• سه‌شنبه / ۲۷ مهر ۱۴۰۰ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1400072719191
  • منبع : نمایندگی زنجان

راهکار باغداران زنجان برای مقابله با خشکسالی

راهکار باغداران زنجان برای مقابله با خشکسالی

ایسنا/زنجان مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: توسعه باغات پسته جایگزین مناسبی برای کشت جالیزی و سایر باغات در شرایط فعلی است.

مظفر یوسفی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه با بروز خشکسال‌های پیاپی و کاهش بارندگی طی چند سال گذشته باید به‌دنبال ارتقا بهره‌وری در حوزه کشاورزی باشیم، اظهار کرد: کشاورز وابسته به زمین است و از طریق کشت امرار معاش می‌کند؛ ولی در شرایط فعلی نمی‌توان امیدی به کسب سود از کشاورزی داشت و برای برون‌رفت از این شرایط، نیاز به جایگزینی محصولاتی داریم تا با کمترین مقدار مصرف آب، آورده خوبی برای کشاورز و باغدار در پی داشته باشد.

وی به برنامه‌های تدارک دیده شده برای مقابله با شرایط کم‌آبی اشاره کرد و افزود: به نظر کارشناسان در برخی مناطق استان زنجان به‌ویژه شهرستان ماه‌نشان جایگزینی باغات محصول پسته به جای سایر باغات و محصولات‌ جالیزی که مصرف آب بالایی دارد، در دستور کار قرار گرفته است.

این مسئول با بیان اینکه توسعه بی‌رویه کشت محصولاتی همچون پسته نیز ممکن است تبعات خوبی نداشته باشد، تصریح کرد: آهنگ توسعه در این خصوص نباید سرعت بالایی داشته باشد. در حال حاضر مساحت باغات پسته در کل استان ۳۳۸ هکتار است که از این مقدار ۴۵ هکتار بارور و بقیه در مرحله نهال هستند؛ با توجه به جدید بودن برنامه پسته‌کاری در استان، ۷۰ درصد باغات کشت شده منسجم و یکدست و یکپارچه و در قطعات اقتصادی هستند.

وی به تولید و صادرات پسته از استان اشاره کرد و یادآور شد: طبق آمار شهرستان زنجان و ماهنشان، تولید محصول پسته در باغات بارور حدود ۶۷ تن بود. البته در مرحله اولیه باردهی باغات هستیم و محصول برداشت شده از باغات اغلب در داخل استان مصرف دارد و آمار مشخص و قابل اتکایی از صادرات محصول نداریم.

مدیر امور باغبانی در رابطه با بازار عرضه و تقاضای این محصول در استان، متذکر شد: پسته محصول سودآور و نسبتاً خاصی است و همیشه بازار تقاضای رضایت‌بخشی دارد. از طرفی ارقام احمدآقایی و کله‌قوچی و قزوینی که در باغات پسته استان تولید می‌شود، مرغوبیت قابل قبولی دارند.

یوسفی‌پور همچنین درباره پرداخت تسهیلات به کشاورزان دارای باغات پسته، توضیح داد: برای کند کردن آهنگ توسعه باغات به‌دلیل کمبود منابع آبی استان، تسهیلاتی برای احداث باغات جدید پرداخت نمی‌شود؛ اما برای توسعه باغات پسته و نیز سرشاخه‌کاری سایر باغات قدیمی به‌خصوص گردو، برای افزایش عملکرد محصول در واحد سطح، یارانه پرداخت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: محدودیت‌های اقلیمی از جمله رطوبت بالای ۴۸ درصد و دمای هوا پایین‌تر از ۲۷ درجه در زمان گل‌دهی و تکامل مغز پسته، از عواملی هستند که توسعه پسته در سایر نقاط کشور و استان را محدود می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha