• شنبه / ۱۳ دی ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 99101309609
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

ساعت ۱۷:۲۱ امروز زمین به نزدیکترین فاصله با خورشید می‌رسد

ساعت ۱۷:۲۱ امروز زمین به نزدیکترین فاصله با خورشید می‌رسد

ایسنا/اصفهان یک مدرس و پژوهشگر نجوم گفت: ۱۳ دی ماه در ساعت ۱۷:۲۱ زمین به نزدیک ترین فاصله با خورشید می رسد و این درحالی است که در نیمکره شمالی فصل زمستان را تجربه می کنیم.

عمران مرادی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه مدار حرکت زمین به دور خورشید به شکل بیضی است، اظهار کرد: برخلاف تصور عموم مدار حرکت زمین به دور خورشید دایره نیست و در این مدار بیضی شکل، گاهی زمین در نزدیکترین و گاهی در دورترین فاصله با خورشید قرار می گیرد که به ترتیب به آن حضیض و اوج گفته می شود.

وی افزود: حدود ۱۳ روز بعد از انقلاب زمستانی یعنی در تاریخ ۱۳ دی ماه ساعت ۱۷:۲۱ زمین به نزدیک ترین فاصله به خورشید می رسد و ۱۳ روز پس از انقلاب تابستانی یعنی در ۱۳ تیرماه خورشید در دورترین فاصله با خورشید قرار می گیرد.

این پژوهشگر توضیح داد: وضعیت فصل ها در نیمکره شمالی و جنوبی برعکس است و درحالیکه ما در نیمکره شمالی در فصل تابستان هستیم، ساکنان نیمکره جنوبی فصل زمستان را تجربه می کنند و برعکس.

مرادی افزود: در نیمکره جنوبی در فصل تابستان زمین در نزدیک ترین فاصله با خورشید و در زمستان نیز در دورترین فاصله با خورشید قرار می گیرد، از این رو تابستان ها در نیمکره جنوبی گرم تر و زمستان ها نیز سردتر از نیمکره شمالی است.

مرادی با بیان اینکه گرما و سرما و تغییر فصل ربطی به دوری و نزدیکی زمین با خورشید ندارد، اظهار کرد: دوری و نزدیکی خورشید با زمین تنها ۷ درصد در گرما و سرما موثر است و عامل اصلی در تغییر فصل ها کج بودن محور چرخشی زمین نسبت به صفحه مداری آن به سمت خورشید است که ۲۳ و نیم درجه کج است.

وی افزود: این کج بودن باعث می شود تابش خورشید به زمین در زمان های مختلف و مکان های مختلف به شیوه ای متفاوت باشد. عصر امروز فاصله زمین با خورشید حدود ۱۴۷.۹۳ میلیون و ۱۶۳ هزار کیلومتر نسبت به خورشید می رسد که نزدیک ترین فاصله است.

این پژوهشگر و مدرس نجوم دورترین فاصله زمین به خورشید را مربوط به ۱۳ روز بعد از انقلاب تابستانی در ۱۳ تیرماه اعلام کرد و افزود: در این زمان خورشید به دورترین فاصله با زمین می رسد که ۱۵۲ میلیون و ۹۷ هزار و ۷۰۰ کیلومتر است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha