جنگ تحمیلی از نگاه مطبوعات جهان

آمریکا، از روی احتیاط، چهار فروند آواکس پیشرفته به عربستان سعودی - متحد اصلی‌اش در منطقه - فرستاده است...

آمریکا، از روی احتیاط، چهار فروند آواکس پیشرفته به عربستان سعودی - متحد اصلی‌اش در منطقه - فرستاده است...

مجموعه کتاب‌های «جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتی و بریده‌ جراید خارجی موجود در مرکز ملی اسناد دفاع‌مقدس است که پیشینه جمع‌آوری آن به روزهای آغازین بحران و تشکیل دفتر تبلیغات جبهه و جنگ بازمی‌گردد.

سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نیز با بهر‌ه‌گیری از این منبع تاریخی، گریزی به وقایع قبل از آغاز جنگ تحمیلی و بعد از آن دارد.

بن‌بست جنگ و صلح در خاورمیانه

زبان اصلی:انگلیسی. شماره:000477

منبع:نیویورک تایمز

1359/7/13-1980-10-8

مترجم:عمادالدین قاسمی پناه

منبع خبر

تهاجم عراق به ایران هفته گذشته دفع شد و ناظران نفس راحتی کشیدند. ایران که نشان داده حداقل توجهی به فشارهای بین‌المللی وبه خصوص نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی خود دارد، قول داد که تنگه هرمز را باز نگاه دارد.

ایران و عراق، برای تجارت نفت، نهایت تلاش خود را برای بمباران یکدیگر انجام دادند، به طوری که برای بازسازی تخریب‌های موجود ماه‌ها زمان لازم است. ادموند ماسکی وزیر امورخارجه آمریکا گفت که نیاز به یک نیروی بین‌المللی در تنگه هرمز " کاهش یافته است."

آمریکا، از روی احتیاط، چهار فروند آواکس پیشرفته به عربستان سعودی - متحد اصلی‌اش در منطقه - فرستاده است.

پاسداران انقلاب ایران در نبردهای خانه به خانه تلاش‌های عراق را برای تصرف آبادان و خرمشهر متوقف کردند.

خلبانان ایرانی در مأموریت‌های خلق‌الساعه - که گاهی در فانتوم‌های بدون بیسیم، از علایم دستی استفاده می‌کنند – نیروگاه بغداد، در نزدیکی مرکز تحقیقات هسته‌ای ساخت فرانسه و بصره و کرکوک و موصل را هدف قرار دادند. ترس از این که جنگ ممکن است تا زمستان طول بکشد افزایش یافته است.

عراق مجتمع تازه تأسیس پتروشیمی بندر امام خمینی را که به وسیله ژاپنی‌ها ساخته شده بمباران کرد.

عراق تأمین تجهیزاتش را از سایر کشورهای عربی انکار می‌کند، اما بر این عقیده است که ایران منزوی به آخر خط رسیده است.

به نظر می‌رسد، تلاش‌های معطوف به صلح راه به جایی نمی‌برد. ضیاءالحق، رییس جمهور پاکستان با بنی‌صدر در تهران و صدام حسین در بغداد گفت‌وگو کرد اما کاری از پیش نبرد.

ایران پیشنهاد آتش‌بس و گفت‌وگوی صدام حسین را رد کرد. همچنین دعوت یکپارچه شورای امنیت سازمان ملل را برای صلح و میانجیگری نپذیرفت. آیت‌الله خمینی به

واحدهای دفاعی گفته است که مسلمان یا می‌کشد یا کشته می‌شود.

مسکو دو فروند هواپیمای باری به مقصد عراق را برگرداند. برژنف از بغداد و تهران خواست تا مذاکره کنند، چون آمریکا از این جنگ بهره‌برداری می‌کند. وی باردیگر از حضور نیروی دریایی آمریکا به عنوان شمشیر داموکلس بر بالای سر دول مستقل خلیج فارس و حوزه دریای سرخ انتقاد کرد. سرویس اطلاعاتی پنتاگون ادعا کرد که واکنش اعراب نسبت به سیاست آمریکا در خلیج فارس در گفت‌وگوهای خصوصی مطلوب بوده است.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲ اسفند ۱۳۹۲ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 92120200437
  • خبرنگار :