• پنجشنبه / ۲ دی ۱۴۰۰ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400100200921
  • خبرنگار : 50182

باید و نبایدهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به "آرتریت روماتویید"

باید و نبایدهای تغذیه‌ای برای بیماران مبتلا به "آرتریت روماتویید"

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص تغذیه به تشریح باید و نبایدهای تغذیه ای در بیماران مبتلا به "آرتریت روماتوئید" پرداخت.

دکتر هادی عبدالله زاد در گفت و گو با ایسنا، از بیماری "آرتریت روماتوئید" به عنوان یک بیماری خودایمنی یاد کرد و افزود: این بیماری موجب ایجاد التهاب در مفاصل و تمام بدن شده، به نوعی که در این بیماران، تورم و درد و خشکی صبحگاهی در مفاصل شایع می باشد.

وی افزود: علاوه بر مفاصل، در این بیماری تمام اندام های بدن از جمله دستگاه گوارش هم ممکن است درگیر شود و خشکی مخاط مجرای گوارشی در برخی از این بیماران موجب می شود طعم و مزه غذا به خوبی احساس نشود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: این مشکلات و بویژه درد و تورم مفاصل موجب می شود که این بیماران در انجام کارهای روزمره و حتی غذا خوردن دچار مشکل شوند.

وی با اشاره به تاثیرات مواد غذایی بر شعله ور شدن یا خاموشی علائم بیماری، گفت: مصرف برخی مواد غذایی می تواند موجب تشدید بیماری و افزایش درد مفاصل در این بیماران شود، از طرفی برخی موادغذایی هم برای بهبود وضعیت این بیماران مناسبت است، بنابراین توصیه می شود این بیماران رژیم غذایی مناسبت با وضعیت بیماری خود داشته باشند.

وی افزود: در وهله اول توصیه می شود این بیماران در صورت داشتن اضافه وزن، حتما وزن خود را کاهش داده تا مفاصل آنها کمتر دچار التهاب و درد شود.

وی افزود: همچنین روزه داری متناوب برای این افراد هم توصیه شده، چرا که موجب کاهش التهاب در مفاصل آنها می شود.

وی مصرف سیب زمینی، گوجه فرنگی و بادمجان را بخاطر وجود آلکالوئیدها برای برخی از این بیماران مضر دانست و افزود: در صورتی که مصرف این مواد غذایی موجب تشدید درد و خشکی صبحگاهی شود، توصیه می شود که بیماران این مواد را از برنامه غذایی حذف کنند.

وی افزود: این بیماران بهتر است از مصرف مواد غذایی فرآوری شده حاوی مقادیر زیاد شکر و گلوتن نیز اجتناب کنند.

عبدالله زاد رژیم مدیترانه ای را برای این بیماران مناسب دانست و افزود: در این رژیم بر استفاده از مواد غذایی تازه و بویژه میوه، سبزیجات، ماهی، حبوبات و انواع آجیل و روغن های گیاهی بویژه روغن زیتون تاکید شده است.

این متخصص تغذیه مصرف برخی مکمل ها مانند B6، B12، اسید فولیک، کلسیم و ویتامین D ، روغن گل مغربی و امگا 3 را هم برای این بیماران بسیار مفید دانست.

عبدالله زاد همچنین بر افزایش فعالیت فیزیکی در این بیماران تاکید کرد و افزود: فعالیت فیزیکی در این بیماران موجب بهبود کیفیت زندگی آنها می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha