• چهارشنبه / ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99122015448
  • خبرنگار : 71282

در گفت وگو با ایسنا مطرح شد

کف حقوق کارگران نباید کمتر از ۵ میلیون تومان باشد

کف حقوق کارگران نباید کمتر از ۵ میلیون تومان باشد

یک کارشناس حوزه کار با بیان اینکه کف حقوق کارگران در سال آینده نباید کمتر از ۵ میلیون تومان باشد، از شورای عالی کار خواست تا اگر افزایش واقعی حقوق کارگران در سال آینده را مدنظر ندارد، همین قدرت خرید سال ۹۹ خانوارهای کارگری را برای سال آینده حفظ کند.

حمید نجف در گفت وگو با ایسنا، در ارزیابی افزایش حداقل دستمزد سال آینده کارگران ابراز عقیده کرد و گفت: با توجه به اینکه کارشناسان افزایش حقوق کارگران در دو مقطع را پیشنهاد دادند و کانون عالی شوراهای اسلامی کار هم به اعتبار قول مساعد وزارت کار که گفته بود در نیمه دوم سال دستمزدها ترمیم می شود، ترمیم حقوق کارگران در نیمه دوم سال را درخواست کرد که البته این اتفاق نیفتاد، معتقدم طلب ۶ ماهه را هم نمایندگان کارگری باید روی حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ ببرند و کف دستمزد را بالا ببرند.

وی با بیان اینکه کف دستمزد کارگران در سال آینده نباید کمتر از ۵ میلیون تومان باشد، گفت: اگر بتوانیم حداقل مزد را دو برابر کنیم  و پایه حقوق حداقل بگیران را بالا بیاوریم، قدرت معیشت خانوارهای کارگری برای سال آینده را حفظ کرده ایم.

این کارشناس حوزه کار اقتصاد را یک زنجیره به هم تنیده و پیوسته دانست و گفت: در بحث دستمزد باید نگاه کلی داشته باشیم و نگوییم یک کارفرما سود کرده یکی سود نکرده است. بلکه طوری حقوق و دستمزد را تعیین کنیم که کارگر و کارمند و بازنشسته ای که می خواهد آن را خرج کند در همه بخشهای اقتصاد هزینه کند و فقط بابت خورد و خوراک صرف نشود.

دستمزد باید طوری تعیین شود که اقتصاد مملکت بچرخد

وی افزود: ما باید به موضوع دستمزد به گونه ای نگاه کنیم که چرخه اقتصاد مملکت بچرخد. چون حقوق و دستمزد است که این چرخه را می گرداند؛ بنابر این افزایش دستمزدها باید طوری باشد که اولا به کارمند یا کارگر قدرت خرید بدهد دوم اینکه فرد بتواند با آن کیف و کفش و لباس و سایر مایحتاج خود را هم بخرد و تنها صرف تهیه مواد خوراکی و غذایی نکند، یعنی همه صنوف و مشاغل از محل افزایش حقوق منتفع شوند و امرار معاش کنند. وقتی هزینه ها بالا است و مزد کمتری برای نیروی کار در نظر بگیریم طبیعی است که از هزینه های دیگر می زند. اگر امسال اصناف سود نکردند یا بزاز و کفاش درآمد نداشتند دلیلش فقط کرونا نبود، بلکه خرید پوشاک و پارچه اولویت مردم نبود و بیشتر دغدغه خرید مرغ و تخم مرغ و روغن و مواد غذایی را داشتند.

نجف در بخش دیگری از گفت وگو با ایسنا درباره افزایش حق مسکن و بن خواربار کارگران نیز گفت: مزایای جانبی مزد مخصوصا حق مسکن و بن خواربار باید افزایش پیدا کند و به نقطه ای برسیم که دریافتی کارگر کمتر از ۵ میلیون تومان در سال آینده نشود.

وی ادامه داد: خوشبختانه امسال اتفاق خوبی که افتاد این بود که حق مسکنی که سالهای در فیش های حقوقی کارگران ۲۰ هزار تومان و ۴۰ هزار تومان درج می شد و مایه شرمندگی بود امسال به ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافت و اقدام مثبت و ارزشمندی بود که با همراهی دولت رقم خورد ولی آیا در شرایطی که کرایه خانه ها بالای یک میلیون تومان رفته این رقم می تواند به جبران هزینه مسکن و اجاره بهای کارگران کمک کند؟

کمک هزینه مسکن حق شارژ ساختمان است!

نجف تصریح کرد: ما نمی گوییم حق مسکن را افزایش دهند بلکه در یک روستای دورافتاده اجاره یک اتاق ۳۵ متری را درآوریم یا نرخ اجاره یک خانه ۵۰ متری برای یک خانواده ۴ نفره را در شهرهای دیگر بررسی کنیم، همان را ملاک افزایش حق مسکن قرار بدهیم. این مبلغی که به اسم کمک هزینه می پردازیم دیگر کمک هزینه مسکن و اجاره بها نیست، حق شارژ ساختمان است.

این کارشناس حوزه کار سال ۹۹ را شعب ابی طالب کارگران نامید و گفت: امسال حقیقتا سال سختی برای خانوارهای کارگری بود. باز هم نمی گوییم حقوق کارگران را اضافه کنند بلکه درخواست ما این است که شورای عالی کار اگر نمی تواند دستمزد واقعی برای کارگران تصویب کند و افزایش واقعی حقوق کارگران را مدنظر ندارد، همین وضعیت سخت را برای کارگران در سال آینده حفظ کند. در حال حاضر نگرانی فعالان کارگری این است که سال آینده وضعیت کارگران از چیزی که هست به مراتب سخت تر شود که البته نشانه های حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و آزاد شدن قیمتها این را تقویت می کند لذا انتظار ما این است که دولت و کارفرما به دستمزد کارگر نگاه مثبت تری داشته باشند و قدرت معیشت کارگران را برای سال آینده حفظ کنند.

وی در پایان گفت: امسال به خاطر کرونا و تعطیلی مدارس و دانشگاهها همه در خانه ماندند و طبعا هزینه های آموزش، تحصیل، خورد و خوراک، آّب و برق و اینترنت هم افزایش یافت، بنابر این اگر می گوییم سال سختی بود از این جهت است که خرج و مخارج و هزینه های بیشتری به خانوارهای کارگری تحمیل شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۰ ۱۲:۴۹

چرا پنج میلیون وقتی خط فقر ده میلیون تومان است باید کف حقوق کارگر وبخصوص کارگر که پایه و اساس پیشرفت واستحکام ساختاراجتماعی یک جامعه است کمتر نباشد.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۰ ۱۴:۱۵

حداقل مزدی که الان یه کارگر بدون بن و مزایا می گیره 1.900 تومنه منظورش اینه که حدقل حقوق کارگر باید بشه 5 میلیون

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۰ ۲۰:۲۱

وقتی حقوق بشه ۵ میلیون دوباره همه چی گرون میشه.همون آش و همون کاسه

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۱ ۱۰:۱۲

منه بدبخت ک کارگر مرغداری هستم صاحب کارم ۱۵۰۰بهم میده میگه میخای کارکن نمیخای ن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۱ ۱۰:۱۲

منه بدبخت ک کارگر مرغداری هستم صاحب کارم ۱۵۰۰بهم میده میگه میخای کارکن نمیخای ن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۰ ۱۹:۱۶

کارمند ۳ میلیون تومان کارگر ۵ میلیون واقعآ خنده داره

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۰ ۲۱:۲۸

به نظر من اگه پایه حقوق ۵تومن باشه شاید یه کاگر بتونه نصف هزینه های زندگی رو پرداخت کنه اونم اگه قیمت ها ثابت بمونه.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۰ ۲۱:۵۴

دست بردارید.بسه بسه بسه........

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۰ ۲۳:۳۹

تو رابه خدا به داد افراد کارگر برسید تا شرمنده ی زن وبچه هاشون نشن

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۰ ۲۳:۴۱

به جایی که دستمزدها رو بالا ببرید بهتر نیست قیمتها رو پایین بیارید تا همه مردم از مزایا استفاده کنید اونیکه بازنشسته یا کارمند یا کارگره یه حقوقی داره ولی اونیکه بیکاره یا منبع درآمد زیر پنج تومنه تکلیفش چیه ؟؟؟

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۱ ۰۱:۵۷

سلام همه باحداقل بگیرها همدردی وابرازتاسف می‌کنند ولی تصمیم اساسی نمیگیرن پس کدام مرجعی بااجرای عدالت مخالفت میکندکه زندگی ماهرساله سخت ترو غم انگیزتر میشود؟

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۱ ۰۲:۳۳

حرفش حق بود

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۲ ۰۰:۵۴

تورو خدا کاری کنید از کارگرها بدبخت تو دنیا نداریم یکیش خودم خرجم با دخلم جور نمیاد.

avatar
۱۳۹۹-۱۲-۲۲ ۰۰:۵۶

سال بعد بدتر از امسال میشه یه کاری کنید گرانی ادامه پیدا نکنه

avatar
۱۴۰۰-۰۱-۱۰ ۲۳:۰۹

با سلام وخدا قوت . در حالیکه افزایش درصد قابل توجه حقوق برای کارمندان و کارگران و بازنشستگان لشکری و کشوری لحاظ شده است و میشود .مستمری ماهانه مددجویی بهزیستی صدوبیست و چهار هزار تومان هست که واقعا رقم کمی هست .بیمه سازمانی هم که نیستیم. کشور ما کشور ثروتمندی هست . ماها به عنوان مدد جو احتیاج به توجه بیشتر در تمام زمینه های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی داریم من و امثال خودم رو عرض می کنم.به عنوان بیمار مزمن مشکلات زیادی دارم وامثال من دارند. این مستمری شایسته ما نیست . با سپاس