• شنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۲:۲۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400081511084
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

رئیس نظام‌ مهندسی خلیل‌آباد مطرح کرد

ناتوانی در تأمین وثیقه عامل روی آوردن خلیل‌آبادی‌ها به ساخت‌وساز غیرمقاوم

ناتوانی در تأمین وثیقه عامل روی آوردن خلیل‌آبادی‌ها به ساخت‌وساز غیرمقاوم
عکس تزئینی است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس نظام‌ مهندسی شهرستان خلیل‌آباد گفت: ناتوانی در تأمین وثیقه بانکی یکی از عوامل روی آوردن خلیل‌آبادی‌ها به ساخت و سازهای غیرمقاوم شده است.

شاهین بلوریان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه خلیل‌آباد از شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت محسوب می‌شود و تسهیلات مسکن روستایی به آن تعلق می‌گیرد، ساخت و ساز تا حدودی رونق گرفته است.

وی عنوان کرد: اگرچه پرداخت تسهیلات مسکن روستایی توسط بنیاد مسکن موجب می‌شود که مقاوم‌سازی در بخش مسکن بهتر صورت گیرد اما یکی از مشکلات جدی که در بخش مسکن با آن مواجه هستیم، این است که برخی به دلایلی نمی‌توانند ضمانت‌نامه تهیه کنند و در تأمین وثیقه مشکل دارند.

رئیس نظام‌ مهندسی شهرستان خلیل‌آباد گفت: ناتوانی در دریافت تسهیلات مسکن به خاطر تامین وثیقه و همچنین گرانی مصالح موجب شده مردم به ساخت و سازهای غیراصولی روی آورند.

وی بیان کرد: اکثر ساخت و سازهای غیر مقاوم در قسمت‌های پایین‌شهر خلیل‌آباد که قشر ضعیف‌تری ساکن هستند، انجام می‌شود.

بلوریان تصریح کرد: چون قیمت صالح ساختمانی به خصوص آهن‌آلات، میلگرد، بتن و سیمان به شدت افزایش یافته، ساخت و سازهای غیرمقاوم در خلیل‌آباد بیش از ۲۰ درصد رشد داشته است.

وی گفت: اگر ضمانت‌نامه‌ها مانند قبل به صورت زنجیره‌ای باشد، استقبال بیشتری از سوی مردم از آن خواهد شد و اکثر مردم به ساخت و سازهای اصولی و استفاده از تسهیلات روی خواهند آورد.

رئیس نظام‌مهندسی شهرستان خلیل‌آباد ادامه داد: چون مردم خلیل‌آباد کشاورز هستند، از مرداد ماه به بعد که محصولات خود را به فروش می‌رسانند، ساخت و ساز در شهرستان رونق می‌گیرد؛ به طوری که در هر ماه شاهد ساخت و ساز ۱۵ تا ۲۰ واحد مسکن هستیم؛ در صورتی که شهروندان از ابتدای امسال تا مرداد ماه فقط برای احداث ۳۰ واحد به نظام‌مهندسی مراجعه کرده‌اند.

۸۰ درصد ساخت و سازها مقاوم است

وی تصریح کرد: اگر چه ۶۰ تا ۸۰ درصد ساخت و سازهایی که اکنون در شهر خلیل‌آباد انجام می‌شود، مقاوم است اما در مجموع بناهایی که از قبل ساخته شده، شاید ۲۰ درصد مقاوم باشد و اکثرا غیرمقاوم است.

بلوریان به وضعیت مقاوم‌سازی اماکن عمومی اشاره و تصریح کرد: اماکن عمومی مانند پاساژها و مراکز درمانی که از سال ۸۰ احداث شده‌، بین ۸۰ تا ۹۰ درصد اصولی است.

وی در ادامه گرانی مصالح را مهم‌ترین معضل و مشکل در حوزه ساخت و ساز دانست و تصریح کرد: متاسفانه هر روز بتن و سیمان یک قیمت دارد. اگر چه هفته گذشته هر دانه آجر ۴۵۰ تومان بود اما از چند روز قبل قیمت آن به ۶۵۰ تومان افزایش یافته است. سیمان و بتن هم همین وضعیت را دارد. با اینکه متصدی ساخت و ساز هستیم، ما هم نمی‌دانم چرا قیمت‌ها اینگونه است.

رئیس نظام‌مهندسی شهرستان خلیل‌آباد بیان کرد: از جمله مشکلات جدی که در قانون شهرسازی با آن مواجه هستیم، این است که در ۶۰ درصد زمین بنا باید احداث شود اما چون اکثر مردم با این وضعیت نمی‌توانند کنار بیایند، به همین خاطر وقتی پروانه صادر می‌شود، دوباره به نظام‌مهندسی مراجعه می‌کنند و نقشه مجدد می‌گیرند تا در ۸۰ یا ۱۰۰ درصد ملک بنا ساخته و ساز انجام دهند.

وی گفت: شهرداری هم به علت اینکه در پایان ساخت و ساز از طریق کمیسیون ماده ۱۰۰ جریمه می‌گیرد، با این روش مخالفتی ندارد چوو موجب درآمدزایی برای آن‌ها هم می‌شود؛ در صورتی که این اقدام به این دلیل که در هر منطقه واحدها با تعداد طبقات مختلفی احداث می‌شود، زیبایی شهری را به هم می‌ریزد.

بلوریان عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ساخت و سازهایی که به نظام‌مهندسی مراجعه داشتند، به ۲۵۰۰ متر بیشتر نرسیده و اکثرا به صورت ویلایی کوچک است. 

۵۰ درصد نیروهای ساختمان‌سازی تجربی هستند

وی تصریح کرد: اغلب نیروهای انسانی به خصوص جوشکارها چون آموزش‌ها و مهارت لازم را فرا نگرفته‌اند، فاقد مهارت بوده و جوش‌هایی که در ساختمان می‌زنند، نامرغوب است.

رئیس نظام‌مهندسی شهرستان خلیل‌آباد اضافه کرد: می‌طلبد مجموعه فنی و حرفه‌ای کلاس‌های لازم را برای مهارت آموزی در این زمینه برگزار کند. البته با بررسی‌های انجام شده، ۳۰ درصد افراد تمایلی به شرکت در این کلاس‌ها نداشته‌اند. 

وی بیان کرد: اکثر کسانی که در ساختمان‌سازی فعالیت دارند، بر اساس تجربه کار می‌کنند و آموزش‌های لازم را فرا نگرفته‌اند. در حال حاضر ۵۰ درصد نیروها اصلا آموزشی ندیده‌اند و بر اساس تجربه پیش می‌روند.

۷۰ درصد ساخت و سازهای شهر کندر غیراصولی است

بلوریان اظهار کرد: شهر کندر به این دلیل که کمیسیون ماده ۱۰۰ ندارد و از سویی به دلیل اینکه اکثر نیروهای شهرداری بومی هستند و با مردم رودربایستی دارند، در مقاوم‌سازی ساخت و سازها ضعیف‌تر ظاهر شده است.

وی افزود: امیدواریم با حضور شهردار جدید شهر کندر این معضل رفع و هر چه زودتر پلیس ساختمان راه‌اندازی شود. همچنین ساماندهی ساخت و سازها باید از مهم‌ترین اولویت‌های وی باشد.

رئیس نظام‌مهندسی شهرستان خلیل‌آباد بیان کرد: نبود سخت‌گیری و نظارت در شهر کندر موجب شده مردم برای دریافت تسهیلات مسکن روستایی کمتر مراجعه کنند.. در شهر خلیل‌آباد اگر ساخت و ساز غیراصولی انجام شود، بلافاصله پلیس ساختمان مراجعه و کار توقیف می‌شود ولی در کندر هنوز به این موضوع توجهی نمی‌شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد ساخت و سازهای شهر کندر غیراصولی است و اگر زلزله‌ای بیاید، شاهد اتفاقات ناگواری خواهیم بود.

بلوریان ادامه داد: باید در کیفیت و قیمت مصالح نظارت بیشتری شود تا زمانی که قیمت مصالح ثبات نداشته باشد، مردم نخواهند توانست برای ساخت و ساز خود برنامه‌ریزی داشته باشند و به خاطر افزایش هر روزه قیمت مصالح و برای اینکه بتوانند ساخت و ساز را به پایان برسانند، مجبورند کیفیت سیمان و آهن و دیگر مصالح را کاهش دهند.

وی با بیان اینکه اکنون نظام‌مهندسی این شهرستان ۲۵ عضو و شهرهای خلیل‌آباد و کندر زیر پوشش قرار دارد، نقش نظام‌مهندسی را در افزایش کیفیت ساختمان غیرقابل انکار دانست و افزود: ساخت و ساز غیرمجاز اولین و مهم‌ترین معضل موجود در زمینه تخلفات شهری است.

رئیس نظام‌مهندسی شهرستان خلیل‌آباد تصریح کرد: تا زمانی که شهرداری‌ها به خاطر مشکلات مالی چشم‌های خود را روی ساخت و سازهای غیرمجاز ببندند و دلخوش به جریمه‌های کمیسیون ماده ۱۰۰ باشند، مشکلی رفع نخواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha