.

عظیمی‌راد با اشاره به اینکه هرچند اکنون ذخایر گازی خراسان رضوی در شهرستان سرخس هست، اما سه میدان گازی در این منطقه شناسایی که به صورت رسمی اعلام شده است، گفت: قطعاً با این ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها می‌توان شهرستان کلات را از مشکلات و کمبودها رهایی داد.

شهرستان مرزی کلات با وسعت ۳۵۰۳ کیلومترمربع در فاصله ۱۵۱ کیلومتری از مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد. این شهرستان با داشتن ۱۴۳ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان، دارای سه بخش، چهار شهر، ۶ دهستان و ۳۶ هزار و ۲۳۷ نفر جمعیت بر اساس سرشماری نفوس مسکن در سال ۱۳۹۵ است که ترکیب ۷۰ درصد جمعیت روستایی و ۳۰ درصدی شهری را از آن خود کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha